Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Loes Loes
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tikspellen, stoelendans en Kubb in week 45-2022

Maandag 7 november
Het is weer maandag, wat betekend dat er weer een nieuwe week vol leuke en toffe activiteiten van start gaat! Vandaag werd de groep in drieën gesplitst met de activiteit. Aan de linkerkant van het veld werd er een tikspel gedaan, in het midden wie scoort is keep met hockey en aan de rechterkant van het veld een variant op de boer en de haas. Iedereen deed goed mee en het was een fijn begin van de week!

   
 

Dinsdag 8 november
Bij de activiteit op dinsdag wordt de groep ook altijd in tweeën gedeeld zoals bij vele andere dagen. We maken dan een groepje van de oudere kinderen en een groepje van de jongere kinderen. Dit doen we zodat het voor iedereen uitdagend blijft en alle kinderen op hun eigen niveau mee kunnen doen. De oudere kinderen begonnen vandaag met de stoelendans, alleen waren er geen stoelen maar pionnetjes. Stopte de muziek? Dan moesten de kinderen zo snel mogelijk een hoedje pakken en in de lucht houden, degene die dat niet gelukt waren mochten even langs de kant wachten en mochten de volgende ronde gewoon weer meedoen! De jongere kinderen begonnen met allemaal verschillende tikspelletjes te doen. We kozen voor meerdere tikspelletjes zodat de kinderen geprikkeld blijven en steeds weer een nieuwe opdracht krijgen en zo dus ook gemotiveerd blijven om mee te doen. Dit pakte allemaal goed uit en we waren lekker lang bezig met de activiteit. Na de activiteit was het natuurlijk weer tijd voor het vrij spelen tot alle kinderen waren opgehaald om weer naar huis te gaan.

 
 

Woensdag 9 november
De week is weer door midden! Het is woensdag, de rustigste dag van de week. Maar we hadden weer gezelschap gekregen, want de kinderen en PM’ers van de nieuwe Sportstuif locatie kwamen weer gezellig langs. De kinderen hebben de hele middag lekker samen gespeeld; er werd getekend, buiten gevoetbald en nog veel meer! Na het fruitmoment was het natuurlijk weer tijd voor de activiteit. Vandaag stonden er net zoals gister meerdere tikspelletjes op het programma. Omdat het op de woensdag altijd wat rustiger is doen we de activiteit gewoon in één groep. Wij als PM’ers doen dan vaak ook de hele activiteit mee zodat het voor de oudere kinderen ook uitdagend blijft. Zo kunnen wij de kinderen blijven uitdagen en blijft de activiteit voor iedereen leuk en uitdagend!


 

Donderdag 10 november
Op donderdag is het weer een stuk drukker als op de woensdag. Pedagogisch medewerker Ted verzorgt altijd de activiteit en maakt er altijd weer wat leuks van! De ene groep begon met Kubb en de andere groep begon met het macdonaldsspel. Kubb is voor meerdere kinderen al een bekend spel, meestal word het met houtenpaaltjes en stokken gespeeld. Wij hadden onze eigen variant gemaakt met pionnetjes en balletjes. De ene groep staat aan de ene kant en de andere groep aan de andere kant. Beide groepen hebben pionnetjes voor zich staan die de andere groep moet gaan raken met de bal. Maar.. In het midden staat de koning, die mag pas aan het eind van het spel geraakt worden. Wordt de koning eerder geraakt? Dan heeft dat groepje helaas verloren. Dit was de eerste keer dat we Kubb op deze manier speelde en de kinderen (en wij 😉) vonden het erg leuk!

  

Vrijdag 11 november
De laatste dag van de schoolweek is weer aangebroken. Op vrijdag doen we meestal wat rustiger aan en laten de kinderen lekker hun ding doen. We merken dan vaker dat de kinderen moe zijn van de schoolweek en even wat meer rust nodig hebben. Maar de activiteit gaat natuurlijk wel gewoon door! Vandaag deden we een variant van viesland-lekkerland, meestal wordt dit spel met allemaal soorten eten gespeeld, maar nu was het met kleuren. Vind jij rood een mooie kleur? Dan moest je naar de mooie kant rennen. Maar vind jij rood geen mooie kleur, dan moest je naar de niet mooi kant rennen. Bij de activiteit werd de laatste energie eruit gerend en hebben we daarna lekker binnen gespeeld. Deze week hebben wij als team ook eindelijk weer een nieuwe teamfoto gemaakt! Met deze foto kunnen we laten zien dat we een team hebben met zowel mannelijke als vrouwelijke pedagogisch medewerkers. Voetballen met juffrouw Marlou of tekenen met meester Ted. Het kan bij ons allemaal! Uiteindelijk hebben we de week afgesloten met het kijken naar het sinterklaasjournaal en wat was het spannend! We zien jullie graag volgende week weer bij een nieuwe week en nieuwe blog! 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches