Overgestapt in sept na 11 jaar andere opvang.
Hele fijne leidsters en Leiders , leuke activiteiten en een blij kind dus TOP.

Daniëlle van der Meer Daniëlle van der Meer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tienbal, overlooptrefbal en een nerfbattle in week 16-2023

Een nieuwe week bij Sportstuif waarbij we weer allerlei bewegingsvormen aan bod hebben laten komen. Benieuwd naar wat wij allemaal gedaan hebben deze week? Lees dan snel verder!

Maandag 17 april
De activiteit van vandaag was tienbal, dit speelde we in drie groepen zodat iedereen lekker bezig kon zijn en er niemand stil hoefde te staan. Het doel was om met je groepje tien keer over te gooien, maar je had ook een groepje als tegenstander die het moeilijk voor je maakt en de bal van je af wil pakken. Was de bal op de grond gekomen? Dan moest je weer bij 0 beginnen. Had het andere groepje de bal onderschept, dan mochten zij verdergaan en beginnen bij 0. Elk team probeerde zoveel mogelijk punten te behalen! Na de activiteit was er nog genoeg tijd om te genieten van het heerlijke zonnetje en lekker te voetballen, tennissen en stoepkrijten.

 

 

Dinsdag 18 april
Er waren voor vandaag weer twee leuke activiteiten klaargezet. Namelijk overlooptrefbal en kleurentikkertje. Overlooptrefbal gaat eigenlijk zoals het woord al klinkt, de bedoeling is dat je van de ene kant naar de andere kant moet lopen zonder geraakt te worden door de kinderen die aan de zijkant met ballen staan te gooien. Op een gegeven moment hebben we een paar regeltjes aangepast om het moeilijker te maken zoals; de bal hoeft niet meer rechtstreeks tegen je aan te komen om af te zijn, alleen aanraken was genoeg, al was dit met een stuit. Als je af was dan mocht je ruilen met een van de ballengooiers. Bij kleurentikkertje waren er drie verschillende kleuren lintjes. Als je een lintje om had, kon het zijn dat je de tikker was. Maar je was alleen de tikker als jouw kleur werd geroepen. Het was dus een spannend spel omdat je nooit wist wie de tikker zou zijn. Kleurentikkertje werd ook lekker enthousiast meegedaan en er werd genoeg gelachen en bewogen, dat is het belangrijkste! Na de activiteit werd er weer vrij gespeeld buiten en binnen.

 

 

Woensdag 19 april
Vandaag zijn we begonnen met het geven van Peutergym. Samen met Sportstuif Venray SV geven wij een aantal weken Peutergym op de velden van MHCV en SV. 

In de ochtend was er een studiedag van Coninxhof. Het was mooi weer, dus wij waren al vroeg op het hockeyveld te vinden. Ook werden er binnen allerlei spelletjes gespeeld. Om te genieten van het zonnetje zijn we naar een speeltuin geweest. Hier kon er lekker van de glijbanen gegleden worden, geklommen worden op het klimrek en gevoetbald op het voetbalveld. De tijd ging zo snel voorbij, want het was al snel weer tijd om de andere kinderen van school op te halen. Tijd om met zijn allen boterhammen te eten! 

In de middag hadden we een specialere activiteit, want bij Sportstuif Venray SV was het tijd voor de woensdagmiddagactiviteit. Namelijk een nerfbattle! Dit is altijd een groot succes onder de kinderen en de fantasie slaat er bij sommige ook heerlijk op los. De groep werd weer in tweeën gedeeld, de jongere kinderen bij elkaar en de oudere kinderen bij elkaar. De jongere kinderen gingen, nadat ze goed hadden geluisterd naar de uitleg, schieten op pionnetjes. Grote en kleine pionnetjes, sommige dichterbij en sommige wat verder weg. Wanneer alle pijltjes opgeschoten waren, gingen we gezamenlijk alle pijltjes rapen zodat we daarna weer aan een nieuwe ronde konden beginnen. Alle kinderen deden lekker mee en hadden veel plezier. Ook was er tijd voor een een echt nerfgun gevecht. Er werden twee teams gemaakt, elk team had een paar stoelen ter beschikking en met die stoelen mochten ze in hun eigen vak een fort maken. Nadat beide teams hun fort gebouwd hadden, begon de battle. Wanneer je werd geraakt moest je even langs de kant gaan staan en je nerfgun aan een ander kind geven. Het was weer een hele leuke activiteit en de kinderen hadden er erg veel lol. 

  

Donderdag 20 april
Elke dag worden er weer leuke activiteiten verzonnen, voorbereid en uitgevoerd. Maar soms hebben de kinderen natuurlijk ook erg goede ideeën. Zo wilde een grote groep kinderen vandaag graag voetballen. Er werd een partijtje gevoetbald met een grote groep kinderen. Ze moesten natuurlijk goed samen spelen om ook te kunnen scoren. Naast voetbal werd er ook nog een tikspel met geheime verlossers gespeeld. Elke ronde werden er twee tikkers gekozen, hierna moesten de tikkers hun ogen dicht doen en dan werden er twee geheime verlossers aangewezen. Voor de tikkers dus een geheim wie iedereen weer kon verlossen. De kinderen mochten zelf kiezen met welke activiteit ze graag mee wilde doen. Na de activiteit hebben we een verjaardag gevierd en hierna is iedereen lekker vrij gaan spelen. Zo werd er buiten gevoetbald en gehockeyd, maar ook gestoepkrijt en met de hoepels gespeeld. Binnen werder er potjes tafelvoetbal gespeeld, een garage gebouwd voor de auto's van kapla blokjes en strijkkralen creaties gemaakt. 

 

Vrijdag 21 april
Vandaag waren de Koningsspelen op alle scholen van Venray. Dat betekende voor ons dat we alle kinderen van de Petrus Banden school al om 12:00 uur mochten ophalen. Nadat we ook langs andere scholen zijn gegaan om kinderen op te halen was het tijd om lekker boterhammen te eten en na te praten over de koningsspelen. Om half drie waren ook de andere scholen uit, we hebben alle kinderen opgehaald en samen met Sportstuif Venray SV fruit gegeten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Om in het thema van de koningsspelen te blijven speelden we vandaag Koning Willem Alexander en Koningin Maxima tikkertje. Alle kinderen gingen tegen het hek staan met hun ogen gesloten naar het hek. Als je één keer werd getikt was je Koning Willem Alexander, dan mocht je alle kinderen gaan tikken. Werd je twee keer getikt dan was je Koningin Maxima, dan was de bevrijder en mocht je alle getikte kinderen weer vrij maken. Alle kinderen wilden natuurlijk graag een keer de Koning of de Koningin zijn, dus dit hebben we dan ook verschillende potjes gespeeld steeds met nieuwe tikkers en bevrijders. Na de activiteit heeft iedereen nog genoten van het zonnetje buiten en lekker op het veld gespeeld. Wat een fijn begin van de meivakantie! Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie! 

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches