Vanuit mijn vriendenkring weet ik dat Sportstuif de perfecte organisatie is voor jou kind. In de regio zitten meerdere vestigingen waaronder Deurne en Helmond. Allemaal top! Óók zeker in de vakantieperiodes is het een aanrader om je kind naar Sportstuif te brengen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Studiedagen, lasergamen en minute to win it in week 3-2023

Weer een nieuwe week vol leuke activiteiten en uitstapjes! Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan deze blog!

Maandag 16 januari 
Vandaag had de Montessori een studiemiddag en kwamen bij Sportstuif brood eten. Hierna hebben ze lekker kunnen spelen totdat de andere scholen uit waren. Nadat alle kinderen compleet zijn, is het tijd om met zijn allen fruit te eten. Zoals elke week is de groep weer opgedeeld in jongere en oudere kinderen. De jongere kinderen eten beneden fruit en de oudere kinderen eten boven fruit. Vandaag heeft pedagogisch medewerker Loes een leuke activiteit bedacht om binnen te kunnen doen. Het was namelijk vandaag weer de hele middag aan het regenen. De activiteit van vandaag was minute to win it. Er waren allemaal verschillende spellen die de kinderen allemaal binnen één minuut moesten uitvoeren. Zo speelden we flipcup, bekers stappelen, bekers wegblazen met een ballon, potloden vangen en filtjes omdraaien. Wat waren alle kinderen fanatiek en goed in alle spellen! 

 

 

Dinsdag 17 januari 
Vandaag stond er een hele leuke activiteit op het programma. We gingen namelijk lasergamen! Deze activiteit vinden zowel de jongere als de oudere kinderen heel leuk. We hebben de groep in tweeën verdeeld. De jongere kinderen begonnen bij pedagogisch medewerker Marlou  met Jagerbal. Bij het spel zijn er jagers, deze jagers proberen de konijnen af te gooien met de bal. Is de konijn geraakt, dan moet hij/zij naar het konijnenhok. Als er te veel konijnen in het konijnenhok zitten mag de eerste weer mee spelen. Wat een feestje was dit spelletje, iedereen wilde graag een keer de jager zijn! De oudere kinderen begonnen bij pedagogisch medewerker Davey met lasergamen. We speelden dit in twee teams. Het ene team probeerde het andere team te raken. Maar iedereen had goede schuilplekken zodat ze vanuit daar stiekem het andere team konden raken. Je moest dus goed opletten dat je zelf niet geraakt werd, maar ook dat je op een goede plek zat om stiekem het andere team te raken. 

Vanaf vandaag kun je ook meedoen met de foto winactie! Wij van Sportstuif zijn gek op sporten en wij willen wel eens zien hoe gek (op sporten) jullie nou eigenlijk zijn?! Maak een foto die te maken heeft met sport, dit mag zo raar en gek als dat je zelf wil! Trommel je zusje, broertje, vriendjes, vriendinnetjes, oma, opa, papa of mama op om lekker gek met jou op de foto te gaan! Wij hebben het alvast geprobeerd.. Kunnen jullie het beter? Wij zijn benieuwd! 

  

 

Woensdag 18 januari
Vandaag was het tijd voor een uitstapje, we gingen namelijk samen met Sportstuif Venray SV naar JumpXL, een heel groot trampolinepark in Horst. In het trampolinepark hebben ze verschillende area's, zo is er een hele grote toren waar je af kunt springen. Dit moesten we natuurlijk allemaal wel even proberen. Ook is er een ruimte waar je Dodgeball kunt spelen, een soort trefbal alleen dan met trampoline's. Daarnaast is er nog genoeg ruimte om te springen, kunstjes te doen en spelletjes zoals tikkertje te spelen. Moe en voldaan keerde we weer terug naar Sportstuif! 

  

 

Donderdag 19 januari
Deze week zit vol met studiedagen, zo ook vandaag. Het had gesneeuwd, dus we begonnen de ochtend lekker met spelen in de sneeuw. Hierna zijn we samen met Sportstuif Venray SV naar Monkeytown geweestHier hebben we lekker een paar uur gespeeld en zijn we richting de middag weer terug gegaan naar Sportstuif voor de lunch. Na de lunch was het alweer tijd om alle andere kinderen van school op te halen. Nadat alle kinderen waren opgehaald, was het tijd voor het fruitmoment. Na het fruitmoment trokken we allemaal de jas aan, erg lekker weer was het vanmiddag niet. Maar dat houdt ons niet tegen om toch even lekker naar buiten te gaan voor de activiteit! Pedagogisch medewerker Ted heeft een leuke activiteit klaargezet vandaag. We speelden het vierhoekenspel. In het midden van het veld staat iemand met een blinddoek om. Er wordt afgeteld van 10 naar 0, ondertussen rennen alle andere kinderen zo stil mogelijk naar een hoek. Degene in het midden wijst welke hoek zij denkt dat meeste kinderen staan. De hoek die gekozen wordt, is een ronde af. Je kreeg een opdracht om lekker warm te blijven, zoals jumping jacks of een rondje om het veld rennen. We hebben dit spel een aantal keer gespeeld met verschillende kinderen geblinddoekt in het midden, zo was elk potje weer spannend! 

  

 

Vrijdag 20 januari
Ook op de laatste dag van de week was er weer een studiedag. Dit betekende weer een leuk uitje in de ochtend! Samen met Sportstuif Venray SV hebben we de hele ochtend geklommen, gegleden en verstoppertje gespeeld bij Boegafun! Na al dat geklim zijn we terug gegaan naar Sportstuif om een aantal andere kinderen van school te halen. Hierna konden we lekker met zijn allen brood eten. Nadat er even tijd was om vrij te spelen, was het alweer tijd om de laatste kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we lekker fruit gegeten. Na het fruit zijn we naar buiten gegaan en was het tijd voor de activiteit. Vandaag speelden we het spel diamantenroof. In het midden van het speelveld liggen diamanten. Er zijn bewakers (de tikkers) die proberen de dieven te tikken. De dieven proberen de diamanten te stelen en naar hun eigen huisje te brengen. Zodra de dief een diamant in zijn handen heeft mag de bewaker gaan tikken. Het spel eindigt als alle diamanten op zijn. Wie de meeste diamanten in zijn bezit heeft, heeft gewonnen! We speelden dit een aantal keer met verschillende bewakers. Ondanks dat we allemaal lekker aan het rennen waren buiten, was het toch wel aardig koud. We besloten daarom om lekker binnen een film te gaan kijken. Tijdens de film werden veel kinderen al opgehaald. Het was weer een gezellige week vol leuke activiteiten. 

  

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches