Wat een heerlijke plek voor kids om na school sportief en vrij bezig te zijn! De activiteiten zijn variërend en voor ieder wat wils. Onze zoon komt met heel veel plezier!

Anouk Ipek Anouk Ipek
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spiontrefbal, octopus-tikkertje en de bal is lava in week-10-2023

Wederom een week bom vol leuke activiteiten en uitstapjes! Benieuwd naar wat wij allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 6 maart
We speelden met de jongere kinderen iemand is 'm niemand is 'm. Dit is voor alle kinderen een bekende activiteit, hierdoor konden we snel aan de slag en waren we lekker in beweging. Het spel blijft altijd een succes! Bij de oudere kinderen hadden we ook een trefbalspel. Namelijk spiontrefbal!

Bij het spel trefbal gaan twee teams de strijd met elkaar aan. Het ene team probeert alle spelers van het andere team met de bal te raken of te treffen en zo uit het spel te gooien. Het team die dit als eerste lukt wint het spel. Wij speelden vandaag een variatie op dit leuke spel waarbij er een extra spelelement wordt toegevoegd. Elk team krijgt een spion, die in een hoepel tussen de spelers van de tegenpartij mag staan en daar kinderen van de tegenpartij mag afgooien.

Iedereen deed lekker mee en na de activiteit, gingen de meeste kinderen binnen vrij spelen.

 

 

Dinsdag 7 maart
In de ochtend hadden wij een studiedag van Basisschool Coninxhof. Tijdens vakantieweken en op studiedagen zijn wij geopend van 7:30 tot 18:30 uur. De kinderen zijn tussen die tijden van harte welkom. Deze ochtend zijn we naar MonkeyTown geweest. De kinderen vinden het altijd superleuk bij Monkeytown! Bij Monkeytown krijgen de kinderen de kans om lekker kind te zijn en zich lekker uit te leven.

In de middag zijn we snel tussen alle buien door naar buiten geweest om even lekker te rennen. We hebben met de hele groep octopus-tikkertje gespeeld. Bij octopus tikkertje begin je met twee tikkers. De tikkers hebben beide een eigen lintje vast. Als je werd getikt door een van de tikkers, dan werd jij ook een tikker en hield je samen het lintje vast. Op het moment dat er vier kinderen één lintje vast hadden werden ze verdeeld in twee delen waardoor er weer twee nieuwe tikkers waren. Het spel gaat net zolang door totdat er alleen maar tikkers over zijn.

 

 

Woensdag 8 maart
Na het ophalen van de kinderen en het klaarmaken van het fruit was het direct tijd om aan tafel te gaan. Het heeft vandaag gesneeuwd en heel het hockeyveld lag nog vol met sneeuw. Daarom hebben wij wat leuks bedacht om ergens binnen te gaan spelen. Wij gingen vanmiddag namelijk spelen bij Boegafun! Hier konden de kinderen zich lekker uitleven. Er werd geklommen, gesprongen, gegleden, gevoetbald, tikkertje gespeeld en nog veel meer leuke dingen gedaan. Na twee uurtjes gespeeld te hebben bij Boegafun was het weer tijd om terug te gaan naar onze sportieve buitenschoolse opvang. 

 

 

Donderdag 9 maart
Het weer zit niet mee deze week, maar dat weerhoudt ons er niet van om even lekker naar buiten te gaan. Vandaag hebben we de bal is lava gespeeld. Hierbij zijn er 3 tikkers in het spel. Alle tikkers hebben een bal, met de bal mogen ze de andere kinderen afgooien. Als je geraakt bent door de bal, kom je even langs de zijkant staan. Staan er drie kinderen langs de kant, mag de eerste weer meedoen. Zo blijft het spel lekker bezig en is iedereen in beweging. We hebben dit spel verschillende keren gespeeld met nieuwe tikkers. Je moest dus goed uitkijken voor alle lavaballen, want je wil niet geraakt worden door de lava. Ondanks het slechte weer zijn we lekker buiten geweest!

 

Vrijdag 10 maart
Het was weer de hele middag aan het regenen, wat een pech! Gelukkig hebben we een leuke activiteit bedacht voor binnen. Samen met Sportstuif Venray SV  hebben we vandaag bingo gedaan. Bij een volle rij werd er hard BINGO geroepen en dan mocht je naar voren komen om te controleren of het wel goed was. Bij foute bingo moest er natuurlijk een liedje gezongen worden. Gelukkig had iedereen bingo en mochten ze iets lekkers uit kiezen. Ondanks de regen hebben wij een hartstikke leuke middag gehad! 

  

 

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches