Vanuit mijn vriendenkring weet ik dat Sportstuif de perfecte organisatie is voor jou kind. In de regio zitten meerdere vestigingen waaronder Deurne en Helmond. Allemaal top! Óók zeker in de vakantieperiodes is het een aanrader om je kind naar Sportstuif te brengen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spelen in de speeltuin, bootcamptikkertje en leeuwenkooi in week 44-2022

De bomen worden steeds kaler en het weer wordt steeds kouder, maar dat houdt ons niet tegen om lekker buiten te blijven spelen!

Benieuwd naar wat wij hebben gedaan met dit herfstachtige weer? Lees dan snel onze nieuwste blog!

Maandag 31 oktober
Het is weer maandag, wat betekend dat er alweer een nieuwe week is aangebroken. De komende tijd staat Circus Renz in Venray, hoe cool is dat! Tussen het ophalen van de kinderen door gingen wij even een kijkje nemen. We keken onze ogen uit! Er stonden gewoon echte kamelen en dromedarissen en ook stieren met mega grote hoorns. Super tof! Het weer wordt langzaamaan wat somberder maar dat weerhoudt ons er niet van om toch lekker buiten te blijven spelen! Zo gingen we met de activiteit van vandaag naar buiten om superbal en trefbal te doen. Beide erg simpel maar blijven ook erg leuk! Bij trefbal was het extra leuk dat je nooit echt langs de kant hoefde te gaan staan, want als je af was mocht je buiten het veld bij de tegenstanders gaan staan en proberen vanaf daar iemand af te gooien. Was dat gelukt? Dan mocht je weer terug in je eigen vak. Er moest dus ook nog goed samengewerkt worden binnen de teams, anders was je eigen team binnen de kortste keren af en was het potje al snel klaar. Toen de activiteit tot een einde kwam besloten veel kinderen om binnen te gaan spelen, maar er bleven ook wat kinderen lekker buiten om te voetballen of om rondjes te maken op de step.

 


Dinsdag 1 november
Yes, het zonnetje was er vandaag weer! En dat merken we meteen want bijna iedereen is heerlijk buiten te vinden. Toch gingen we allemaal nog even naar binnen, want het was eerst tijd om fruit te eten. Na het fruit eten verzamelden we buiten op het veld. Hier ging pedagogisch medewerker Davey uitleggen wat voor activiteit we gingen doen vandaag. Dat was namelijk bootcamptikkertje en rupsenbal. Bootcamptikkertje verraad zijn eigen naam eigenlijk al. Het is een fanatieke variant op tikkertje. Want buiten het wegrennen van de tikkers, moest je ook nog eens hard werken om weer mee te mogen doen wanneer je getikt was. Pedagogisch medewerker Eefje liep door het veld en riep om de zoveel tijd een nieuwe opdracht, denk hierbij aan: 10 keer hoog springen, 5 rondjes om je as, 7 sit ups en ga zo maar door. En wat deden de kinderen dat goed! Ze deden allemaal goed hun best om niet getikt te worden, maar werden ze helaas toch getikt, dan deden ze ook hard hun best om zo snel mogelijk weer mee te doen! Aan de andere kant van het veld werd rupsenbal gedaan. Dit is een variant op slagbal. Één iemand schopte de bal weg, dit deed hij/zij zo ver mogelijk en ging daarna rondjes rennen om het afgezette veld. Het groepje in het veld ging de bal zo snel mogelijk halen. Wanneer iemand de bal vast had, maakte de rest van het groepje hier een rijtje achter. De bal werd dan boven het hoofd doorgegeven en wanneer de laatste van het rijtje de bal had, riep hij/zij STOP! De loper stopte ook met rennen en de punten werden geteld. Er werd na de activiteit nog heerlijk verder buiten gespeeld.

 
 

Woensdag 3 november
Het was weer een heerlijke herfstachtige dag. En wat kun je dan het beste doen? Naar het bos! Maar wij gingen niet zomaar naar het bos, wij gingen naar een speeltuin in het bos. Namelijk Speeltuin 't Speelvlak bij Vlakwater. Bij deze speeltuin komen we regelmatig, maar het blijft altijd een groot plezier want er is genoeg te doen! Glijden van de glijbaan, klimmen in de bomen, kei hard van de kabelbaan afgaan, schommelen op alle verschillende schommels en nog veel meer! Hier hebben wij ons de hele middag samen met Sportstuif Venray SV vermaakt.

 


Donderdag 4 november
Het is alweer donderdag, wat betekend nog maar twee dagen en de schoolweek zit er alweer op. De activiteit van vandaag waren weer twee totaal verschillende. Aan de ene kant werd de bottle flip geoefend door middel van een wedstrijdvorm. Welk groepje had aan het einde de meeste bottle flips? Aan de andere kant van het veld was iemand is ‘m, niemand is ‘m de activiteit. Voor alle kinderen een bekend spelletje wat ook vaker in de gymles wordt gedaan. Een lekker spel waar ze veel kunnen rennen, maar ook kort kunnen uitrusten wanneer nodig. Het was vandaag weer wat frisser buiten dus na de activiteit gingen de meeste kinderen binnen een spelletje doen.

 


Vrijdag 5 november
De laatste dag voor het weekend, de vrijdag. De kinderen hebben weer 5 dagen school erop zitten, wat soms erg vermoeiend kan zijn. Op vrijdag geven we ze dus ook veel de ruimte om vrij te spelen op hun eigen niveau. Maar richting het eind van de middag is het toch altijd nog even tijd voor de activiteit, zodat er toch nog lekker bewogen is en er zitten er altijd een paar tussen die ook op vrijdag nog genoeg energie hebben. 😉 Leeuwenkooi stond op de planning! Zoals je al uit de naam kunt halen staan er twee leeuwen in het veld, in de leeuwenkooi, dit zijn de tikkers. De rest van de kinderen pakken een pion uit de hoepel en gaan de leeuwenkooi trotseren. Het is natuurlijk de bedoeling dat ze niet getikt worden, want dan mag de pion in de groene hoepel en is het een punt voor de lopers. Maar gebeurd dit wel, dan gaat de pion in de rode hoepel en is het een punt voor de leeuwen. Dit hebben we een paar rondes gespeeld tot iedereen een keer leeuw was geweest. Na de activiteit werd er zowel binnen als buiten vrij gespeeld tot het tijd was om naar huis te gaan voor de kinderen. Dat was weer een week bij Sportstuif, wij hebben weer genoten. Hopelijk jullie ook en tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches