Mijn kinderen zitten op BSO Sportstuif in Venray waar ze het erg naar hun zin hebben! Er wordt veel gedaan op gebied van sport & spel en tijdens vakanties en studiedagen worden er leuke activiteiten en uitstapjes georganiseerd. Er is veel nabijheid vanuit de leidsters. Zij zijn echt samen met de kinderen bezig en er is volop aandacht voor iedereen.
Verder is het ook ideaal dat zij flexibele opvang aanbieden aangezien ik wisselden diensten draai. In een woord TOP!

 

Ivette Lucassen Ivette Lucassen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sneeuwvloktikkertje, Levend Memory en Curling in week 51-2022

De laatste week voor de kerstvakantie is aangebroken. Benieuwd wat we allemaal hebben gedaan? Lees dan snel onze blog! 

Maandag 19 december
De laatste schoolweek voor de kerstvakantie is begonnen, dat betekent helaas ook dat Anouk deze week haar laatste week heeft bij Sportstuif Venray MHCV. Om een aandenken te hebben aan alle leuke kinderen van Sportstuif MHCV, zijn we vandaag begonnen met een groepsfoto te maken. Gelukkig gaat Anouk niet helemaal weg, en zullen we haar nog regelmatig zien! Na de groepsfoto was het tijd voor de activiteit van vandaag. We hadden een leuk tikspel en een balspel klaargezet. De jongere kinderen begonnen bij Pedagogisch medewerker Davey bij Sneeuwvlok tikkertje. Als je door een tikker bent getikt bevries je als een sneeuwvlokje, maar gelukkig zijn er ook zonnetjes, als een zonnetje een sneeuwvlokje aantikt ontdooit het sneeuwvlokje en mag het sneeuwvlokje weer meespelen. Als alle zonnetjes zijn getikt, winnen de tikkers. Blijven de zonnetjes over en laten ze zo veel mogelijk sneeuwvlokjes ontdooien, dan winnen de zonnetjes. Na een potje kunnen de tikkers raden wie zij denken dat de zonnetjes waren deze ronde. Dit hebben we meerdere keren gespeeld met verschillende tikkers en zonnetjes. Aan de andere kant van het veld was de groep met oudere kinderen druk aan het trefballen. Dit spel is voor de meeste kinderen al bekend en is altijd een succes. Probeer met je team zo snel mogelijk alle tegenstanders af te gooien en je wint!   

 

 

Dinsdag 20 december
Op dinsdag kwam het met bakken uit de hemel. Hierdoor konden we helaas ook geen activiteit buiten doen. Maar ook voor binnen hadden wij een leuke activiteit bedacht! De groep werd net zoals buiten altijd in tweeën gedeeld. De jongere kinderen bleven beneden en de oudere kinderen gingen naar boven. Bij beide groepen werd er Levend Memory gespeeld. Voor alle kinderen is Memory een bekend spelletje, maar in plaats van het te spelen met kaartjes zijn de kinderen zelf de Memory. Twee kinderen beginnen op de gang, zo kunnen de andere kinderen afspreken met wie zij samen een setje zijn. Zij bedenken een gebaar of dansje. Wanneer iedereen iets heeft bedacht komen de twee kinderen van de gang weer bij de groep. Zij mogen omstebeurt twee kinderen kiezen, deze kinderen doen dan hun gebaar of dansje voor. Hebben ze het zelfde, dan is het een setje en heeft de zoeker het goed! We gaan net zolang door tot alle setjes zijn gevonden. Dit hebben we een aantal potjes gespeeld met steeds niewuwe zoekers en setjes, zo blijft het moeilijk voor de kinderen om te raden. Ondanks de regen was het ook binnen een erg leuke activiteit! 

 

Woensdag 21 december
Gelukkig was het deze dag weer mooi weer en zijn we lekker naar buiten gegaan voor de activiteit. Ook kwam Sportstuif Venray SV bij ons langs om mee te doen met de activiteit. De activiteit van deze dag was boter, kaas en eieren. De bedoeling van boter, kaas en eieren is om als eerste drie lintjes van dezelfde kleur naast elkaar in de hoepels te hebben liggen. Maar de tegenstander probeert hetzelfde en doet juist heel erg zijn best om dat tegen te gaan. Het is naast hard rennen door de slalom, ook nog eens mega goed nadenken waar je het lintje gaat neerleggen. 

 

 

Donderdag 22 december
Het is bijna kerstvakantie en daarom was de Montessori vandaag om 12:00 uur uit. We hebben de kinderen van Montessori vroeg opgehaald en hebben samen boterhammen gegeten. Om half drie kwamen ook de andere kinderen uit school. Voordat het tijd was voor de activiteit, vierden we een verjaardag samen. De activiteit van deze dag was in kerstthema! We gingen namelijk kerstbomen versieren bij Pedagogisch medewerker Ted. We hadden drie groepen met allemaal een kerstboom en versieringen. Als groepje probeer je zo snel mogelijk de kerstboom te versieren, maar dit deden we in estafettevorm. Het volgende kind in de rij mag pas rennen, als het kind voor je je heeft aangeraakt. Wat was dit een leuk spel en wat waren de kinderen enthousiast. We waren precies op tijd klaar, want ineens begon het hartstikke hard te regenen. We zijn snel met zijn allen naar binnen gegaan en hebben hier verder gespeeld. Veel kinderen werden deze dag al vroeg opgehaald, want op de meeste scholen hadden ze namelijk een kerstdiner! 

  

 

Vrijdag 23 december 
Vandaag was er een studiedag voor de kinderen van de Montessori. Pedagogisch medewerker Loes is samen met Sportstuif Helmond de Braak in de mooie blauwe auto's naar Horst gereden. Hier hebben ze deze ochtend curling gespeeld op de ijsbaan. Wat was dat een leuke activiteit! Om 12:00 uur was het tijd om een aantal andere kinderen op te halen, door de kerstvakantie zijn er al meer kinderen vroeg uit dus konden we met een gezellige groep kinderen samen brood eten. Nadat de laatse kinderen opgehaald zijn van school was het natuurlijk weer tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten gingen we niet naar buiten voor de activiteit, want het regende helaas heel hard. We speelden binnen stoelendans. Dit maakten we steeds moeilijker door alleen op onze tenen te lopen, te huppelen en te springen. Na de activiteit hebben we een verjaardag gevierd. Aan het eind van de middag hebben we nog kerstballen verstopt en gezocht. Deze waren allemaal heel goed verstopt, maar gelukkig zijn ze allemaal weer gevonden. We waren helemaal in de kerstsferen vandaag! 

 

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches