Fantastische BSO. Mooie locatie en geweldige begeleiders. Elke keer worden sportieve activiteiten georganiseerd. Mijn dochter gaat met heel veel plezier daarheen.

Silviya Roelofs Silviya Roelofs
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sinterklaasweek, pietenpret en cadeaus in week 48-2022

Sinterklaasweek bij Sportstuif! Benieuwd wat wij deze week hebben gedaan? Lees dan snel onze nieuwste blog. Veel leesplezier!

Maandag 28 november
Wat een verrassing vandaag! De sint en piet zijn langs geweest bij Sportstuif. Alle kinderen van Sportstuif mochten vorige week hun schoentje zetten. Bij aankomst bij Sportstuif werden we ineens blij verrast. Alle schoentjes waren gevuld met lekkers en er was een grote zak met cadeautjes! Voordat het tijd was voor de cadeautjes en al het lekkers begonnen wij vandaag net zo als altijd met fruit eten. Na het fruit eten mochten de kinderen met hun gevulde schoentje op de trap komen zitten. Uit de grote zak met cadeau's werd een heel lang gedicht gehaald. Nadat het gedicht werd voorgelezen was het tijd om een paar cadeautjes open te maken. Nadat de cadeautjes waren uitgepakt was het tijd voor de activiteit. Deze stond natuurlijk ook in het teken van Sinterklaas. Zo speelden we verlospiet tikkertje. Dit is een tikspel waarbij er 1 verlospiet wordt aangewezen. Deze verlospiet kan de andere spelers die getikt zijn bevrijden door een hand te geven en te zeggen welke piet hij of zij wordt. De andere activieit die we speelden was een pakjes estafette. Hierbij moest je zo snel mogelijk met je groep de pakjes van de ene kant naar de andere kant van het veld brengen. Na de activiteit werden de cadeautjes gelijk uitgeprobeerd. Wat een leuke dag! 

 
 

Dinsdag 29 november
Net zoals gister stonden er vandaag nog veel gevulde schoentjes klaar bij Sportstuif. Na het fruit eten mochten de gevulde schoentjes weer mee naar de trap. De zak met cadeautjes werd weer tevoorschijn gehaald en ook vandaag mochten we weer een aantal cadeautjes uitpakken. Wat hebben we vandaag ook weer leuke cadeautjes gekregen van Sint en zijn pieten. Vandaag speelde het Nederlandse elftal weer een wedstrijd op het WK. Daarom hadden wij vandaag een activiteit in het teken van sinterklaas en voetbal! Er stond een voetbalpietenparcours klaar voor ons. We gingen allerlei verschillende onderdelen langs zoals pakjes in de schoorsteen gooien, over een dak lopen en pakjes hooghouden. Na de activiteiten was het tijd om de wedstrijd van het Nederlands Elftal op het grote scherm te kijken, werden er Sinterklaas Mijters geknutseld en werd er druk met de nieuwe cadeautjes gespeeld! 

 
 

Woensdag 30 november
Vandaag was een extra leuke dag bij Sportstuif. Er werd namelijk een Pietenpret georganiseerd voor alle kinderen uit Venray! Na het brood eten bij Sportstuif gingen we met zijn allen naar een grote gymzaal waar een grote Pietenpret was opgezet. Met een eigen groepje gingen alle kinderen omstebeurt langs alle onderdelen. Zo gingen we over daken lopen, klommen we in een schoorsteen, gooiden we pakketjes in een schoorsteen, sprongen op een springkussen en speelden een Sint en Piet memory. Ook kwamen er twee pieten langs die samen met alle kinderen gingen sporten. Wat was het een leuke middag! 

  


Donderdag 1 december
Het feest houdt niet op bij Sportstuif. In de grote zak met cadeaus zaten ook voor vandaag nog een aantal cadeautjes die uitgepakt werden. Terwijl iedereen lekker aan het smikkelen was van de pepernoten uit de gevulde schoentjes en de cadeautjes aan het bewonderen waren zagen we ineens buiten pieten lopen. Dat was een leuke verrassing. Samen met de pieten gingen we naar buiten voor de activiteit. We speelden slingertikkertje en ook de pieten deden goed mee. Na al het rennen tijdens tikkertje was het tijd om een leuke groepsfoto te maken samen met de pieten, ook mochten we natuurlijk nog alleen met de pieten op de foto als we dat wilden. Als afsluiting mochten de kinderen nog vrij spelen en aan de pieten laten zien wat ze allemaal deden bij Sportstuif. Zo ging de één voetballen, de ander kleuren en de spelletjes werden natuurlijk ook uit de kast gehaald. Wat hadden we een leuke dag gehad vandaag!

 


Vrijdag 2 december
Vandaag hebben we weer de kinderen opgehaald en lekker brood gegeten met zijn allen. Hierna was het tijd om nog even vrij te spelen. De nieuwe knikkers zijn een groot succes en er worden leuke wedstrijdjes meegespeeld. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen van school te gaan halen. Nu iedereen bij Sportstuif was, was het weer tijd om lekker fruit te eten. Voor vandaag zaten er ook nog een paar cadeautjes in de grote zak, dus we verzamelde allemaal op de trap met wat lekkere pepernoten om de allerlaatste cadeautjes uit te pakken. De sint en pieten hadden goed opgelet, want we kregen onder andere een nieuw Doolhof spel! Na het uitpakken van de cadeautjes en het opeten van de pepernoten was het tijd om samen met Sportstuif Venray SV naar het dorp te gaan. Hier hadden we een Sinterklaasspeurtocht. Aan de hand van foto's gingen we opzoek naar pieten die in de etalages van de winkels stonden. Als we de goede piet hadden gevonden mochten we deze afstrepen. Nadat ieder groepje alle foto's had gevonden gingen we snel terug naar Sportstuif om lekker op te warmen. 

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches