Bij Sportstuif kunnen kinderen de hele middag buiten spelen en verschillende activiteiten doen! Leuke medewerkers die graag mee sporten en spelen! 

Yvonne Yvonne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Padel clinic, winterspeurtocht en schaatsen in de kerstvakantie in week 1-2023

De tweede en meteen ook de laatste week van de kerstvakantie is alweer voorbij. Lees je mee met wat we allemaal gedaan hebben in deze week? Lees dan snel verder hier beneden!

 

Maandag 2 januari
De tweede week van de kerstvakantie is aangebroken en vandaag stond er al meteen een toffe activiteit op de planning! We kregen namelijk een padel clinic bij Padel centrum Noord-Limburg in Venray! Samen met Sportstuif Venray SV gingen wij met onze mooie blauwe dacia's op pad richting het padel centrum. Bij het padel centrum aangekomen keken we onze ogen uit, want wow wat een grote hal was dat! We maakte hier ook kennis met Twan, hij ging ons alles uitleggen over padel.

 Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn. De wanden maken dat een onhaalbare bal alsnog haalbaar wordt, maar ook dat gevoel en tactiek nog belangrijker zijn dan bij tennis.

Maar we kregen niet alleen uitleg over padel, we kregen ook uitleg over pickleball, want dat gingen we namelijk ook doen! 

Pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het veld is een stuk kleiner dan een tennisveld en heeft ongeveer de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen gelijk aan een tennisbal maar is van plastic en bevat gaten. Het net is wat kleiner dan een tennisnet en het racket, paddle genoemd, bevat geen snaren maar is hard

De groep werd in kleine groepjes verdeeld, een gedeelte begon bij het padellen in de kooi en het andere gedeelte bij pickleball. De kinderen deden allemaal super goed mee en probeerde punten bij elkaar te scoren. Na een tijdje werd er doorgewisseld, zodat iedereen een keertje had gepadeld en iedereen een keertje pickleball had gespeeld. Na zo'n 1,5 uur intensief gespeeld te hebben was het weer tijd om terug te gaan naar Sportstuif. Terug bij Sportstuif was het ook tijd voor de lunch en val veel sporten krijg je honger en dorst dus dat ging bij de meeste kinderen er wel goed in. De rest van de middag hebben we lekker vrij gespeeld. Er werd buiten gevoetbald en rond gefietst en binnen werden er allerlei spelletjes gedaan en werder er mooie creaties gemaakt met de strijkkralen.

 
 

Dinsdag 3 januari
We begonnen de dag vandaag lekker rustig, de kinderen hebben allemaal vrij gespeeld totdat het tijd was voor het fruitmoment. Tijdens het fruitmoment is pedagogisch medewerker Loes stiekem naar buiten gegaan om alvast wat voor te bereiden voor de activiteit. Maar ze werd toch opgemerkt door sommige kinderen en hun zagen dus dat Loes papiertjes aan het ophangen was. Wat zouden we toch voor activiteit gaan doen..? Nadat iedereen het fruit op had gingen we samen naar buiten en legde Loes de activiteit uit. Het was een winter speurtocht! De kinderen werden in groepen verdeeld en kregen allemaal een blaadje mee. Op dit blaadje stonden vakjes om letters in te verzamelen en ruimte voor wat vragen te beantwoorden. De kinderen moesten op zoek naar voorwerpen die met de winter te maken hadden, hoorde het voorwerp bij de winter? Dan moesten ze de letter die erbij hoorde opschrijven op hun blaadje. Als ze uiteindelijk alle letters verzameld hadden konden ze een woord maken. het woord was SNEEUWBAL. Nadat alle groepjes het woord geraden hadden gingen we nog even met zijn allen een tikspelletje doen. Een favoriet bij veel kinderen is slingertikkertje, dus hebben we nog even slingertikkertje gespeeld totdat iedereen getikt was. Nadat iedereen getikt was gingen we naar binnen want het was alweer tijd voor de lunch! En na al die inspanning en het nadenken had iedereen wel zin in een paar boterhammen. Bij het boterhammen eten is er veel keuze, de kinderen kunnen kiezen tussen allemaal verschillende soorten beleg bijvoorbeeld: vruchtenhagel, pasta, pindakaas maar ook beleg zoals kipfilet en salami. Ze mogen dan naar de bar komen en doorgeven wat ze op de boterham lusten, dit smeren wij dan voor de kinderen zodat het niet een grote kliederboel wordt. ðŸ˜‰ Wanneer alle kinderen hun buikjes weer vol hebben mogen ze van tafel en kunnen ze weer lekker vrij gaan spelen. Dit hebben we dan ook de rest van de middag gedaan.

 
 

Woensdag 4 januari
Vandaag stond er weer een uitstapje op de planning. We gingen namelijk schaatsen! Dit hebben we gedaan op de schaatsbaan in Boxmeer. Op het begin was het wat spannend want het is toch altijd even wennen om op schaatsen te staan en al helemaal op het gladde ijs. Maar laterna kwamen de kinderen steeds meer los en kond de meerderheid zelfstandig schaatsen. Als je toch wat meer moeite had kon je ook een hulpmiddel gebruiken om vooruit te komen. Hier kon je ook op gaan zitten dus de kinderen duwde elkaar heen en weer over de schaatsbaan. Wat een lol! Na een paar uurtjes geschaatst te hebben was het weer tijd om terug te gaan naar Sportstuif. Hier hebben we weer lekker boterhammen gegeten en de rest van de middag lekker gespeeld.

 
 

Donderdag 5 januari
De dag begon vandaag al met veel indrukken want de politie stond ineens voor de deur! Dit kwam compleet onverwachts dus de kinderen keken hun ogen uit. We hadden vandaag toevallig ook al een Sportstuif politieagent rondlopen, dus daar moesten we natuurlijk even gebruik van maken en een toffe foto bij de politieauto maken. De politie vertrok weer en het leek weer rustig te worden bij Sportstuif, maar toen stond ineens de handhaving voor de deur! Onze politieagent was door het dolle heen want hij mocht de handhaving zelfs in de boeien slaan. Nadat de handhaving was vertrokken was de rust weer teruggekeerd en gingen we verder met de dag. Na de lunch gingen we beginnen met de activiteit. Vandaag stond er een bootcamp op de planning. Pedagogisch medewerker Ted had namelijk 15 stationnetjes met oefeningen uitgezet. Bij elk station moest je dus een andere oefening doen en hier kreeg je ook een bepaalde tijd voor. Binnen die tijd moest je de oefening zo goed mogelijk maar ook zo vaak mogelijk uitvoeren. Als de tijd om was floot Ted op zijn fluitje en werd er doorgewisseld. Dit deden we tot iedereen elk stationnetje had gehad. De kinderen hadden allemaal super goed hun best gedaan en waren goed uitgeput van de activiteit. Omdat ze allemaal zo goed hadden meegedaan en uitgeput waren hebben we binnen op de beamer een film opgezet: Madagascar! Hier konden de kinderen lekker naar kijken vanuit de bankjes totdat ze werden opgehaald om weer mee naar huis te gaan.

 
 

Vrijdag 6 januari
De laatste dag van de vakantie is alweer aangebroken.. Maar niet getreurd want we maken er nog een leuke laatste dag van. We begonnen in de ochtend met een leuk spelletje. Het kleurenspel, dit is al een bekend spelletje voor de kinderen en is altijd leuk om te spelen. Na weer wat vrij gespeeld te hebben was het tijd voor de lunch. We smeerden weer heel wat boterhammen want de kinderen hadden grote honger. Na de lunch gingen we lekker naar buiten want het zonnetje kwam zelfs nog even kijken, heerlijk! Onder het genot van het zonnetje hebben we de sportbingo gespeeld. De kinderen waren verdeeld in groepjes van drie en kregen per groepje een blaadje met de plaatjes die ze moesten zoeken. Deze plaatjes waren goed verstopt over het terrein. Uiteindelijk waren er nog een paar groepjes die sommige plaatjes misten, dus ging iedereen elkaar helpen en zo hadden we uiteindelijk allemaal alle plaatjes gevonden!

Wij vonden het een super toffe vakantie vol met leuke uitstapjes en activiteiten, hopelijk jullie ook! Fijn weekend allemaal en tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches