Sport en spel onder begeleiding van HBO geschoolde professionals! Na het succes in Brabant gaat dit vast ook een toppertje worden in Limburg! 

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Monkeytown, Harry Potter tikkertje en polonaisebal in week 42-2022

In de laatste week voor de herfstvakantie hebben wij weer allemaal leuke activiteiten en uitstapjes gehad! Ben je benieuwd? Lees dan snel onze nieuwe blog!

Maandag 17 oktober

Er is weer een nieuwe week aangebroken! De laatste week voor dat de herfstvakantie alweer begint, wow wat gaat de tijd toch snel. Deze week heeft de Montesorri de hele week een studieweek, dus staan er veel uitjes in de ochtenden op het programma. Vandaag begon de studiedag bij Monkeytown. Hier hebben we lekker een paar uur gespeeld en zijn we richting de middag weer terug gegaan naar Sportstuif voor de lunch. Na de lunch was het alweer tijd om alle andere kinderen van school op te halen. Nadat alle kinderen waren opgehaald, was het tijd voor het fruitmoment. Na het fruitmoment trokken we allemaal de jas aan, want erg lekker weer buiten was het niet… Maar dat houdt ons niet tegen om toch even lekker naar buiten te gaan voor de activiteit! De groep werd weer in tweeën gesplitst. Een van de twee activiteiten was kwartet, dit kennen we natuurlijk allemaal als kaartspel, maar het is ook super leuk om zo in het echt te spelen! Er zijn 4 groepjes en elk groepje gaat zijn eigen kwartet verzamelen; rackets, pionnetjes, lintjes of tennisballetjes. Maar dat gaat niet zo handig als dat het klinkt, elk groepje mag zijn eigen spulletjes bewaken. Dit doen ze door de andere kinderen te tikken die iets van hun spulletjes hebben gepakt. Uiteindelijk is er een groepje die als eerste hun kwartet bij elkaar heeft, dat is natuurlijk de winnaar! De andere activiteit was pion mikken. De naam zegt het eigenlijk al, de kinderen moeten gaan mikken op de pionnen die op de picknicktafels verspreid staan. Een groepje aan de ene kant, ander groepje aan de andere kant. En dan was het doel om zoveel mogelijk pionnetjes om te gooien en aan de andere kant van de picknicktafel te laten belanden. Ook al was het wat regenachtig vandaag, hebben we heerlijk buiten gespeeld met de activiteit en heeft iedereen lekker meegedaan!

 
 

Dinsdag 18 oktober

Vanochtend begon de dag ook weer met een studiedag, we zijn naar Mind Mistery geweest. Dit was echt super tof! Ons hoofd werd vaak voor de gek gehouden, maar wij hebben andere ook voor de gek gehouden door allemaal gekke foto’s te maken. Nadat we terug waren, was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Bij de activiteit van vandaag werd de groep weer in tweeën gedeeld. De ene groep begon bij Harry Potter tikkertje en de andere groep ging rupsbal doen. Bij Harry Potter tikkertje begon iedereen op een rijtje met de handen voor de ogen. Werd je één keer op je hoofd getikt, dan was je Harry Potter en was je bevrijder. Werd je twee keer op je hoofd getikt dan was je Voldemort en was je de tikker. De kinderen niet op hun hoofd werden aangetikt, deden gewoon normaal mee en moesten dus niet door Voldemort getikt worden. Bij rupsbal staat er een groepje kinderen in het midden die in een rijtje staan met hun handen op de schouders van degene die voor hun staat. Zij vormen de rups. De rest van de kinderen staan in een vierkant om het veld heen en gaan samenwerken. Want de bedoeling is, dat degene achterin het rijtje van de rups, wordt geraakt met de bal. Maar dit kan dus alleen lukken door middel van samenwerking. Werd diegene geraakt? Dan werd er gewisseld met het groepje die aan het gooien was. Na een tijdje werd er natuurlijk weer gewisseld van activiteit. Na de activiteit werd er nog lekker vrij gespeeld, zowel buiten als binnen.

 
 

Woensdag 19 oktober

Vandaag stond er iets heel leuks op de planning! We gingen op bezoek bij de nieuwe Sportstuif locatie hier in Venray! En daar hoefde we maar heel kort voor te lopen, want de nieuwe locatie is gevestigd bij onze buren van S.V. Venray. Hier kregen we een rondleiding en er stonden zelfs springkussens, hoe leuk is dat! Hier hebben wij ons de hele middag vermaakt door lekker op de springkussens te spelen en te voetballen op het grote grasveld.

 
 

Donderdag 20 oktober

Het is alweer donderdag, wat gaat de week toch snel! Vandaag waren er ook weer kinderen die een studiedag hadden, het was een klein groepje dus gingen we naar v ! Hier hebben we een speurtocht gedaan en naar alle diertjes gekeken die er rond liepen. Weer een geslaagde ochtend! De activiteit van vandaag was een bekende van eerder deze week. Namelijk rupsbal, maar dan was het deze keer polonaisebal met net wat andere regels. Zo moest de rups nu ten alle tijden blijven bewegen en mochten ze dus niet stil staan. De activiteit werd in meerdere groepjes gespeeld, zo bleef iedereen lekker bezig en in beweging.

 
 

Vrijdag 21 oktober

De laatste dag van de week alweer, wat ook betekend de laatste studiedag van de studieweek. Bij het laatste uitstapje van de week gingen we Glowgolfen in Arcen. Dit was natuurlijk super cool, want het was in het donker met leuke lichtjes en allemaal toffe banen! We waren voor de middag alweer terug, want de kinderen moesten allemaal optijd opgehaald worden van school voor de lunch. Na de lunch begonnen we meteen met de activteit. De activiteit van vandaag stond al in het teken van Halloween. We hadden pompoenen cadeau gekregen van de papa van Noa en Sem, hoe cool is dat! En als je pompoenen hebt met Halloween, dan is er natuurlijk maar een correct ding om mee te doen.. We gingen de pompoenen uithollen en er gezichtjes in maken! De kinderen waren allemaal erg enthousiast en wij stiekem zelf ook wel heel erg. Er moest als begin natuurlijk een gat in de pompoen gemaakt, wanneer dat was gedaan door een van onze pedagogisch medewerkers. Konden de kinderen de pompoenen gaan uithollen, dit werd met lepels gedaan maar een aantal kinderen kozen er ook voor om het lekker met de handen te doen. Nadat de pompoen was uitgehold, mochten de kinderen er een gezichtje op tekenen en sneden wij daarna het gezichtje eruit. En tada! De pompoenen waren allemaal klaar en wat zagen ze er leuk uit! Dit was een super toffe activiteit om de vakantie mee in te luiden. Fijne herfstvakantie allemaal en tot volgende week!
 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches