Ik heb al vele goede verhalen over Sportstuif gehoord van kennissen die bij andere locaties komen. Nu komt er eindelijk een Sportstuif in Venray! 

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie bij Sportstuif Venray in week 18-2023

Terwijl iedereen inmiddels alweer op school zit, blikken wij terug op de tweede week in de meivakantie. Een week vol leuke activiteiten en een lekker zonnetje. Ben jij benieuwd wat we afgelopen week allemaal hebben gedaan? Lees dan snel mee in de blog! 

Maandag 1 mei
Vandaag speelden we het spel spons, water en vuur. Wat was de bedoeling van het spel? Iedereen kreeg een kaartje en op dat kaartje stond; water, vuur of een spons. Met dat kaartje ging je vrij rond rennen tot iemand je tikt of totdat je zelf iemand tikt. Dan ging je je kaartjes langs elkaar houden om te kijken wie er won. Want als we logisch nadenken.. Water verslaat vuur, vuur verslaat de spons en de spons verslaat water. Was je verslagen, dan nam je je kaartje mee en kreeg je weer een nieuw kaartje. De kinderen waren razend enthousiast! In de middag was het tijd voor wat waterspellen. Zo deden wij een dienblad estafette en gingen we blikgooien met waterballen. Bij dienblad estafette probeer je met je team zoveel mogelijk water in de emmer te krijgen aan de andere kant van het veld. Dit doe je door bekertjes water op een dienblad te zetten en voorzichtig naar de overkant te brengen. Welk team heeft op het einde het meeste water in hun emmer? Die hebben gewonnen! 

  
 

Dinsdag 2 mei
Wat hebben we een geluk met het weer, het lijkt eindelijk echt lente te worden. Dus vandaag hebben we dan ook lekker veel buiten gespeeld. De activiteit van vandaag was flessenvoetbal. Met flessenvoetbal verdedig je een fles met water erin. De bedoeling is dat je de flessen van je tegenstander probeert om te trappen, want als de fles van je tegenstander als eerste leeg is heb je natuurlijk gewonnen! Vandaag hebben we ook papieren vliegtuigjes gevouwen. Hiermee hebben we allerlei wedstrijdjes gehouden. Welke vliegt het verst, welke het hoogst en welke is het mooiste? Met alle vliegtuigjes hebben ze de hele middag lekker kunnen spelen. 

  
 

Woensdag 3 mei
Vandaag zijn we samen met Sportstuif Venray SV naar Sportstuif Deurne Vlieger geweest voor een Circus themadag! Toen we aankwamen in Deurnen was iedereen al lekker aan het buitenspelen op het schoolplein. Ondertussen was de goochelaar zijn show aan het voorbereiden. Om 11 uur was het zover, we gingen met zijn allen naar de gymzaal waar de goochelaar al klaar stond. De goochelaar gaf een hele leuke show en leerde de kinderen ook wat trucjes. Na de goochelshow konden de kinderen nog druk oefenen met de trucjes en elastiekjes. Van al dat gegoochel kregen de kinderen natuurlijk honger, dus we hebben lekker boterhammen gegeten. Hierna was er weer genoeg energie om buiten in de zon te spelen. Ondertussen werd de gymzaal omgetoverd tot een waar circuspaleis. De kinderen konden rekstok zwaaien, acrogymmen en kunstjes oefenen. Na deze dag namen wij allemaal circus kinderen mee terug naar Sportstuif Venray! 

  
 

Donderdag 4 mei
Het zonnetje scheen vandaag weer heerlijk, dat betekent dat we de hele dag lekker buiten hebben gespeeld. In de ochtend zijn we begonnen met het grote oversteek spel. Hierbij is het belangrijk dat je goed samenwerkt met je eigen team. Je moet namelijk proberen om allerlei materialen aan de overkant te krijgen, zonder dat je de grond raakt. De kinderen waren vandaag super goed op elkaar ingespeeld en konden dan ook goed samenwerken om aan de overkant te komen. De creatieve activiteit van vandaag was schilderen met tape. Door eerst lijnen te trekken met tape op het papier en hierna met verf overheen te verven krijg je hele mooie kunstwerken! Dus naast alle sportieve kinderen hebben wij ook hele creatieve kinderen! Het was vandaag zo'n lekker weer dat we daar natuurlijk gebruik van moesten maken. We hebben in de middag allerlei waterspelletjes gespeeld. Als afsluiting van de dag kregen alle kinderen nog een lekker ijsje! Wat een heerlijke dag in de zon vandaag. 

 

 

Vrijdag 5 mei
Het zonnetje schijnt nog lekker in de ochtend. Hier maken we dan ook even goed gebruik van, want we zijn naar speeltuin Roeffen Mart geweest waar we de hele ochtend lekker hebben gespeeld. Iedereen heeft kunnen glijden van alle glijbanen, klimmen in de verschillende klimrekken en spelen op de boot. Ook zit er een bos bij waar ze lekker hutten konden bouwen met takken. Precies op tijd gingen we terug naar Sportstuif, want het begon met regenen. Bij Sportstuif hadden wij ook nog een leuke activiteit, de brandweer kwam namelijk op bezoek! De brandweer heeft van alles verteld over de brandweer, de brandweerauto en wat ze allemaal moeten doen. Wat een geslaagde laatste dag van de vakantie! 

 

  

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches