Hele fijne en sportieve opvang. Mijn zoon 11 jaar krijgt genoeg beweging en wordt door de begeleiding leuk uitgedaagd. Tevens wordt er rekening gehouden met mijn dochter 8 jaar die juist weer van de creatieve activiteiten houdt. Hierdoor voor ons als gezin de perfecte opvang voor beide kinderen.

Jeannette Maat Jeannette Maat
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het ABC renspel, bioscoop en boksen in week 5-2023

Er is alweer een nieuwe week aangebroken, afgelopen week stonden er weer leuke activiteiten op de planning.

Maandag 30 januari
Het is weer een nieuwe week bij Sportstuif Venray MHCV. Deze week zullen er weer veel sportieve spelletjes gespeeld worden. Vandaag staat het ABC Renspel op de planning. Dit spel hebben we vandaag in drie groepen gespeeld, verdeeld op leeftijd. De tikker staat in het midden van het veld en begint in zijn hoofd het alfabet op te noemen. Totdat de kinderen STOP roepen. Op dat moment zegt de tikker de letter van het alfabet waar hij is gestopt, bijvoorbeeld de letter L. Alle kinderen moeten nu een woord met een L zeggen, is dit gelukt, dan mogen ze veilig naar de overkant. Weten ze geen woord? Dan mag de tikker ze proberen te tikken. Een heel leuk sportief maar ook educatief spel. De kinderen waren super enthousiast, we hebben het spel meerdere keren gespeeld! Na het sportieve spel was het tijd om vrij te spelen. De creatieve kant van de kinderen kwam naar boven, zo gingen de meiden een potje kwartetten en de jongens waren druk met het bouwen van lego. Het was weer een geslaagde dag bij Sportstuif Venray. 

 

Dinsdag 31 januari
De dag begon weer met de kinderen ophalen van school. Dat blijft toch een van de leukste momenten, al die blije snoetjes weer zien. Vandaag stond er een stoere activiteit op het programma, namelijk: boksen! Toen de kinderen hoorde wat we gingen doen werden ze al allemaal enthousiast en begonnen ze elkaar al hun beste boks moves te laten zien. Maar voordat we echt gingen beginnen moest er natuurlijk wel het een en ander uitgelegd worden, want het is niet een sport die je zomaar eventjes zonder regels kunt doen. Pedagogisch medewerk Davey gaf de uitleg. Nadat de uitleg klaar was konden de kinderen in tweetallen samen sparren, de een met bokshandschoenen aan en de ander had een stootkussen vast. En zo gingen ze proberen met de goede techniek tegen het stootkussen aan te slaan. En wat zagen ze er allemaal stoer uit! De groep was in tweeën gedeeld, dus terwijl de ene groep aan het boksen was, was de andere groep lekker aan het rennen tijdens een potje tikkertje.

  

 

Woensdag 1 februari
Het was vandaag een erg regenachtige dag, dus wij hebben iets leuks bedacht om de regen te ontwijken. Vandaag zijn we samen met Sportstuif Venray SV naar de bioscoop geweest. We zijn naar de film Hotel Sinestra geweest in de bioscoop in Venlo. De film speelde zich af tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra, waar Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg wenst. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden. Wat was dat een leuke film! Toen we rond 17:15 weer terugkwamen bij Sportstuif, was het voor de meeste kinderen al tijd om opgehaald te worden. De andere kinderen hebben nog een potje mens-erger-je-niet gespeeld.

 

 

Donderdag 2 februari
We moeten natuurlijk wel gebruik maken van de bokshandschoenen en stootkussens als deze bij Sportstuif Venray MHCV liggen. Dus ook vandaag hebben we gebokst. Niet alle kinderen waren er afgelopen dinsdag, dus het was weer belangrijk dat er een goede uitleg gegeven werd voordat iedereen mocht beginnen. Pedagogisch medewerker Ted gaf vandaag de uitleg. Dit keer hebben we de technieken nog meer verbeterd.  Wat een stoere kinderen hadden wij ook vandaag weer bij Sportstuif!

Terwijl de ene groep lekker aan het boksen was, is de andere groep lekker aan het rennen tijdens steen-papier-schaar tikkertje. Er zijn twee tikkers in het spel. Als je getikt bent, ga je naar de zijkant van het veld. Hier wacht je op iemand anders die af is. Je gaat tegen elkaar een potje steen-papier-schaar spelen. Papier (platte hand) wint van steen, Steen (vuist) wint van schaar, Schaar (twee vingers) wint van papier. Als je hebt gewonnen mag je het veld weer in. Heb je verloren, dan zoek je snel iemand anders om nog een potje mee te spelen. 

  

 

Vrijdag 3 februari
De wind waaide hard over de velden heen. Toch zijn we eventjes naar buiten gegaan om kat en muis te spelen. Bij dit spel kregen alle kinderen een lintje in de broek, dit was de muzienstaart. Ze moesten proberen om de muizenstaart bij de andere kinderen eruit te trekken. Als je muizenstaart eraf was mocht je bij stagiaire Bo een nieuwe muizenstaart halen! De ene naar de andere muizenstaart werd eraf gehaald, wat een plezier hadden we. Nadat we goed waren uitgewaaid, was het tijd om weer naar binnen te gaan. Binnen hebben we spelletjes gespeeld, strijkkralen werkjes gemaakt, met de auto's gespeeld en geknutseld. Nu is het alweer tijd voor weekend, tot maandag allemaal! 

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches