Een sportieve opvang waarbij kinderen op hun eigen niveau kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Het buiten spelen en actief bezig zijn staat voorop! Er is ook de mogelijkheid om binnen te knutselen en dergelijke om weer even tot rust te komen. De begeleiding is top met enthousiaste begeleiders die het voor de kinderen super tof maken! 

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Herfstvakantie met toffe sportieve- en knutselactiviteiten in week 43-2022

Maandag 24 oktober
De eerste dag van de vakantie, de maandag. De kinderen werden allemaal op tijd gebracht in de ochtend, dus sommige kinderen hebben nog even de tijd nodig om een beetje wakker te worden. Maar sommige kinderen staan ook meteen aan en pakken een bal om lekker buiten te gaan voetballen. In de ochtend was er vooral ruimte om lekker zelfstandig te spelen. Rond 10 uur hadden we het eerste fruitmoment. Na het fruitmoment kunnen de kinderen weer vrij gaan spelen en gaan de pedagogische medewerkers op een gegeven moment alles klaar zetten voor de lunch. Denk hierbij aan de boterhammen, beleg, bordjes, messen, snijplanken en de tafels moeten natuurlijk opgeruimd worden. Maar daar kunnen de kinderen ook goed bij helpen! Dus op een gegeven moment gaat iedereen alles opruimen en de handen wassen voor het lunchen. De kinderen geven hun voorkeur door en wij smeren de boterhammen. Eet smakelijk iedereen! Na de lunch was het tijd voor de eerste activiteit van de dag. We hadden net allemaal stilgezeten bij de lunch dus was het wel tijd om even wat energie kwijt te raken. De groep was in tweeën verdeeld, de jongere kinderen gingen het spel de eekhoorntjes en de eikeltjes spelen en de oudere kinderen gingen het spel vieze voeten, schone voeten spelen. Beide spellen waren tikspelletjes en bij tikspelletjes wordt er altijd lekker veel gerend, dus het doel om wat energie kwijt te raken was goed gelukt! Na de activiteit buiten, gingen we naar binnen. Want binnen gingen we een creatieve activiteit doen; namelijk pompoenen knutselen. Pedagogisch medewerker Marieke had een voorbeeldje gemaakt die de kinderen konden overtrekken en namaken. Maar veel kinderen trokken ook hun eigen plan en maakte hun eigen unieke pompoen. Ze waren allemaal stuk voor stuk heel mooi geworden! Na het knutselen ging iedereen weer, zowel binnen als buiten, vrij spelen en liep de eerste dag van de vakantie langzaam tot een eind. Wij vonden het een geslaagde eerste dag en zijn benieuwd naar de rest van de vakantie!


Dinsdag 25 oktober
Alweer de tweede dag van de vakantie en ook vandaag hebben we weer allemaal leuke activiteiten op de planning staan! Zo begonnen we in de ochtend met een sportieve woordzoeker. Elk groepje had een woordzoeker die ze moesten oplossen. Maar het heet niet voor niets een sportieve woordzoeker, want de woorden die in de woordzoeker gezocht moesten worden lagen verspreid onder pionnetjes. Dus de kinderen moesten eerst naar een pionnetje rennen, kijken welk woord er onder het pionnetje lag, het woord onthouden en dan zo snel mogelijk terug rennen en met het groepje het woord gaan zoeken in de woordzoeker. Om de beurt ging er dus iemand van het groepje naar een pionnetje om een woord te gaan zoeken voor de woordzoeker. En wat deed iedereen fanatiek mee! Iedereen wou natuurlijk die woordzoeker af krijgen en dat was uiteindelijk ook iedereen gelukt. Na de sportieve woordzoeker was het weer tijd voor een creatieve activiteit en we blijven natuurlijk in het Halloween thema. Dit keer gingen we een mummie maken. De kinderen mochten allemaal hun eigen mummie tekenen en deze gaan inwikkelen met draad, want echte mummies zijn natuurlijk ook helemaal ingewikkeld. Uiteindelijk hadden we allemaal verschillende mummies; een zwarte mummie, een gele mummie, een roze mummie en noem het allemaal maar op! Van die sportieve woordzoeker en het knutselen krijg je natuurlijk honger, dus het was tijd voor de lunch. Nadat iedereen de boterhammen op had was het weer even tijd om vrij te spelen. Na het vrij spelen gingen we naar de derde en de laatste activiteit van vandaag. Dat was namelijk ghost estafette. De kinderen maakte tweetallen en kregen als tweetal een ballon, de ghost. Het doel was dat de ballon niet de grond aan mocht raken en dit moesten ze doen door de ballon tussen beide in te houden. Maar de ballon mocht niet met de handen worden aangeraakt! Zo waren er meerdere tweetallen in een groepje en was het dus de bedoeling om met je groepje als eerste binnen te komen. Alle kinderen deden super enthousiast mee en het ging lekker vlot. Na de activiteiten hebben er nog kinderen met de ballonnen gespeeld maar ook lekker binnen aan tafel een spelletje gespeeld.

  


Woensdag 26 oktober
Vandaag begonnen we de dag lekker buiten, want we gingen een herfstspeurtocht doen! Alle kinderen hadden eigen speurtochtblaadje en gingen hiermee op pad. Met zijn allen gingen we zoeken naar de dingen die op het blaadje stonden. Denk hierbij aan; eikels, pompoenen, soorten blaadjes, beestjes en nog veel meer! We hebben dus lekker een ronde door Venray gewandeld en ondertussen goed om ons heen gekeken. Onderweg hebben we ook nog blaadjes verzameld voor onze activiteit die we na de lunch hebben gedaan. Na de lunch gingen we egeltjes knutselen. De kinderen maakte hun eigen egel of trokken de vorm van het voorbeeldje over. Wanneer deze was uitgeknipt konden ze de blaadjes erop gaan plakken. De kinderen waren heel creatief en uiteindelijk hadden we allemaal mooi versierde egeltjes. Na het knutselen hebben we samen alles opgeruimd en zijn we naar de nieuwe Sportstuif locatie in Venray gegaan. Daar hadden ze een middag vol activiteiten met een vrije inloop. Dus zijn wij ook even een kijkje gaan nemen en hebben we meegedaan met de activiteiten. Het springkussen stond er ook weer dus de kinderen hebben zich hier goed vermaakt! Daarna zijn we weer terug gegaan naar onze locatie en werd iedereen alweer opgehaald om naar huis te gaan.

  


Donderdag 27 oktober
Er stonden vandaag weer verschillende activiteiten op de planning. Zoals jullie al hebben kunnen lezen zijn we deze week erg creatief en hebben we vandaag ook weer wat geknutseld. En natuurlijk weer in de Halloweensferen. Dit keer was het een spokenslinger er was een voorbeeldje gemaakt maar de kinderen mochten natuurlijk helemaal hun eigen gang gaan. En wat waren er weer leuke knutselwerkjes gemaakt, wauw! Na het knutselen was het tijd voor de lunch. Die hadden we wel nodig want in de middag hadden we nog twee sportieve activiteiten op de planning staan. Namelijk spooktikkertje en Hollandse vampiers. Bij beide activiteiten waren de kinderen lekker fanatiek bezig en werd er goed meegedaan! Na de activiteit werdt er vooral buiten nog verder gespeeld totdat alle kinderen weer opgehaald werden.


Vrijdag 28 oktober
De laatste dag van de herfstvakantie bij Sportstuif is alweer aangebroken. We waren de ochtend weer begonnen met een creatieve activiteit, namelijk een spookjes kaarsenpotje knutselen. En wat waren ze weer goed gelukt! De kinderen konden weer iets moois mee naar huis nemen. In de middag zijn we nog lekker buiten gaan spelen, want we deden omgekeerd verstoppertje en drakenschat. Verstoppertje blijft altijd een hele leuke activiteit en dan was het nu ook nog eens een nieuwe versie van verstoppertje, dus het was een groot succes! We hebben wel 5 potjes gespeeld! De drakenschat was een spannend spelletje. Een iemand was de draak en ging met de ogen dicht op de grond zitten, voor de draak lag de drakenschat. De andere kinderen gingen een voor een proberen de drakenschat te stelen. Maar... riep de draak; STOP! Dan moest de dief stoppen en moest de draak met de ogen dicht de dief aanwijzen. Was dit goed? Dan moest de dief de schat helaas weer terugleggen en mocht de volgende het proberen. Na de activiteit hebben we nog lekker vrij buiten gespeeld en kwam zo de laatste dag van de vakantie alweer tot een eind. Wij vonden het een super leuke vakantie vol met geslaagde activiteiten, hopelijk jullie ook! Tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches