Mijn dochter vond haar vorige BSO helemaal niet leuk. Naar Sportstuif gaat ze altijd met heel veel plezier!! Dit komt mede door de leuke, professionele en lieve begeleiding, die per kind kijkt wat ze op dat moment nodig hebben.

Christa Tunnessen Christa Tunnessen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Flessenvoetbal, oberrace en boksen in week 21-2023

Na het lange Hemelvaart weekend zijn wij altijd weer extra blij dat wij op maandagmiddag alle kinderen weer mogen ophalen met onze mooie auto's! Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals flessenvoetbal, boksen en superbal. Ben je benieuwd wat voor activiteiten we nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 22 mei
De eerste schooldag na het lange weekend zit er alweer op. Dit betekent dat wij alle kinderen weer mogen ophalen bij de verschillende scholen in Venray. De zon scheen vandaag, wat betekent dat wij lekker buiten hebben fruit gegeten. Tijdens het fruiteten werden alle weekendverhalen met elkaar uitgewisseld. Warm weer betekent waterpelletjes. Vandaag speelden we het oberspel, dit is op warmere dagen ook een bekende activiteit bij de kinderen. Een rustig spel, maar toch met een wedstrijdelement erin. De andere activiteit van vandaag was flessenvoetbal. Na een tijdje werd er natuurlijk gewisseld en gingen beide groepen de andere activiteit doen. 

 

 

Dinsdag 23 mei
De dag begon weer met de kinderen ophalen van school. Dat blijft toch een van de leukste momenten, al die blije snoetjes weer zien. Vandaag stond er een stoere activiteit op het programma, namelijk: boksen! Toen de kinderen hoorde wat we gingen doen werden ze al allemaal enthousiast en begonnen ze elkaar al hun beste boks moves te laten zien. Maar voordat we echt gingen beginnen moest er natuurlijk wel het een en ander uitgelegd worden, want het is niet een sport die je zomaar eventjes zonder regels kunt doen. Pedagogisch medewerk Davey gaf de uitleg en wat voorbeelden. Nadat de uitleg klaar was konden de kinderen in tweetallen samen sparren, de een met bokshandschoenen aan en de ander had een stootkussen vast. En zo gingen ze proberen met de goede techniek tegen het stootkussen aan te slaan. En wat zagen ze er allemaal stoer uit! De groep was in tweeën gedeeld, dus terwijl de ene groep aan het boksen was, was de groep bij Pedagogisch medewerker Marlou met de jongere kinderen tikkertje met verlossers aan het spelen. De oudere groep speelden superbal. Het doel bij het spel superbal is om zoveel mogelijk kinderen af te gooien. Iedereen speelt voor zich en probeert zo veel mogelijk andere kinderen af te gooien. Als je wordt afgegooid moet je goed onthouden wie jou heeft afgegooid, op het moment dat degene die jou af had gegooid ook af gaat ben jij weer vrij! Alle kinderen moesten dus supergoed opletten en alles in de gaten houden. Na de activiteit was het tijd voor twee verjaardagen, wat een feest vandaag! 🥳

 

Woensdag 25 mei
We hebben veel geluk met het mooie weer deze week. Daarom gaan we vandaag op uitstapje naar een speeltuin. Deze keer naar een speeltuin waar we voor de eerste keer heen gaan, maar voor veel kinderen al wel bekend. Namelijk speeltuin De Vers bij Landal Overloon. Hier hebben we de hele middag lekker kunnen springen op het springkussen, voetballen op het voetbalveld en klimmen en glijden in alle klimtoestellen. Wat een leuke speeltuin! We hebben een heerlijke middag gehad. 

  

 

Donderdag 26 mei
Donderdag is altijd een drukke dag bij Sportstuif Venray MHCV, nadat we alle kinderen van de verschillende scholen in Venray hebben opgehaald is het tijd om buiten fruit te eten. Tijdens het fruitmoment worden alle verhalen van de kinderen met elkaar gedeeld en kunnen ze even rustig bijkomen van de lange schooldag. Hierna hebben ze weer genoeg energie om aan de activiteit te beginnen. Pedagogisch medewerker Ted had vandaag acrogym op het programma staan. De kinderen mochten zelf groepjes maken en konden een mediakaart bij Ted ophalen met een voorbeeld van een toren, piramide of ander kunstje. Als het gelukt was, mochten ze bij Ted weer een nieuwe mediakaart ophalen. Het is hierbij dus erg belangrijk dat de kinderen goed kunnen samenwerken. En of onze kinderen dat konden. We kregen de mooiste torens, piramides en menselijke bouwwerken te zien.

   

 

Vrijdag 27 mei
Op vrijdag zijn de eerste kinderen al om 12:15 uur vrij, dat betekent dat we samen brood gaan eten bij Sportstuif. Vandaag deden we dit buiten in het zonnetje samen met Sporstuif Venray SV. Na het boterhammen eten en vrij spelen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Toen iedereen bij Sportstuif was, was het tijd om met zijn allen fruit te gaan eten. Na het fruit eten was het weer tijd voor de activiteit. Stagiaire Bo heeft vandaag de activiteit voorbereid en gegeven. We gingen namelijk stopdans doen. Buiten in het zonnetje hebben we de grote muziekbox aangezet en zijn we lekker met zijn allen gaan dansen. 

 
 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches