Ik heb al vele goede verhalen over Sportstuif gehoord van kennissen die bij andere locaties komen. Nu komt er eindelijk een Sportstuif in Venray! 

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Feest tijdens de jubileumweek in week 26-2022

Deze week was het feest. Sportstuif Venray bestaat 1 jaar. Dat hebben we samen met de kinderen de hele week gevierd met gave activiteiten en springkussens. In de blog lees je over hoe wij elke dag hebben ervaren. Veel leesplezier! 

Maandag 27 juni
De start van weer een nieuwe week, maar niet zomaar een week; het is jubileumweek bij Sportstuif Venray! Dat betekend een feestweek met toffe activiteiten! De maandag begon met een studiedag van basisschool de keg. We zijn naar Monkeytown geweest. Als echte aapjes hebben we ons daar goed vermaakt. Bij terug komst bij Sportstuif gingen we de kinderen ophalen. Tijdens het ophalen van de kinderen probeerde we ze natuurlijk ook al een beetje enthousiast te maken voor de resterende dag en de komende week. We vertelde dat er bij Sportstuif al iets op ze stond te wachten, maar we nog niet zouden vertellen wat. Sommige kinderen hadden al een idee en stapte al stuiterend de auto in. Bij aankomst werd het dus ook voor de meeste kinderen bevestigd; er stonden springkussens! De hemel voor ieder kind en stiekem ook een beetje voor ons. 😉 Maar eerst moest er natuurlijk wel fruit gegeten worden en ondertussen dat we fruit aan het eten waren werd de lucht buiten steeds donkerder… Het zou eigenlijk droog blijven, maar helaas was het weer omgeslagen. Snel het fruit naar binnen en hopen dat we toch nog even buiten konden spelen op de springkussens, maar helaas, na nog geen 5 minuten kwam het al met bakken uit de lucht en vluchtte iedereen naar binnen. Na een klein uurtje binnen spelen werd het langzaamaan droog en probeerde we nog een keer naar buiten te gaan en nu met succes! De kussens waren dan wel nat, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij waren erg blij dat we de dag toch nog lekker buiten op de springkussens konden eindigen. Nu hopen op beter weer de rest van de week!

  


Dinsdag 28 juni
Nieuwe ronde, nieuwe kansen zeggen we maar zo en vandaag zat het weer gelukkig wel mee! Het zonnetje schijnt en er werd weer uitgekeken naar een middag vol plezier. De kinderen zijn weer allemaal opgehaald, het fruit is gesneden en de ranja staat koud. “Handen wassen en aan tafel” wordt er geroepen en de kinderen nemen allemaal plaats aan tafel. Er waren alweer allemaal enthousiaste gezichtjes te zien en de kinderen wisten niet hoe snel ze naar buiten moesten na het fruit eten. Maar eerst mochten ze nog even tegen het hek gaan staan want de groep werd in tweeën gedeeld. Want vandaag hadden we niet alleen de springkussens, maar ook boogschieten! De ene groep begon bij de springkussens en mocht hier lekker vrij spelen en de andere groep begon bij het boogschieten. Het boogschieten is voor sommige kinderen al een bekende activiteit maar voor veel ook niet, maar dat is niet erg want pedagogisch medewerker Davey legt het allemaal uit zodat de kinderen daarna zelf aan de slag konden. Na een tijdje werd er natuurlijk gewisseld van activiteit. Nadat de ronde voorbij was mocht er vrij gespeeld worden, dit kon zowel op de springkussens of bij het boogschieten als binnen met een spelletje. De meeste kinderen waren natuurlijk op de springkussens te vinden. We hebben vandaag alleen maar blije gezichtjes naar huis zien gaan en hier worden wij natuurlijk ook blij van, weer een geslaagde middag dus!

  


Woensdag 29 juni
De dag begon vandaag als elke woensdag, kinderen ophalen en daarna samen onze boterhammen opeten bij Sportstuif. Na het eetmoment moest er van alles klaargezet worden voor de middag want vandaag gingen we ons jubileum vieren! We hadden op social media een uitnodiging hiervoor gezet, dus alle kinderen die zin hadden om langs te komen waren welkom, jong en oud! De buikschuifbaan lag klaar, de springkussens stonden alweer op en vandaag hadden we ook de XL-Games erbij. Denk hierbij aan allemaal bekende spelletjes maar dan in het groot! Zoals twister, jenga, mikado en 4 op een rij. Het was heerlijk weer en vanaf 14:00 begonnen de eerste kinderen dan ook te komen. We hebben bekende gezichten gezien maar ook nieuwe gezichten, want er werden ook vriendjes en vriendinnetjes meegenomen. Dit vinden wij natuurlijk alleen maar gezellig en leuk! Door het warme weer en het drukke spelen was er op een gegeven moment ook even tijd voor verkoeling, zo kregen alle kinderen een heerlijk ijsje om in de schaduw even op te eten. Na het ijsmoment stond het boogschieten al klaar, alle kinderen die zin hadden om mee te doen waren welkom! Onder begeleiding van pedagogisch medewerker Anouk werd er dus weer geoefend met het boogschieten. Er werd ondertussen nog lekker druk gespeeld. Rond 16:30 was het het einde van de vrije inloop en gingen alle kinderen weer rustig op huis aan, behalve de kinderen die natuurlijk altijd op woensdag bij ons zijn, die konden nog eventjes doorspelen. Wij vonden het een erg geslaagde middag en willen iedereen die is gekomen hiervoor bedanken! ðŸ˜Š

  


Donderdag 30 juni
Weer een nieuwe dag vol feest in onze feestweek! Donderdag is altijd een dag dat we met veel kinderen zijn dus hadden we voor de activiteit de groep weer in tweeën gedeeld. De activiteit was natuurlijk weer rondspringen op de springkussens en vandaag kwamen daar de XL-games weer bij. De ene groep begon bij de XL-games en de andere groep op de springkussens, na een tijdje werd er gewisseld. Zo heeft iedereen uiteindelijk de kans gehad om alles gedaan te kunnen hebben, want dat wil soms nog wel is wat lastiger zijn met zo’n grote groep. Daarna was het weer vrij spelen en kon iedereen dus zelf kiezen wat hij/zij ging doen. Hierbij waren de springkussens weer populair en de XL-games werden ook fanatiek gespeeld.

  


Vrijdag 1 juli
Hieperdepiep hoera! Sportstuif Venray bestaat vandaag precies 1 jaar! Dit zijn we natuurlijk al de hele week aan het vieren, maar vandaag is het nog extra feest met misschien zelfs wel een cadeau. 😉 Lees vooral verder als je hier nieuwsgierig naar bent geworden..

Vandaag begon de dag weer met een studiedag, dit keer van De Hommel. De kinderen van de studiedag hebben de ochtend doorgebracht met pedagogisch medewerker Eefje bij Boegafun. Dit was erg leuk en de kinderen hebben zich vooral veel met de bouwblokken vermaakt, er werden hele huizen gebouwd!

Bij terugkomst moesten de andere kinderen natuurlijk weer gehaald worden en toen iedereen was opgehaald aten we weer samen onze boterhammen op en werd er weer enthousiast uitgekeken naar een middag vol plezier op de springkussens en met de XL-games. Op een gegeven moment hadden pedagogisch medewerker Anouk en pedagogisch medewerker Eefje nog een cadeau voor de kinderen vanuit Sportstuif voor het 1 jarig bestaan. Sommige kinderen begonnen al te raden, maar ze kwamen er maar op één manier achter wat het cadeau was en dat was door het cadeau uit te pakken! Al snel was het te zien, het waren twee steps. Een stuntstep en een step voor de wat jongere kinderen. De kinderen waren heel enthousiast en konden niet wachten om er mee te gaan rijden, maar voordat dat gebeurde werd er eerst nog eventjes een ijsje gegeten en konden daarna de eerste kinderen op de steps gaan rijden. De rest van de middag werden ze continu door gewisseld tussen de kinderen maar werd er ook nog lekker bij de springkussens en de XL-games gespeeld. Wij vonden het een super geslaagde week en hopen dat het voor de kinderen ook een groot feest was! Tot volgende week bij Sportstuif.

    



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches