Hele fijne en sportieve opvang. Mijn zoon 11 jaar krijgt genoeg beweging en wordt door de begeleiding leuk uitgedaagd. Tevens wordt er rekening gehouden met mijn dochter 8 jaar die juist weer van de creatieve activiteiten houdt. Hierdoor voor ons als gezin de perfecte opvang voor beide kinderen.

Jeannette Maat Jeannette Maat
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Escaperoomspellen, steen-papier-schaar tikkertje en midgetgolfparcours in week 2-2023

De kerstvakantie is weer voorbij, dat betekent dat de scholen weer zijn begonnen. Ben je benieuwd wat we deze week allemaal hebben gedaan? Lees dan snel verder! 

Maandag 9 januari
De kerstvakantie is weer voorbij, dus wij mogen alle kinderen weer ophalen met onze mooie blauwe auto's. Nadat iedereeen bij Sportstuif is aangekomen is het tijd om met zijn allen fruit te eten en vakantieverhalen met elkaar te delen. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Pedagogisch medewerker Loes heeft een leuke escaperoomspellen bedacht die wij in verschillende groepjes hebben uitgevoerd. Zo moesten ze een moeilijke rekensom oplossen, maar ook proberen om een pingpongbal in een beker te gooien. Iedereen was erg fanatiek, waardoor alle groepjes de puzzels hebben opgelost. Na al dat denkwerk, zijn we snel naar buiten gegaan. Hier hebben we tikkertje gespeeld. De rest van de middag werd er buiten druk gevoetbald, binnen werd een Pokemonpuzzel gemaakt, speelden kinderen met de autotjes en werden er gezellige spelletjes samen gespeeld. 

  

 

Dinsdag 10 januari 
Vandaag deden we eerst de activiteit, voordat het begon met hard regenen. We zijn snel naar buiten gegaan en hebben hier steen-papier-schaar tikkertje gespeeld.

Er zijn twee tikkers in het spel. Als je getikt bent, ga je naar de zijkant van het veld. Hier wacht je op iemand anders die af is. Je gaat tegen elkaar een potje steen-papier-schaar spelen. Papier (platte hand) wint van steen, Steen (vuist) wint van schaar, Schaar (twee vingers) wint van papier. Als je hebt gewonnen mag je het veld weer in. Heb je verloren, dan zoek je snel iemand anders om nog een potje mee te spelen. 

Precies voordat de regen begon, zijn we naar binnen gegaan. Iedereen heeft hard gerend, dus extra zin in het fruit. Nadat we fruit hebben gegeten mocht iedereen binnen vrij spelen. Helaas bleef het de hele middag hard regenen. Maar gelukkig zijn er binnen ook genoeg leuke dingen om mee te spelen. Zo werd er gepoold op de pooltafel, een fanatiek potje uno gespeeld en lekker geknutseld. 

 

 

Woensdag 11 januari
Op woensdagmiddag halen we een aantal kinderen al om 12:15 uur op. Hierna gaan we lekker met zijn allen brood eten. Na het brood eten kwam Sportstuif Venray SV  bij ons om gezellig samen te spelen deze middag. Ondertussen was het al tijd om de andere kinderen ook op te halen van school. Hierna hebben we lekker buiten gevoetbald en gehockeyd. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Binnen was een heel midgetgolf parcours uitgezet met verschillende banen. We gingen in drie groepjes de banen langs en probeerden in zo min mogelijk slagen de bal in de emmer te slaan. Na de activiteit was er nog tijd om weer lekker vrij te spelen. Buiten gingen ze weer verder met voetballen en hockeyen, binnen werden er gezellig spelletjes gespeeld. 

  

 

Donderdag 12 januari
De regen kwam met bakken uit de lucht vandaag en het heeft helaas de hele middag geregent. Gelukkig is het binnen droog en hebben we hier lekker fruit gegeten. Hierna hebben we binnen een activiteit gedaan. De jongere kinderen hebben dit beneden gedaan, de oudere kinderen zaten boven. Zo kunnen we de activiteit aanpassen aan de leeftijd van de kinderen. Zo speelden we levend memory en museumwacht. Voor alle kinderen is Memory een bekend spelletje, maar in plaats van het te spelen met kaartjes zijn de kinderen zelf de Memory. Twee kinderen beginnen op de gang, zo kunnen de andere kinderen afspreken met wie zij samen een setje zijn. Zij bedenken een gebaar of dansje. Wanneer iedereen iets heeft bedacht komen de twee kinderen van de gang weer bij de groep. Zij mogen omstebeurt twee kinderen kiezen, deze kinderen doen dan hun gebaar of dansje voor. Hebben ze het zelfde, dan is het een setje en heeft de zoeker het goed! We gaan net zolang door tot alle setjes zijn gevonden. Dit hebben we een aantal potjes gespeeld met steeds niewuwe zoekers en setjes, zo blijft het moeilijk voor de kinderen om te raden. Bij museumwacht spelen alle kinderen een standbeeld, als de museumwachter binnen komt, mag er niet meer bewogen worden. Het is dus de kunst om zo stil mogelijk te blijven! Ondanks de regen was het ook binnen een erg leuke activiteit! 

 

 

Vrijdag 13 januari
Het is alweer de laatste dag van deze week. De laatste dag van de eerste schoolweek is alweer aangebroken. Op vrijdag zijn de meeste scholen op 2 verschillende tijdstippen uit. De jongere kinderen al om 12 uur en de wat oudere kinderen vanaf 14:30/15:00. Met de groep die om 12 uur uit is eten wij altijd gezellig samen onze boterhammen en hebben we ook rustig de tijd om over de schooldag/week te kletsen. Wanneer iedereen de boterhammen op heeft kunnen de kinderen weer vrij gaan spelen. Dan is het op een gegeven moment tijd om ook de andere kinderen op te halen. Wanneer deze groep is opgehaald gaan we meestal meteen fruit eten, want kinderen die uit school komen hebben bijna altijd trek. 😉Na het fruit eten is het tijd voor de laatste activiteit van de week. Vandaag was de activiteit tien tellen in de rimboe. Hier word altijd fanatiek aan meegedaan en het is erg leuk om te zien wat voor nieuwe verstopplekken ze soms verzinnen. Na de activiteit was het voor de meeste kinderen alweer tijd om naar huis te gaan en langzaamaan werden alle andere kinderen ook opgehaald. Weer het einde van een geslaagde en leuke week! Tot volgende week bij Sportstuif! 

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches