Een sportieve opvang waarbij kinderen op hun eigen niveau kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Het buiten spelen en actief bezig zijn staat voorop! Er is ook de mogelijkheid om binnen te knutselen en dergelijke om weer even tot rust te komen. De begeleiding is top met enthousiaste begeleiders die het voor de kinderen super tof maken! 

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chinese muur, nerfbattle en het ninja afpakspel in week 13-2023

Weer een week vol activiteiten. Deze week zijn we ook nog eens op uitstapje geweest! Het was een drukke boel iedere middag, maar dat maakt het juist extra gezellig bij Sportstuif. Ben jij ook zo benieuwd naar wat we deze week gedaan hebben? Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 27 maart
Een nieuwe week is weer begonnen! Dat betekend ook weer een nieuwe week vol lol en plezier bij Sportstuif. De activiteit van vandaag was stand in de mand, deze activiteit hebben we vandaag in drie groepen gedaan. Het was voor de meeste kinderen al een bekend spel en het werd erg fanatiek gespeeld. Elke groep bedacht hun eigen extra regels om het spel nog wat spannender te maken. Bijvoorbeeld bij een groepje was dit een extra regel: Ging de bal door je poortje? Dan moest je naar de overkant van het veld rennen en weer terug. Hierna mocht je weer meedoen bij de activiteit. Na de activiteit werd er nog lekker buiten en binnen gespeeld en kwam er alweer een einde aan de eerste dag van een nieuwe week.

  

 

Dinsdag 28 maart
De dag begon vandaag natuurlijk weer met de kinderen ophalen van school. Dit doen wij met onze mooie opvallende blauwe Sportstuif auto’s, dus zie je ons een keer rijden? Twijfel vooral niet om te zwaaien! Nadat alle kinderen zijn opgehaald gaan we weer fruit eten. Wanneer alle kinderen de handen hebben gewassen mogen ze met hun beker aan tafel gaan zitten, wordt het fruit uitgedeeld en de ranja ingeschonken. Toen het fruit was opgegeten mochten alle kinderen naar buiten gaan en begonnen we aan de activiteit. De activiteit van vandaag was de Chinese muur. Dit is al een bekende bij de kinderen. omdat de activiteit al bekend was konden we er ook een paar regeltjes aan toevoegen die het moeilijker maakte en/of nog leuker maakte! Want wat is het doel bij de Chinese muur? Je moet aan de overkant komen zonder getikt te worden door de tikker, gebeurd dit wel, dan maak je met de andere getikte kinderen in het midden een muur. De Chinese muur. Hierdoor wordt het voor de andere kinderen al moeilijker om aan de andere kant te komen zonder getikt te worden. Naarmate het spel verliep hebben we dus wat regeltjes toegevoegd zodat we de kinderen weer steeds opnieuw konden uitdagen. Dat vinden we namelijk belangrijk bij Sportstuif, dat we de kinderen blijven prikkelen en blijven uitdagen.

 

 

Woensdag 29 maart
Samen met Sportstuif Venray SV gingen wij deze middag naar de woensdagmiddagactiviteit bij Sportstuif Horst. Hier hadden ze een hele leuke activiteit klaar gezet. Ze hadden namelijk de nerfguns en een vet parcours uitgezet. Dit is altijd een groot succes onder de kinderen en de fantasie slaat er bij sommige ook heerlijk op los. Vandaag waren de kinderen omgetoverd tot James Bond, niet voor alle kinderen een bekende naam maar als we uitlegde wie James Bond is en wat hij doet werden ze al snel enthousiast. De teams met lintjes probeerden het team zonder lintjes af te schieten. Welk team met de meeste mensen overbleef had gewonnen. Na de nerfbattle was er nog tijd om een partijtje te voetballen, met stoepkrijt te kleuren en jeu de boules te spelen. Na deze leuke middag in Horst zijn we weer terug gegaan naar onze eigen locatie, waar iedereen nog even vrij heeft kunnen spelen. 

  

 

Donderdag 30 maart
Vandaag hadden we een feestdag, er waren namelijk drie kinderen jarig geweest. Nadat we de kinderen hadden opgehaald en fruit hadden gegeten gingen we een verjaardag vieren! Dat lees je inderdaad goed, want ben je jarig of jarig geweest? Dan vieren we jou verjaardag bij ons bij Sportstuif! Als jarige job mag je op de tafel staan met onze mooie verjaardagsmuts op en dan zingen we met zijn allen een liedje voor jou. Wanneer we klaar zijn met zingen mag jij, als jarige, met je meegenomen traktatie rondgaan bij de kinderen en de traktatie uitdelen. Wanneer iedereen de traktatie weer op heeft gaan we weer verder met het vrij spelen of gaan we beginnen met de activiteit. Na de eerste verjaardag zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. Pedagogisch medewerker Ted had vandaag weer twee leuke spellen bedacht. Bij het Ninja afpakspel zat er één ninja in het middag van een cirkel pionnetjes of lintjes. De andere kinderen probeerden de pionnetjes of lintjes stiekem af te pakken. De ninja mocht met een knotshockeystick probeeren om ze te raken, zodat ze niks kunnen afpakken. We speelden dit een aantal potjes en veranderden elke keer van ninja! Het andere spel was het 5-lijnenspel. Dit is een renspel waarbij je goed moest opletten welke nummers er genoemd werden. Je probeerde zo snel mogelijk in de goede volgorde alle lijnen langs te rennen. Na de activiteiten gingen we snel weer naar binnen, want we hadden nog een verjaardag te vieren! Na deze verjaardag mochten alle kinderen genieten van de traktatie en lekker vrij spelen. 

 

 

Vrijdag 31 maart
Op de laatste dag van de schoolweek hebben wij weer twee leuke activiteiten gedaan. Zo is de ene groep begonnen met wc-tikkertje. Een tikspel waarbij de tikkers moeten proberen iedereen af te tikken, ben je af, dan ga je als gehurkt als een wc zitten, met je arm omhoog. Kinderen kunnen jou bevrijden door jou arm naar beneden te halen, ze trekken dan als het ware de wc door, klaar om weer verder te rennen! De andere groep begon met sjoelen. In plaats van een sjoelbak hadden wij buiten op het veld een vak afgezet met touw, hierin lagen 4 emmers met op elke emmer een ander getal. Dit was het aantal punten die je kon halen. Je probeerde de tennisbal in de emmer te mikken en zoveel mogelijk punten te behalen. De kinderen waren allemaal erg enthousiast en deden dan ook erg goed mee! 

De winnaars van onze paasei actie zijn vandaag bekend gemaakt! 🐣 Het juiste aantal was: 103 paaseieren! 🥚De winnaars krijgen een berichtje van ons en dan komen wij het prijsje zo snel mogelijk langs brengen! 😁 Niet gewonnen? Niet getreurd, er komt snel weer een nieuwe actie online 😉

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches