Sport en spel onder begeleiding van HBO geschoolde professionals! Na het succes in Brabant gaat dit vast ook een toppertje worden in Limburg! 

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chinees voetbal, slagbal met hindernissen en knotshockey in week 6-2023

Afgelopen week hebben wij weer super leuke activiteiten gedaan zoals tienbal, slagbal met hindernissen, chinees voetbal en knotshockey. Ook zijn wij samen met Sportstuif Venray SV en Sportstuif Deurne Aventurijn naar een speeltuin geweest. Ben je benieuwd wat wij nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 6 februari
We zijn weer klaar voor een nieuwe week vol sportieve activiteiten. Nadat we alle kinderen hebben opgehaald en de leuke weekendverhalen bij het fruit eten hebben aangehoord is het tijd om naar buiten te gaan. Vandaag hebben we de groep weer opgedeeld in twee. De eerste activiteit van vandaag was tienbal. Het doel was om met je groepje tien keer over te gooien, maar je had ook een groepje als tegenstander die het moeilijk voor je maakt en de bal van je af wil pakken. Was de bal op de grond gekomen? Dan moest je weer bij 0 beginnen. Had het andere groepje de bal onderschept, dan mochten zij verdergaan en beginnen bij 0. Ondertussen was de andere groep Chinees Voetbal aan het spelen. Alle kinderen staan in een kring met het gezich naar binnen en maken een poortje. Iedereen zorgt ervoor dat je de voeten van de personen naast je raakt, zodat er een mooie dichte cirkel ontstaat. Er is één bal in het spel, het is de bedoeling dat de bal niet door je poortje komt. Als de bal toch door je poortje gaat, dan speel je verder met één hand. De voglende keer dat de bal door het poortje gaat moet diegene zich omdraaien en mag hij weer met twee handen spelen. Wanneer de bal voor de derde keer door het poortje gaat speelt hij omgedraaid met één hand. Het spel blijft dus erg spannend want je weet maar nooit wanneer de bal plotseling door jouw poortje komt. Iedereen deed lekker mee en niemand had het nog koud na de activiteit! Na de activiteit werd er zelfs nog buiten gevoetbald, maar ook veel kinderen kozen ervoor om lekker warm naar binnen te gaan en daar spelletjes te spelen.

  

 

Dinsdag 7 februari
Vandaag kwam de zon lekker tevoorschijn. De activiteit hebben we dan ook lekker in het zonnetje kunnen spelen. We speelden vandaag in twee groepen slagbal met hindernissen. Hierbij gebruikten de kinderen een tennisracket en tennisbal. Ze moesten de bal zo ver mogelijk in het veld slaan, vervolgens moesten ze punten gaan verdienen. De eerste hindernis was het aantikken van pionnetjes met je hand. Als je in de hoepel stond voordat de brander de tennisbal vast had was je veilig. De tweede hindernis was naar de volgende hoepel rennen, met onderweg een rondje om de barkruk rennen. De derde hindernis was slalommen door de pionnen. Het doel van de veldpartij was om de bal zo snel mogelijk bij de brander te krijgen. De brander moest de bal in de hoepel branden en stop roepen. Op dat moment moest de loper stoppen met rennen. De kinderen waren mega enthousiast, we hebben dan ook verschillende potjes gespeeld!

 

 

Woensdag 8 februari
Vandaag stond er een hele leuke activiteit op het programma. Samen met Sportstuif Venray SV en Sportstuif Deurne Aventurijn zijn wij naar speeltuin Roeffen Mart geweest. Hier hebben we een middag lang kunnen spelen, klimmen, glijden en alle toestellen kunnen ontdekken. Wat was het een leuke middag! 

 

Donderdag 9 februari
We hadden al een tijdje niet gehockeyt, dus daar was het vandaag weer tijd voor. Er waren twee verschillende soorten hockey vandaag. Bij het knotshockey werd er een partijtje gespeeld, team geel tegen team blauw. De kinderen waren dan ook erg fanatiek en probeerde bij de tegenstander te scooren. Meerdere malen hoorde we over het veld; hup team geel! Komop team blauw! Heel leuk om te zien en te horen dat de kinderen proberen zo goed mogelijk samen te werken en elkaar motiveren! Het andere onderdeel van hockey was een parcours afleggen. Alle kinderen gingen met een hockeystick en bal een parcours af om vervolgens de bal in het doel te slaan. Bij Sportstuif hebben we natuurlijk wat hockeytalenten, dus die konden alle andere kinderen tips geven. 

  

 

Vrijdag 10 februari 
Vandaag was het thema wilde dieren tijdens de activiteit. We speelden namelijk het safarispel. Bij het safarispel staat in het midden de jager/stroper. In drie hoeken staan drie groepen met kinderen, de dieren. Een groep is bijvoorbeeld de leeuwen, een ander de olifanten en de laatste de giraffen. De jager noemt een van deze dieren. De kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Wanneer ze getikt zijn, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af. De kinderen konden zich helemaal inleven in de dieren en waren erg enthousiast tijdens het spel. Wat een gezellige sportieve laatste dag van de week! 

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches