Fantastische BSO. Mooie locatie en geweldige begeleiders. Elke keer worden sportieve activiteiten georganiseerd. Mijn dochter gaat met heel veel plezier daarheen.

Silviya Roelofs Silviya Roelofs
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie vol leuke activiteiten! in week 8-2023

Maandag 20 februari
Vandaag is het de eerste dag van de carnavalsvakantie! Allen kinderen kwamen daarom ook lekker verkleed naar Sportstuif toe. Er waren piraten, prinsessen, politieagenten en nog veel meer verschillende coole carnavals outfits! De gehele week stond de carnavals muziek ook op de achtergrond aan. We begonnen de ochtend rustig. Om 10 uur hebben we gezamelijk fruit gegeten waarna we naar buiten zijn gegaan voor de eerste activiteit van de dag. De activiteit was het spel Ren Je Rot. Bij ren je rot worden er telkens multiplechoice vragen gesteld. De kinderen moesten dan zo snel mogelijk naar het juiste antwoord rennen. A, B of C. Had je het goed? Dan kreeg je één punt. Degene met de meeste juiste antwoorden won! De vragen waren natuurlijk allemaal in het thema van de carnaval. Na de activiteit buiten konden de kinderen lekker even vrij gaan spelen. Buiten werd er gevoetbald en binnen gingen de kinderen aan de slag met het knutselen van een carnavalsslinger. Natuurlijk in de kleuren rood, geel en groen. Vervolgens was het tijd voor de lunch. In de vakanties verzorgen wij de lunch van de kinderen. Dat was smullen! Na de lunch was het tijd om de jassen aan te doen, want wij gingen 's middags kijken naar de carnavalsoptocht in het centrum van Venray. Tijdens de optocht kwamen er veel verschillende groepen voorbij met prachtige carnavals wagens en te gekke carnavals muziek. Wat was dit een feest!!!
 

 


Dinsdag 21 februari
Ook vandaag weer kwamen de kinderen allemaal in hun mooiste carnavalskleren weer naar sportstuif. Na in de ochtend lekker vrij gespeeld te hebben en fruit te hebben gegeten was het tijd voor de middag activiteit. Vandaag speelden we Carnavalsmemory! De kinderen werden verdeeld in vier groepen. Elke groep had voor zich het zelfde parcours liggen. Aan het eind van het parcours lag een hoepel met ieder tien setjes memory er in. Het doel was om als eerste met jou team alle memory's compleet te hebben. Als eerste starte de nummer één van elk groepje, diegene legde het parcours af. Eenmaal bij de hoepel aangekomen draaide je twee plaatjes om. Waren het dezelfde? Dan mocht je ze meenemen naar je team. Was het fout? Dan rende je weer terug naar je groepje en was de volgende aan de beurt. Dit hebben wij een aantal rondes gedaan er waren telkens verschillende winnaars. Wat hadden we een plezier! Na de activiteit was er voor de kinderen die dat wilde de gelegenheid om binnen te gaan knutselen. Vandaag stond het knutselen van clownsbordjes op het programma. Op een papierenbordje konden de kinderen een eigen clown maken en op de plek van de neus kwam dan een ballon. Wat werden er leuke clowntjes gemaakt met allerlei verschillende kleuren neuzen!


  
 

Woensdag 22 februari
Wat een geluk, de zon scheen vandaag de hele dag! We zijn daarom vandaag ook lekker veel buiten geweest. In de ochtend werden er door de kinderen allerlei verschillende spelletjes gespeeld. Tien tellen in de rimboe, wie scoort is keep, tikkertje alles kwam wel voorbij. Want als de zon schijnt dan zijn wij allemaal graag buiten! Ook vandaag werd er weer voolop geknutseld. Dit maal waren het carnavalsmaskers die de kinderen zelf mochten uitknippen, versieren en vast mochten plakken aan een stokje. Ieder kind kon er zijn eigen draai en geven en dat maakt het natruulijk extra leuk! Na de lunch was het zo ver. De carnvalsmiddag bij Sportstuif samen met Sportstuif Venray SV! De kinderen van sportstuif mochten allemaal een vriendje, vriendinnnetje, neefje of nichtje meenemen om vanmiddag samen mee te spelen. Ter afsluiting van de carnaval hebben wij vanmiddag verschillende activiteiten gedaan. Zoals de stopdans op carnavalsmuziek en een samenwerkingsspel met ballonnen. Wat een leuke middag met veel lachende gezichtjes! Na de activiteiten kregen de kinderen ook nog eens een verrassing. Er waren namelijk mini worstenbroodjes en mini saucijzenbroodjes voor kinderen. Dat was nog eens een lekker afsluiting van de carnaval!
 

  
 

Donderdag 23 februari
Het is alweer de 4e dag van de carnavalsvakantie bij Sportstuif. We begonnen de ochtend met een lekker stukje fruit waarna we naar buiten gingen om te beginnen aan de spelen kermis. Door middel van elkaar uit te dagen bij verschillende spellen konden de kinderen fiches verdienen. Er werd hard gestreden tegen elkaar. Het kindje die op het laatste de meeste fiches had verzameld had dan ook gewonnen. Na de spelen kermis is er nog lekker veel buiten én binnen gespeeld en was het tijd voor de lunch. Van veel bewegen krijg je honger en dorst dus dat ging bij de meeste kinderen er wel goed in. De rest van de middag hebben de kinderen ook nog een ballon versierd. De kinderen hebben er prachtige ballonnen gemaakt. Daarnaast is er nog veel vrij gespeeld. Er werd buiten gevoetbald, gestept en binnen liet iedereen zijn creatieve kant zien.
 

 


Vrijdag 24 februari
Vandaag was alweer de laatste dag van de carnavalsvakantie. Ook vandaag hebben we weer allerlei leuke dingen gedaan! In de ochtend was het heerlijk weer, waardoor de kinderen lekker veel buiten zijn geweest. We hebben dan ook na het fruit eten samen een activiteit gedaan. De activiteit was deze ochtend superbal! Superbal is een variant op iemand is 'm, niemand is 'm.  Alle kinderen gaan het veld in. Alle kinderen mogen de bal pakken om er iemand anders mee af te gooien. Op het moment dat je afgegooid wordt, onthoudt je wie dit gedaan heeft en ga je aan de kant zitten of staan. Als degene die je heeft afgegooid, zelf af is mag jij het veld weer in. De kinderen deden erg fanatiek mee! Na het boterhammen eten hebben we nog heel veel andere dingen gedaan zoals tiktoks maken, kralen armbanden maken, knutselen, kleuren, met de blokken bouwen, met de auto's spelen en lekker buiten voetballen en rennen! Het was een actieve dag als afsluiting van de carnavalsvakantie! 
 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches