Een hele leuke BSO, met een super mooie locatie. Kinderen kunnen na school hier lekker actief bezig zijn onder begeleiding van een leuk en sportief team!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ballon hooghouden, tikspelletjes en spons estafette in week 22-2022

Hoi allemaal, welkom bij een nieuwe blog. Een verslag van een week bij Sportstuif Venray met leuke foto's en video's. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Deze week stonden er weer verschillende leuke spellen op het programma, we speelden verschillende tikspelletjes, tweetal bal en hadden een sponzen estafette. Veel leesplezier! 

Maandag 30 mei
Na een heerlijk weekend starten we de week weer op bij Sportstuif Venray. Vandaag spelen we het spel voetje van de vloer tikkertje. Bij dit spel is er een tikker, de tikker mag alleen de kinderen tikken die de voeten aan de vloer hebben. Als de kinderen op de billen zitten met de voeten in de lucht, zijn ze vrij! Maar let op, de kinderen mogen maar 3 seconde op hun billen zitten. Dan moeten ze alweer opstaan om verder weg te rennen voor de tikker. Het ene potje na het andere potje werd gespeeld. De kinderen waren enthousiast en deden erg fanatiek mee. Ook wij als pedagogisch medewerkers konden natuurlijk niet achterblijven! We hebben genoten van de activiteit samen! 


Dinsdag 31 mei
Vandaag hadden we twee verjaardagen te vieren, extra feest dus! Maar tussen de verjaardagen door was het natuurlijk ook tijd voor een leuke activiteit. We speelden tweetalbal. We hadden hierbij de ouderen en jongeren kinderen opgesplitst in twee groepen. In elke groep werd er een tweetal gevormd. Het tweetal moest samen een goal verdedigen en proberen te scoren in een andere goal. Samenwerken is hierbij natuurlijk heel belangrijk. En de kinderen hadden laten zien dat ze dat konden! In goed overleg ging de een keepen en de andere goals maken. Super leuk om de kinderen zo bezig te zien! We hebben de dag met vrij spelen afgesloten, er werden spelletjes gespeeld, geknutseld en heerlijk buiten gespeeld! 

  


Woensdag 1 juni
Zoals jullie van ons gewend zijn starten we de woensdag met het eten van onze boterhammen. Een moment wat wij altijd heel erg gezellig vinden. Al kletsend eet iedereen de broodtrommel leeg. Als de buikjes vol zijn gaan we vrij spelen. De kinderen kiezen zelf een activiteit binnen of buiten. Als alle kinderen aanwezig zijn beginnen we met de grote activitiet: ballon hooghouden. Iedereen kreeg een eigen ballon, ze moesten proberen om de ballon zo vaak mogelijk hoog te houden. Ze mochten hierbij het hele lichaam gebruiken. Als het al goed ging, gingen pedagogisch medewerkers Anouk en Eefje het iets moeilijk maken. Zo moesten de kinderen alleen met het hoofd, de handen, de voeten etc de ballon hoog houden. Als eindspel gingen we met z'n alle één ballon proberen zo vaak mogelijk hoog te houden. De wind maakte het ons af en toe wel heeeeel lastig! Na flink wat rennen en spelen met de ballon hebben we de dag binnen afgesloten. 

    


Donderdag 2 juni 
De zon deze middag weer lekker aan het schijnen. Iedereen heeft zin in de middag, dit beloofd een fijne dag te gaan worden! En dat was het zeker! Als activiteit hebben we superbal gespeeld. Een leuke variant van iemand is hem niemand is hem, waarbij de kinderen moeten onthouden door wie ze zijn afgegooid. Is diegene afgegooid, dan mag jij weer teurg in het spel. Bij de jongeren kinderen speelden Ted ook een potje mee! Bij de oudere kinderen wist Davey veel kinderen af te gooien! Maar ook Ted en Davey werden door de kinderen afgegeooid. Na de activiteit werd er zoals altijd vrij gespeeld. Er werd gevoetbald, een potje kubb gespeeld en gedanst op de muziek. Binnen werd er geknutseld en spelletjes gespeeld. Weer een heerlijke dag bij Sportstuif Venray. 

  


Vrijdag 3 juni
Vandaag was de zon volop aanwezig, het was zelf een beetje warm. Dat betekent bij Sportstuif waterspelletjes! We speelden vandaag de spons estafette. Er stond een heel parcours klaar voor de kinderen, met de spons moesten ze slalommen, door de hoepel, balanceren op het tennisracket én rondjes om de pion draaien. Vervolgens moesten ze de natte spons uitknijpen in de emmer. Na een half uur vol spel en plezier gingen we kijken wie het meeste water in de emmer had. En wat denk je, gelijk spel! Alle kinderen werden getrakteerd op een ijsje. Wat hebben we weer genoten van deze week bij Sportstuif. We hebben de week zonnig mogen afsluiten! 

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches