Ik ken Sportstuif vanuit locatie Sporstuif Helmond. Een sportieve BSO waar er ruimte is voor genoeg bewegingsvrijheid. Veel aanbod van sport en spel! 

Luc Luc
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sporten bij een sportieve kinderopvang week 3 - 2021

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 3.

Maandag:Tijd voor weer een nieuwe sportieve week bij de sportieve kinderopvang Sportstuif. Alle kinderen waren vandaag opgehaald met de bus van Sportstuif. Eenmaal bij de BSO hebben de kinderen even vrij mogen spelen en zijn we daarna fruit gaan eten. Na het fruit eten ging pedagogisch medewerker Luc het spel van vandaag uitzetten. Het spel van deze dag was het honkenloop spel. De kinderen moeten van zijde naar zijde lopen zonder getikt te worden. Door de overkant te halen zonder getikt te worden krijgen ze punten. Het spel is goed voor het inschattingsvermogen van de kinderen. De kinderen hadden rode hoofdjes van het rennen. Iedereen was lekker actief bezig geweest.

        

Dinsdag: Pedagogisch medewerkers Luc en Desiree hadden alle kinderen uit school gehaald. Na het fruit eten stond natuurlijk weer een sportactiviteit op het programma. Kinderen zijn vaak erg benieuwd en vragen van tevoren wat er op de planning staat. Vandaag was dit de actieve Sportstuif Kinderopvang memory estafette. Twee teams speelde tegen elkaar voor de winst. Kinderen zijn bij deze activiteit actief bezig maar moeten tegelijkertijd goed concentreren en de kaartjes onthouden. Memory stimuleert het geheugen. Concentreren is iets wat kinderen vaak lastig vinden. Op een ludieke manier kan dit toch geoefend worden.

Woensdag: De kinderen hebben rustig kunnen lunchen bij Sportstuif. Hierna konden kinderen even lekker vrij spelen. Als eerste werd er memory uit de Sportstuif Helmond kast gepakt. Daarna ook nog Skipbo en dierenkwartet. Het spelen van spelletjes uit onze kast vinden kinderen ook al erg leuk. Tijdens het vrij spelen was pedagogisch medewerker Luc bezig met het snijden van fruit. Na het fruit eten stond er een sportactiviteit op het programma. De ruimte van onze buitenschoolse opvang was omgetoverd tot een ware lasergame arena. De kinderen waren blij verrast met deze activiteit. Twee teams speelde tegen elkaar voor de winst.

Donderdag: Vandaag werden de kinderen opgehaald en ontvangen door pedagogisch medewerkers Desiree en Imke. Het fruit werd voor de kinderen gesneden, zodat ze lekker konden eten. Natuurlijk hoort hier ook een bekertje ranja bij. De kinderen hadden vandaag geluk. De lasergame set was nog steeds bij Sportstuif Helmond. Daarom konden de kinderen van vandaag ook lasergamen. Dit vonden ze fantastisch! Kinderen zijn op deze manier actief bezig met wat er in omgeving gebeurt. Ook werd er goed door ze samengewerkt.

Vrijdag: Vandaag werden de kinderen opgehaald per bus door pedagogisch medewerker Luc. Daarna zijn we met zijn alle meteen doorgereden naar Sportstuif Asten. Hier hebben we geluncht. Vervolgens gingen we met de kinderen naar buiten. Op het voetbalveld gingen we een wedstrijd spelen in twee teams. De kinderen maakte de teams zelf. Het ging gelijk op. Door het voetballen van een wedstrijd leren kinderen om te gaan met winst en verlies. Veel kinderen hebben hier moeite mee. Daarom is het ook meteen een mooi leerproces. Later op de middag zijn we terug gegaan naar Helmond. De kinderen konden nog even ontspannen met een film voordat ze werden opgehaald.

Ons team

Anouk Houterman
Anouk Houterman
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach

Contact

Sportstuif Venray
Leunseweg 16
5802 CH Venray

T 06-19701193
E info@sportstuif.nl