Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Memory estafette, sneeuwpret en Sportstuif tikkertje in week 3 - 2024

Maandag 15 januari

Brrrrr, wat begon deze week koud! Vandaag werkten Roos en Evie bij Sportstuif Venlo. Ze haalden de kinderen op school op en aten vervolgens met z’n allen fruit. Daarna gingen ze naar buiten voor memory estafette. Per team mocht er één kindje naar de hoepel rennen en daar twee kaartjes omdraaien. Zijn de kaartjes verschillend, dan moeten ze blijven liggen. Zijn ze hetzelfde, dan is het een setje en betekent dat een punt voor het team! Ondanks de sneeuwvlokjes die begonnen te vallen, waren de kinderen super fanatiek. Een geslaagde activiteit dus.

Na de activiteit gingen sommige kinderen binnen spelen en andere kinderen bleven buiten voetballen. Binnen werd er geknutseld en werden spelletjes gespeeld. Om 16.30 uur was het tijd voor het koekjesmoment en al vrij snel daarna werden de kinderen opgehaald.

    

 

Dinsdag 16 januari

Vandaag haalden we maar twee kindjes op school op die kwamen spelen bij Sportstuif. Ook sloten er kinderen van Sportstuif Tegelen bij ons aan, dat was super gezellig! We aten fruit en gingen daarna naar buiten voor Sportstuif tikkertje. Werd je getikt, dan moest je met 2 armen in de lucht gaan staan. Andere spelers konden je dan bevrijden door eerst de ene arm naar beneden te doen, terwijl ze het woord ‘sport’ zeiden en vervolgens de andere arm omlaag te doen en ‘stuif’ te zeggen. Het werd de spelers steeds moeilijker gemaakt naarmate er meer tikkers bij kwamen. Wat werd er hard gerend en samengewerkt! Na tikkertje bleven er nog wat kinderen even buiten voetballen, terwijl de rest binnen verder ging spelen. Na een tijdje gingen de kinderen van Sportstuif Tegelen weer terug naar hun eigen vestiging. Wij speelden met z’n drietjes verder tot de papa’s en mama’s kwamen.

 

Woensdag 17 januari

Na het ophalen op school ging Sanne vandaag met één kindje naar Sportstuif Venlo. Eerst aten ze samen fruit en dronken ze ranja. Daarna maakten ze mooie kleurplaten en speelden ze het krokodillenspel. Vervolgens was het natuurlijk tijd om in de sneeuw te gaan spelen. Ze maakten sneeuwengeltjes, sporen, sneeuwballen en figuren. Toen papa en mama het kindje kwamen ophalen, speelden ze zelfs ook nog mee en deden we nog even tikkertje in de sneeuw. Een geslaagde middag bij Sportstuif!

 

Donderdag 18 januari

Vandaag haalden we weer op twee scholen kinderen op. We namen ook twee kindjes mee die een proefmiddag bij ons kwamen doen. We hadden nog meer kindjes om mee samen te spelen dus! Tijdens het fruit eten kletsten we even over de schooldag en de sneeuw. Toen we al het fruit op hadden, was het meteen tijd om buiten in de sneeuw te gaan spelen. Er werd met sneeuwballen gegooid, er werden sneeuwkastelen, sneeuwengeltjes en sneeuwpoppen gemaakt. Iedereen hielp mee (ja, ook Melanie en Sanne)! Zo ontstonden er 2 mooie sneeuwpoppen met ogen, neuzen, mondjes en armpjes. Na het spelen in de sneeuw gingen we binnen opwarmen terwijl we knutselden, spelletjes speelden en boekjes lazen tot de kindjes werden opgehaald.

   

 

Vrijdag 19 januari

Op de laatste dag van de week kwam er weer één kindje spelen bij Sportstuif. Na het ophalen op school, aten we natuurlijk eerst fruit en kletsten we over wat we daarna wilden doen. Als eerst werden er armbandjes gemaakt. Vervolgens lazen we boekjes en als laatste sloten we de week af met een film.

 

Dat was weer een geslaagde week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches