Leuke Sportieve BSO waarbij kinderen lekker kunnen sporten en bewegen onder begeleiding van een enthousiast team!

Judith de Graaff Judith de Graaff
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Koningsactiviteiten in week 17 - 2024

Maandag 15 april

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij BSO Sportstuif Venlo FCV. De kinderen worden weer opgehaald van school door de pedagogisch medewerkers. Als iedereen gearriveerd is bij de BSO is het tijd voor het fruit- en groentemoment en kletsen we gezellig over afgelopen weekend. Deze week staat in het teken van Koningsdag en hier zullen onze gezamenlijke activiteiten van deze week dan ook op afgesteld zijn. Vanwege de regen beginnen we even binnen en spelen we spelletjes en maken we mooie tekeningen. Als het weer opklaart gaan we samen naar buiten en vandaag spelen we levend koningskwartet. We delen de kinderen in op groepjes zodat het niveau goed verdeeld is, in elk groepje wordt een tikker aangewezen. De tikker blijft bij de hoepel staan en de anderen proberen bij de andere hoepels spullen te ‘jatten’. De bedoeling van de spelen is dat er 4 dezelfde koningsspullen verzameld worden. Word je getikt door de tikker dan moet je naar je eigen mat terug lopen (en de spullen terug leggen). Het is een moeilijk spel, maar wel erg uitdagend. We spelen het een paar keer en dan is het tijd om nog even vrij te spelen. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

  

 

Dinsdag 16 april

Ook vandaag worden alle kinderen weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. We spelen buiten totdat iedereen gearriveerd. Als iedereen er is gaan we naar binnen voor het fruit- en groente moment en drinken we ranja of water. Als alles op is gaan we naar buiten voor de koningsactiviteiten. Ook vandaag staat er levend kwartet op de planning. We delen de kinderen in op groepjes zodat het niveau goed verdeeld is, in elk groepje wordt een tikker aangewezen. De tikker blijft bij de hoepel staan en de anderen proberen bij de andere hoepels spullen te ‘jatten’. De bedoeling van de spelen is dat er 4 dezelfde koningsspullen verzameld worden. Word je getikt door de tikker dan moet je naar je eigen mat terug lopen (en de spullen terug leggen). Ook spelen we vandaag het kasteel van de koning. Er worden 2 teams gemaakt en van ieder team moet er 1 speler het parcours afleggen en dan door het luchtkussen heen. Eenmaal terug bij zijn/haar team mag de eerste in de rij aangetikt worden en mag deze ditzelfde parcours afleggen. Het is een gezellige middag en iedereen speel leuk buiten. Op het einde van de middag is het tijd om nog vrij te spelen en wordt er gevoetbald en op het springkussen gesprongen.

 

  

 

Woensdag 17 april

Ook vandaag wordt weer iedereen opgehaald op school. Er komen wat extra kinderen vandaag wat het is vriendjes en vriendinnetjesdag. Iedereen kon een vriendje of vriendinnetje uitnodigen om te komen spelen bij BSO Sportstuif Venlo FCV. We spelen even buiten om op iedereen te wachten en als iedereen er is starten we eerst op met ons dagelijkse fruit- en groente moment. We stellen ons voor aan de nieuwe kindje en vertellen kort even onze regels. Als iedereen genoeg gegeten heeft gaan we naar buiten voor de koningsactiviteiten. Dan gaan we snel tussen de regenbuien door naar buiten om te springen op het springkussen. En iedereen mag even vrij spelen. Als het weer begint te regenen gaan we met iedereen naar binnen en spelen we daar nog 2 spellen. We spelen levend ganzenbord en mega memorie. De middag vliegt voorbij en voordat we het weten wordt iedereen alweer opgehaald. Het was weer een gezellige middag.

 

  

 

Donderdag 18 april

Ook vandaag worden alle kinderen weer opgehaald van school door de pedagogisch medewerkers. We beginnen de middag met buiten spelen om zo te wachten totdat alle kinderen er zijn. Dan is het tijd voor het fruit- en groente moment en drinken we ranja of water. De kinderen kletsen gezellig en we hebben het over de schooldag. Dan is het tijd om naar buiten te gaan, ook vandaag staan er weer leuke koningsactiviteiten op de planning. Vandaag spelen we levend ganzenbord we delen de groep op in 2 en beginnen met de eerste groep. De kinderen zijn zelf de pionnen en spelen het spel. Er zijn ook extra opdrachten verwerkt in het spel, zo moeten ze een ballon 1 minuut hooghouden of een rebus oplossen. En vandaag combineren we dit met het spel kasteel van de koning waarbij er 2 teams gemaakt worden. Van ieder team moet er 1 speler het parcours afleggen en dan door het luchtkussen heen. Eenmaal terug bij zijn/haar team mag de eerste in de rij aangetikt worden en mag deze ditzelfde parcours afleggen. We spelen allebei de spellen een aantal keer en dan draaien de teams door zodat alle kinderen beide spellen gespeeld hebben. De kinderen mogen aan het einde van de middag vrij spelen en ook dan worden er leuke spellen verzonnen. Wisten jullie dan Sharon-Lee heel goed kan frisbeeën? Ze heeft frisbee clinics voor FG de Scheive Schief gegeven tijdens de koningspelen, hebben jullie haar ook gezien?

  

 

Vrijdag 19 april

De laatste dag van de week is alweer aangebroken en dan ook de laatste dag van onze koningsweek. We starten dan dag met even lekker buitenspelen. Dan is het tijd voor het fruit- en groentemoment en praten we over het weekend. Als alle fruit en groente op zijn gaan we op pad met de kinderen. Vandaag gaan we namelijk inkopen door voor de meivakantie. We halen brood, beleg en heel veel groente en fruit. Eenmaal terug bij BSO Sportstuif is het tijd om lekker vrij te spelen, er wordt getekend, met de auto’s gespeeld en armbandjes gemaakt. Ook hebben we aan het einde van de middag nog tijd voor een heerlijke koningsdagsnack, namelijk oranje cakepops! We sluiten ook deze week weer gezellig af.

  

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches