Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kat en muis, kralenkettingen maken en spelen bij Ballorig in week 2 - 2024

Maandag 8 januari

De week begon goed bij Sportstuif. We hebben onze tweede auto mogen ophalen, waardoor we nu nog meer kinderen kunnen ophalen. Daar zijn we super blij mee! Toen de scholen uit waren, maakten we meteen gebruik van de tweede auto. Bij aankomst bij Sportstuif gingen we natuurlijk weer eerst lekker fruit en groenten eten: appel, mandarijn, druiven en komkommer. Hmmm… Ook kletsten we over wat we in de kerstvakantie allemaal hadden gedaan. Skiën, schaatsen, uitstapjes, logeerpartijtjes, lekker eten, naar het vuurwerk kijken, de leukste dingen kwamen voorbij!

Nadat we alles op hadden, trokken we de jassen aan en gingen we naar buiten. Vandaag werkte Ferd een dagje bij ons en dat vonden we erg gezellig. Ferd had een leuke activiteit voorbereid: Kat en muis. De muizen kregen een lintje aan de achterkant van hun broek en de katten moesten deze te pakken zien te krijgen door achter de muizen aan te rennen. Ondanks de kou waren de kinderen super fanatiek! Na de activiteit hebben we nog even gevoetbald. Toen de zon begon te zakken, werd het toch wel erg koud en gingen we naar binnen. We warmden onze ijskoude tenen op bij de verwarming, terwijl we een film keken. Na de film deden we spelletjes en werd er gekleurd en geknutseld totdat de kinderen werden opgehaald. Wat een leuke eerste BSO dag na de kerstvakantie!

   

Dinsdag 9 januari

Sanne werkte vandaag bij Sportstuif Venray MHCV. Daar deed ze met de kinderen Sportstuif tikkertje en een voetbalwedstrijd.

Bij Sportstuif Venlo FCV kwamen er twee kindjes. We begonnen natuurlijk weer met fruit en groenten eten en even kletsen over de schooldag. Daarna bleven we lekker binnen. Omdat de kindjes nog moesten wennen, wilden ze liever niet naar buiten maar binnen spelen. Dus maakten we er  binnen een gezellige middag van. Er werd geknutseld, spelletjes gedaan en boekjes gelezen. Tussen het spelen door werd er even tijd gemaakt voor een koekje. We sloten de dag gezellig af met kralenkettingen maken, waarna de kinderen werden opgehaald.

Woensdag 10 januari

Helaas kwamen er vandaag geen kindjes naar Sportstuif. Maar er werd natuurlijk wel hard achter de schermen gewerkt door Sanne. Zo werkte ze de sociale media bij en plande kennismakingen in met nieuwe ouders en kindjes. Er komen steeds meer interesses bij en dat vinden we natuurlijk super fijn!

 

Donderdag 11 januari

En toen was het alweer donderdag. Melanie en Ferd haalden de kinderen op school op en reden naar FCV. Daar stonden de groenten, fruit en ranja al klaar. Toen alle buiken weer waren gevuld, pakten we ons goed in tegen de kou en gingen we naar buiten. Omdat er vandaag weer andere kinderen bij Sportstuif waren dan op maandag, speelde Ferd nog een keer het spelletje Kat en muis. Lintje achterin de broek van de muizen en rennen maar! Ook al was het koud, de kinderen vermaakten zich top! Na het spelletje konden de kinderen vrij spelen. De een ging hockeyen, de ander voetballen en weer een ander speelde met de hoepels. Het is erg leuk om te zien dat de kinderen lekker samen spelen en dat de pedagogisch medewerkers natuurlijk ook meedoen!

   

Vrijdag 12 januari

De laatste dag van de week sloten we af met 1 kindje. Melanie haalde het kindje op school op en samen gingen ze naar Sportstuif. Daar kletsten ze over de eerste schoolweek van het kindje, aten ze fruit en dronken ze ranja. Daarna maakten ze samen armbandjes met de mooiste kleuren! Toen de armbandjes klaar waren, trokken ze de jassen weer aan en gingen ze in de blauwe Sportstuif auto op naar Ballorig. Daar hebben ze lekker gesprongen op de luchtkussens, gebouwd met de blokken, geklommen in het klimtoestel en gegleden van de glijbaan. Wat een leuke afsluiting van deze week! Op naar volgende week.



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches