Super leuke en gezellige Sport BSO!

Salina Salina
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Verstoppertje, trefbal en het vierhoekenspel - week 11 - 2024

Maandag 11 maart
Maandag begon weer met het ophalen van alle kinderen met onze blauwe auto’s. Bepakt met onze paraplu’s staan we op verschillende schoolpleinen te wachten om de eerste vrolijke gezichten te zien verschijnen. Onderweg naar de BSO wordt er in de auto’s al druk gekletst over het weekend. Deze gesprekken worden voortgezet tijdens het gezamenlijke fruitmoment. Onder het genot van verschillende soorten fruit en groente, genoten wij van alle verhalen die de kinderen vertelden. Al snel was het hierna tijd voor actie. Ondanks de regen buiten, hadden we namelijk superleuke activiteiten binnen gepland! De jongere kinderen hebben zich vermaakt met het vierhoekenspel, waarbij ze moesten proberen om steeds de juiste hoek te kiezen. Ondertussen vermaakten de oudere kinderen zich met trefbal en voetbal in de Dome. Alle kinderen konden door de verschillende activiteiten hun energie kwijt, ondanks dat we helaas vandaag niet naar buiten konden. De kinderen genoten daarna nog van een koekje en wat spelletjes, totdat ze werden opgehaald.

 

Dinsdag 12 maart
Het is alweer dinsdag. Helaas begonnen we deze dag met wat regen tijdens het ophalen van de kinderen. Gelukkig klaarde het in de middag op en kregen we even een droge periode, waardoor we de activiteit gewoon buiten konden doen vandaag. Voor de jongere kinderen stonden er maar liefst twee spannende activiteiten op de planning: knakworsttikkertje en Chinese muur. In beide spellen stond het samenwerken centraal, wat zorgde voor een opwindende sfeer vol teamwork en actie. Ondertussen gingen de oudere kinderen op avontuur met een uitdagend spel verstoppertje over het gehele terrein. Terwijl de jongere kinderen lachten en renden in het knakworsttikkertje, waren de oudere kinderen druk bezig met het vinden van de perfecte verstopplekjes, wat zorgde voor een broeierige spanning. Het was fantastisch om te zien hoe beide groepen kinderen zich vol enthousiasme inzetten tijdens hun activiteiten. Het was een middag vol plezier, spanning en avontuur die de kinderen nog lang zullen bijblijven.

  

Woensdag 13 maart
Woensdag is de dag waarop sommige kinderen bij Sportstuif lunchen. Zij zijn namelijk al in de middag klaar op school. Onder het genot van de lunch werd er lekker gekletst. Na de lunch kunnen de kinderen kiezen wat ze doen. Ze kunnen gaan kleuren, bouwen, spelletjes spelen of lekker buiten spelen. Het is dan wachten op de rest van de kinderen. Zodra iedereen aanwezig is, is het tijd voor het gezamenlijke fruitmoment. Ondertussen wordt er besproken wat de activiteit voor vandaag wordt. De kinderen mochten namelijk vandaag mee beslissen. De keuze was snel gemaakt: tikkertje! Maar niet zomaar tikkertje, nee, vandaag werd het een spektakel met verschillende varianten waar de kinderen uit konden kiezen. De kinderen hadden de tijd van hun leven terwijl ze renden, giechelden en elkaar probeerden te tikken. Na afloop van de activiteit was het tijd voor het, wederom, welverdiende koekje. Het was weer een middag vol plezier, lachen en samen spelen. Het duurde niet lang voordat één voor één ouders binnenkwamen om hun kinderen op te halen. De dag vloog voorbij vandaag.

 

Donderdag 14 maart
Met een grotere groep dan normaal was het een dag vol energie en vrolijkheid. De kinderen kregen vandaag de vrijheid om zelf te kiezen wat ze wilden doen. Ze hadden twee geweldige opties: voetballen op een half veld of mee de pannakooi in. In de pannakooi hebben de kinderen enthousiast gekozen voor een spelletje wc tikkertje en de hoepeldans. De kinderen vermaakten zich waarbij ze elkaar achterna renden en de tikkers probeerden te ontwijken. Bij de hoepeldans genoten we onder het genot van muziek van de competitie die er op het veld afspeelde. Ondertussen genoten de andere kinderen van een spannend potje voetbal op het half veld. Ze renden, schoten en werkten als team om doelpunten te maken en plezier te hebben. Na afloop van de activiteiten was er tijd voor wat lekkers en een praatje. De kinderen deelden hun avonturen en ervaringen van de dag terwijl ze genoten van een welverdiend koekje. Het was weer een fantastische donderdag, vol plezier, spel en vriendschap.

 

Vrijdag 15 maart
Het is alweer de laatste dag van deze week. Helaas zat ook vandaag het weer niet mee, maar dat mocht onze pret niet bederven! Met de eerste groep kinderen werd er geluncht, spelletjes gespeeld en gekleurd. In de middag werd het tijd voor het fruitmoment. De kinderen vertelden één voor één over hun weekendplannen. Voordat het weekend begon, was het eerst nog tijd voor onze activiteit. Met het slechte weer buiten hadden we een leuke binnen activiteit gepland om de kinderen bezig te houden. De spanning steeg toen we aankondigden dat het tijd was voor verstoppertje, maar met een twist! Deze keer mochten de kinderen op plekken komen waar ze normaal gesproken niet mochten komen. Het gebouw werd een waar doolhof van geheime schuilplaatsen en verborgen hoekjes. De kinderen deden hun best om de beste verstopplekjes te vinden. Na afloop van het spel verzamelden we ons weer om te horen waar de kinderen verstopt zaten. Ook was het tijd voor het koekje. Het was een geweldige afsluiting van de week, waarbij de kinderen zich volop vermaakten en nieuwe herinneringen maakten.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach