Sinds de zomervakantie (2017) gaan onze kinderen (5 en 7 jaar) naar de Sportstuif. We kwamen er mee in aanraking via Sjors Sportief en waren meteen enthousiast. Onze kinderen kunnen er heerlijk sporten, spelen en ravotten en regelmatig maken ze leuke uitstapjes. De focus op buiten spelen en bewegen vinden wij een echte plus. Daarnaast is de begeleiding van de jonge, maar zeker ervaren begeleiders verfrissend. Leuk en verantwoord in de omgang met onze kinderen en prettig in de communicatie met ons. Heel blij dus met onze keuze voor deze naschoolse opvang. Aanrader!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

The Handmates, speeltuin de Heiberg en levend memory - week 14

Maandag 3 april

Er stond echt iets heel leuks gepland deze eerste maandag weer van april. Het is bijna Pasen en hoe leuk is het om daar iets moois voor te knutselen. We hadden hiervoor weer de hulp van The Handmates ingeschakeld. Waar sommige kinderen in het begin zeiden dat ze echt niet gingen knutselen, konden ze het toch niet weerstaan nadat ze al het moois hadden gezien wat ze konden maken. Er konden vogelhuisjes, paashazen, paasbomen en eieren versierd worden in allerlei soorten en maten. Wat een mooie creaties zijn het geworden en wat had iedereen het naar zijn zin. De kinderen die al snel klaar waren, konden daarna lekker buiten gaan voetballen. Alle mooie creaties zijn trots mee naar huis genomen en we kijken nu alweer uit naar de volgende keer dat The Handmates komen. En ik kan alvast verklappen, dat die datum al gepland staat! 😉

Dinsdag 4 april

We hadden eens een goed idee vandaag. De picknicktafels die achter staan, hebben we heerlijk voor in het zonnetje gezet. Zodat we zelfs konden tekenen en spelletjes spelen buiten. Fijn om alle kinderen lekker buiten te zien en te zien genieten van het zonnetje. Ook lekker de activiteit op het grasveld kunnen doen. De jongere kinderen gingen het balspelletje iemand is hem, niemand is hem, spelen. Bij dit spel, kan iedereen die de bal heeft iemand afgooien en kan je ook altijd afgegooid worden. Wanneer er drie kinderen af zijn en de vierde hierbij komt, mag de eerste weer het veld in. Met de oudere kinderen gingen we een potje slagbal spelen. In plaats van dat ze de bal van de paal af moesten slaan, gingen we oefenen met aangooien. Als dit na drie keer niet gelukt was, konden de kinderen zelf de bal opgooien en wegslaan. Sommige kinderen hadden gewoon geen eens tijd om een koekje te eten, zo fanatiek waren ze bezig in het spel.

Woensdag 5 april

Zo af en toe gaan we ergens naartoe in plaats van de hele dag op de BSO te blijven. Vandaag met het mooie zonnetje was het de perfecte dag om lekker naar de speeltuin te gaan. Gezellig samen met alle kinderen van Basko, zijn we die middag na het fruit eten afgereisd naar speeltuin de Heiberg. Iedereen kon zich hier lekker uitleven. Klimmen, klauteren, spelen, springen, draaien en schommelen. Na een paar uurtjes was het wel al weer tijd om terug te gaan. Alle kinderen lekker moe, die zullen vast goed slapen vannacht!

Donderdag 6 april

Na al dat mooie weer, is het helaas toch weer een regenachtige dag vandaag en kunnen we jammer genoeg niet naar buiten. Het is geen moment droog, dus zitten we met z’n allen binnen. Na het fruit eten, hebben we nog even gezongen voor de jarigen deze week en mochten zij nog wat grabbelen uit de ton. De sportplanning is gebaseerd op buiten, maar dat moesten we vandaag even omgooien. Omdat we met z’n allen binnen zitten, hebben we via YouTube Just Dance opgezet en kon iedereen lekker los gaan op alle hits. En zelfs al onze collega’s showden hun aller beste moves.

Vrijdag 7 april

Zo net voor het weekend, begon de dag al vroeg voor een aantal kinderen. Het was namelijk studiedag. Deze begon wel regenachtig en daardoor konden we in het begin jammer genoeg niet naar buiten. In de ochtend hebben we daarom de leuke film Vaiana gekeken en gelukkig was het daarna droog om lekker te gaan voetballen buiten. Toen de klok alweer 12 sloeg, was het ook tijd om een deel van de andere kinderen te gaan halen. Zo konden we gezellig met elkaar lunchen en alvast lekker wat spelen. Toen rond half drie de groep compleet was, hebben we eerst de berg met fruit opgegeten en toen konden we naar buiten voor de activiteit. We deden deze keer levend memory. In plaats van kaartjes bij elkaar zoeken, moest je dit keer een setje van twee kinderen bij elkaar zoeken. Elk duo had een beweging of dansje verzonnen en moesten dit dan uitvoeren op het moment dat zij gekozen waren door de zoeker. Die moest op zijn beurt de match maken en de twee kinderen met dezelfde beweging kiezen. Toen alle duo’s gevonden waren, was het koekjes tijd en werd iedereen vandaag al vroeg opgehaald om een lekker lang Paasweekend te gaan vieren. Iedereen een fijne Pasen en zien jullie dinsdag weer!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach