Super leuke en gezellige Sport BSO!

Salina Salina
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pepernoten bakken, cadeautjes inpakken en pietendans - week 48

Maandag

Deze week staat in het teken van Sinterklaas. Hij is bijna jarig en pakjesavond komt natuurlijk steeds dichterbij. De kinderen zijn heel het jaar al super braaf en heel erg sportief geweest, daarom krijgen ze deze week een chocoladeletter en een pietendiploma!

Vandaag spelen we pepernoten bingo. Iedereen krijgt een blad met dobbelstenenogen erop. Ook krijgen ze allemaal 21 pepernoten. Om de beurt mag iemand met de dobbelsteen gooien. Gooi je bijvoorbeeld zes, leg je zes pepernoten op de dobbesteen met zes ogen. Gooi je daarna weer zes, moet je helaas de pepernoten er weer af halen. Wie heeft als eerste zijn/haar blaadje vol?

Het moeilijkste aan dit spel was, dat je de pepernoten nog niet mocht opeten 😊. Maar… natuurlijk na dit spelletje wel.

Dinsdag

Gisteren hebben we met pepernoten een spelletje gespeeld. Vandaag is het tijd om zelf pepernoten te bakken. Samen met Sinterklaasmuziek werden er hele leuke figuren gemaakt. Hierna moesten ze snel in de oven en moesten we weer klaar zitten voor het Nederlands elftal. Tijdens het kijken mochten we onze eigen gebakken pepernoten opeten 😊.

Gelukkig speelde Nederland heel erg goed en zijn ze door naar de achtste finale! Allemaal blije gezichten en hierna gingen onze kinderen zelf nog voetballen.

Woensdag

Woensdagnamiddag, dat wil zeggen dat we weer fijn samen kunnen eten. De eerste kinderen eten samen met ons de boterhammen. Hierna spelen we samen gezelschapsspellen. Wanneer de winnaar bekend is van Halli Galli, gaan we de andere kinderen halen en eten we fruit.

Hierna is het weer tijd voor een Pieten-opdracht. Wie van onze kinderen kan de meeste cadeautjes inpakken binnen drie minuten?! Hierna kreeg iedereen nog lekker veel pepernoten.

Donderdag

Op de planning stond voor vandaag weer een Sinterklaasspel… Er kwam (helaas) een HEEL belangrijke voetbalwedstrijd tussen. België speelde tegen Kroatië. Aangezien onze collega Ann, een Belg is, vonden alle kinderen het heel leuk om te supporteren voor de Rode Duivels, super lief natuurlijk! We keken samen naar deze super spannende wedstrijd en aten (veel) pepernoten.

Vrijdag

Bijna weekend! Pakjesavond komt nu wel heel erg dichtbij en onze kinderen van Sportstuif vinden het ook super spannend! Er worden veel tekeningen gemaakt, gevoetbald en we zingen samen Sinterklaasliedjes. Om 16 uur spelen we nog de pietendans. We zetten alle stoelen in een cirkel en er wordt muziek gedraaid. Wanneer de muziek stopt, probeer je zo snel mogelijk op een stoel te gaan zitten. Is er geen stoel meer vrij, ben je helaas af. Wie kan er op de laatste stoel gaan zitten?

Hierna kreeg iedereen weer genoeg pepernoten, een chocoladeletter en een pietendiploma!

Fijn weekend en een fijne pakjesavond! Tot volgende week.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach