Heerlijk buitenspelen, binnen knutselen of sporten! Leuke vlotte en sportieve begeleiders. Kinderen vermaken zich hier super!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hazewinkel, levend stratego en onze Sjors Sportief middag - week 14 - 2024

Dinsdag 2 april
De week begon net even wat anders dan normaal. Op maandag waren we namelijk gesloten wegens tweede Paasdag en dus was dinsdag onze eerste dag van deze week. Vandaag waren veel kinderen een exrta dagje vrij en daarom waren zij de hele dag bij Sportstuif. In de ochtend trokken we met deze groep kinderen naar het nabijgelegen bos voor een spel vol actie en strategie: levend stratego. Gewapend met vlaggen en doelwitten gingen de kinderen op pad, zich verstoppend achter bomen en struiken terwijl ze hun tegenstanders probeerden te slim af te zijn. Het bos was hun speelveld, waar ze hun tactische vaardigheden konden testen terwijl ze elkaar achtervolgden en uitdaagden. Na een ochtend vol avontuur en opwinding keerden we terug naar de BSO, waar de rest van de kinderen zich bij ons voegden na een dag op school. Helaas nam de regen in de middag toe, waardoor buitenactiviteiten geen optie meer waren. Maar dat weerhield ons er niet van om plezier te hebben! Met alle leeftijden gemengd, besloten we een activiteit binnen te organiseren die iedereen kon vermaken. Namelijk het zeshoekenspel. De regels waren eenvoudig: kies de juiste hoek en probeer als laatste over te blijven. De ruimte vulde zich met gelach terwijl de kinderen zich van hoek naar hoek verplaatsten. Na meerdere rondes kregen de kinderen hun welverdiende koekje. Er was nog tijd voor vrij spelen totdat de kinderen werden opgehaald. De dinsdag is voorbij gevlogen.

  

Woensdag 3 april
Vandaag was het een speciale dag. Het was namelijk Sjors Sportief middag! Met de deuren wijd open voor kinderen van buitenaf die zich bij ons voegden, stonden er tal van avontuurlijke activiteiten op het programma. Het terrein werd omgetoverd tot een speelparadijs, klaar om verkend te worden. Van lacrosse tot longboards, bamboebouwen tot Tangram-puzzels, en van Cornhole tot 4 op een rij en Jenga, er was voor elk wat wils om aan deel te nemen. Met een bingokaart in de hand konden de kinderen hun weg banen door de verschillende spellen, streepjes zettend bij elke activiteit die ze hadden uitgeprobeerd. Lacrosse bracht een mix van snelheid en behendigheid, terwijl longboarden de kinderen de kans gaf om hun balans te testen terwijl ze over het terrein zoefden. Bamboe bouwen bracht creativiteit tot leven terwijl de kinderen hun eigen constructies ontwierpen en bouwden. De Tangram-puzzels daagden de kinderen uit om hun ruimtelijk inzicht te gebruiken, terwijl Cornhole en 4 op een rij strategie vereisten. En wie kon de verleiding weerstaan om een toren van Jenga-blokken te bouwen? Sjors Sportief middag was niet alleen een kans om actief te zijn maar ook om vaardigheden te ontwikkelen, vriendschappen te sluiten en herinneringen te maken bij Sportstuif Rood-Wit.

  

Donderdag 4 april
De donderdagmiddag bij ons begon met een gezonde start, waarbij de kinderen eerst genoten van heerlijke stukken fruit en groente voordat ze zich klaarmaakten voor een middag vol plezier en activiteit. Met een diverse groep kinderen van verschillende leeftijden waren er voor iedereen passende activiteiten gepland, ondanks de regen die buiten te horen was. Voor de jongere kinderen stond dansen op muziek op het programma, gevolgd door een spelletje high five tikkertje. De muziek vulde de ruimte terwijl de kleintjes hun beste dansmoves lieten zien, lachend en plezier makend terwijl ze op de maat van de muziek bewogen. Daarna zorgde het spel high five tikkertje voor nog meer opwinding, waarbij kinderen elkaar achtervolgden en probeerden te tikken, terwijl ze elkaar tegelijkertijd een high five moesten geven om veilig te zijn. Voor de oudere kinderen stond een uitdagende multi-estafette op het programma. Dit spel bracht een mix van fysieke activiteit en teamwork, waarbij de kinderen verschillende taken moesten voltooien in estafettevorm. Na een actieve en levendige middag was het tijd voor de kinderen om opgehaald te worden. Met glimlachen op hun gezichten vertrokken ze naar huis.

  

Vrijdag 5 april
De vrijdagmiddag begon met een energieke start terwijl de kinderen zich verzamelden voor een middag vol avontuur. Na een gezonde dosis fruit om de energie op te laden, stapten we in de auto en reden we richting de Hazewinkel, een speeltuin met een kinderboerderij die wachtte om ontdekt te worden. Bij aankomst werden we begroet door de dieren, van konijnen en cavia's tot aan varkens en geiten. Ze konden de dieren voeren, knuffelen en observeren. Na het verkennen van de kinderboerderij begaven we ons naar de speeltuin, waar de kinderen zich konden uitleven op de glijbanen, schommels en klimtoestellen. Na een uur vol plezier keerden we terug naar de BSO, waar de kinderen vrij konden spelen tot het tijd was om opgehaald te worden. Het was een onvergetelijke afsluiting van een drukke week, en nu was het tijd om te ontspannen en te genieten van welverdiende rust in het weekend.

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach