Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Levend stratego, Ballorig, Monkey Town, Bounce Vally, Stoelendans - Week 8

Maandag 19 februari 2024

Vandaag is de normale schoolweek weer begonnen, maar niet voor iedereen. Veel kinderen hebben deze week en vandaag vrij! Ze waren dus al vroeg uit de veren. Om degenen die wel naar de BSO komen een leuke ochtend te bezorgen, organiseren we een ochtendactiviteit. Vandaag staat "olifantentikkertje" op het programma. Eén kind is de tikker, oftewel de olifant, die met zijn 'slurf' probeert andere kinderen te tikken. Het was een hilarisch spel met een leuk belevingsaspect.

In de middag hebben we de kinderen opgehaald die geen studiedag hadden, waardoor we weer een grote groep kinderen hadden. In plaats van de groep op te splitsen in tweeën, hebben we vandaag één grote groep voor een gezamenlijke activiteit: Levend Stratego! Beide teams verstoppen een vlag en proberen die van de tegenstander te vinden. Onderweg kun je ook andere kinderen tikken of getikt worden. Wie wint, wordt bepaald door de kaartjes die je bij je draagt. Als je af bent, moet je een nieuw kaartje halen.

Het was weer een geslaagde dag en we hebben ons uitstekend vermaakt!

Dinsdag 20 februari 2024

Vandaag waren er ook weer kinderen vrij, dus zijn we 's ochtends op uitstapje gegaan naar Ballorig. Voor velen een bekend adres, want het is een geweldig speelparadijs voor kinderen! We hebben ons daar de hele ochtend goed kunnen vermaken, maar helaas moesten we terug naar de BSO om de kinderen van school op te halen.

Tussen de activiteiten door hebben we tijd om vrij te spelen, zowel binnen als buiten. Ook hebben we gezamenlijk geluncht en een rustmomentje genomen.

In de middag stonden er weer twee activiteiten op het programma, dus hebben we de groep weer in tweeën verdeeld. Eén groep speelde fopbal, waarbij alle kinderen met de handen achter de rug staan en één iemand probeert te foppen. De andere groep speelde trefbal, waarbij twee teams elkaar proberen af te gooien. Het team dat alle tegenstanders kan afgooien heeft gewonnen!

Het was een dag vol activiteiten, maar dat vonden we helemaal niet erg, want ze waren ontzettend leuk!

Woensdag 21 februari 2024

Het is een rustige ochtend vandaag, dus zijn we met een klein groepje op pad gegaan naar Monkey Town. Het is een geweldige binnenspeeltuin die veel te bieden heeft! We hebben daar zeker van genoten, hoewel sommige kinderen niet wilden vertrekken, moesten we toch terug om kinderen van andere scholen op te halen.

Nu we weer compleet waren, was het tijd voor de lunch. We hebben met de kinderen gesproken over wat ze op school hadden gedaan en wat wij hadden beleefd bij Monkey Town. In de middag stond er iets bijzonders op het programma: we kregen namelijk bezoek van onze collega's uit Sportstuif Bergeijk! Ze sloten gezellig bij ons aan voor de middag, waarbij we een grote groep hadden. Ze deden mee aan de activiteit van de dag: lieveheersbeestjetikkertje. Eén kind is de tikker en probeert de lieveheersbeestjes te tikken. Als je getikt wordt, moet je op de grond gaan liggen en kun je alleen weer opstaan als iemand je helpt. Het was een super leuk spel, en met de extra kinderen uit Bergeijk werd het alleen maar leuker. Na de activiteit gingen de kinderen uit Bergeijk weer terug en nadat we hen hadden uitgezwaaid, hebben wij nog lekker vrij gespeeld tot het einde van de dag.

Donderdag 22 februari 2024

Vandaag is de laatste dag met kinderen die een studiedag hebben. We wilden graag op pad gaan, maar omdat we te veel kinderen hadden voor één auto, leek het ons niet haalbaar. Gelukkig kregen we echter bericht van een collega van Sportstuif DBS die graag met een kind naar ons toe wilde komen. Dit betekende dat we met twee auto's wel genoeg plek hadden om te gaan! Dus na het eten van fruit zijn we snel op pad gegaan, deze ochtend naar Bounce Valley! Hier is een enorm springkussen waar veel kinderen op kunnen springen. Binnen het springkussen zijn veel activiteiten te doen, zoals glijbanen, springtorens en een klimmuur. Het was ontzettend leuk en we willen zeker nog een keer terugkomen!

Na de lunch in de middag was het al snel tijd om de andere kinderen van school te halen, en het was weer lekker druk! Maar dat vinden wij niet erg, juist het tegenovergestelde! Na het gezamenlijk eten van fruit met een beker ranja was het tijd voor de middagactiviteiten. Een groep ging tienbal spelen, waarbij je met jouw team tien keer moet overgooien zonder dat de bal valt en zonder dat de tegenstanders hem vangen. Het spel is een variatie op het spel 'lummelen'. De andere groep speelde het Safarispel, een spel dat de lezers wellicht al kennen omdat we het eerder hebben gespeeld. In vier vakken staan verschillende soorten dieren: leeuwen, zebra's en spinnen. Het dier dat wordt genoemd, moet zo snel mogelijk naar het lege vak rennen om veilig te blijven. Als je wordt getikt, ben je helaas af!

Het was een fantastische dag met veel blije kinderen die vrolijk naar huis gingen. Voor ons een teken van een geslaagde dag!

Vrijdag 23 februari 2024

De laatste dag van de week is aangebroken en vandaag zijn er geen kinderen die een studiedag hebben, dus begint onze dag pas in de middag. Nadat we alles voor vandaag hebben klaargezet en fruit hebben gesneden, stappen we in de auto's om de kinderen op te halen. Teruggekomen is het meteen tijd om het fruit te eten en even vrij te spelen. Daarna is het tijd voor de activiteit. Omdat het aan het regenen was, doen we vandaag de stoelendans. Als de muziek speelt, moeten de kinderen rond de stoelen dansen, stopt de muziek dan moeten ze zo snel mogelijk gaan zitten. Wie geen stoel heeft, is af en moet vanaf de zijkant toekijken. Elke ronde verdwijnt er een stoel, totdat we uiteindelijk een winnaar hebben!

Gelukkig werd het langzaamaan droger en stopte het met regenen, dus wilden we ook een buitenactiviteit doen: pionnenvoetbal. Iedereen heeft zijn eigen pion die hij moet verdedigen, en je probeert de pion van de tegenstander omver te schieten! Een leuk en simpel spel dat natuurlijk ook heel goed ging.

Dit was een leuke afsluiting van de week, en nu hebben we het weekend voor ons om lekker van te genieten!

Fijn weekend allemaal!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach