Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Evenwichtstikkertje, Estafette, Hindernisslagbal, Party & Co, De Boer en de Haas - week 14

Maandag 1 april 2024

Vandaag was het Tweede Paasdag en waren wij niet open!

Dinsdag 2 april 2024

Na een lang en hopelijk voor iedereen gezellig Paasweekend begint de normale week op dinsdag! We hebben met elkaar besproken wat we allemaal hebben gedaan dit weekend en hoe iedereen Pasen heeft doorgebracht. Dit was gezellig en leuk om te horen wat iedereen heeft gedaan. Maar voordat we het wisten, was het na het eten van fruit alweer tijd voor de activiteiten.

We hebben vandaag weer twee leuke activiteiten gedaan. Deze middag hebben we verschillende tikspellen gespeeld, waaronder een spel waarbij een groep kinderen tikkertje met een geheime verlosser heeft gespeeld. Bij dit spel zijn er twee tikkers die alle andere kinderen proberen te tikken, maar een van die kinderen is de geheime verlosser. Die mag de kinderen die af zijn weer bevrijden, maar als de geheime verlosser zelf af gaat, kan er niemand meer bevrijd worden!

Het andere tikspel is Evenwichtstikkertje. Ook bij dit spel zijn er twee tikkers die alle andere kinderen proberen te tikken. Als je af bent, moet je op die plek op één been gaan staan. Dit moet je 10 seconden volhouden, en als dat lukt, mag je weer meedoen! Als je dan voor een tweede keer af gaat, moet je 20 seconden op één been staan voordat je weer mee mag doen.

We hebben twee hele leuke spellen gedaan en zijn de week lekker begonnen!

 

Woensdag 3 april 2024

Woensdag is altijd de lunchdag op de BSO. Na het ophalen van de kinderen gaan de broodtrommels open en komt het lekkere eten tevoorschijn. We eten altijd op ons gemak de lunch voordat we lekker gaan spelen. Voordat we aan de activiteit beginnen, hebben we nog even een fruitmoment.

Als activiteit hebben we een estafette gedaan waarbij de kinderen in twee teams het tegen elkaar opnemen in een race tegen de klok. De kinderen moesten steeds op verschillende manieren een slalomparcours afleggen om te zien welk team steeds het snelste was. Het was een leuke en spannende race die op de laatste meters beslist werd!

Verder hebben wij deze dag nog tijd gehad om lekker vrij te kunnen spelen.

 

Donderdag 4 april 2024

Deze week vliegt voorbij, want het is alweer bijna weekend. En voor velen is dit de laatste dag op de BSO, dus gaan wij ervoor zorgen dat de kinderen een leuke dag hebben gehad! Dat wordt vandaag wel een grotere uitdaging, want het weer is heel wisselvallig. Het ene moment is het zonnig en mooi weer, en het andere moment komt het met bakken uit de lucht en haasten wij ons snel naar binnen!

Voor de activiteiten hebben we een droog moment uitgekozen en zijn we allemaal snel naar buiten gegaan voordat de regen weer kwam. We hebben vandaag 3 activiteiten op de planning staan! De oudste groep kinderen ging Hindernisslagbal spelen. Vorige week hebben we slagbal gedaan en vandaag gaat deze groep hierop door. In plaats van normaal slagbal moet de slagpartij een hindernis afleggen om een punt te kunnen scoren. Dit was een leuke en uitdagendere versie van het al bekende slagbal!

De middelste groep kinderen ging Party & Co spelen. Veel van jullie zullen het spel Party & Co al kennen, omdat het bij veel thuis in de kast zal liggen. Vandaag hebben wij hier een levende versie van gemaakt. De kinderen worden opgedeeld in teams van 2. Ze gooien met de dobbelsteen en komen dan of op een opdrachtvak uit waarbij ze een kaartje moeten trekken en de opdracht moeten uitvoeren, of ze komen op een dobbelsteenvak uit waarbij ze nog een keer mogen dobbelen. Als je bij een opdrachtvak uitkomt en het lukt om de opdracht te halen, mag je ook nog een keer dobbelen om zo het veld/bord af te leggen. Het team dat er als eerste in slaagt om 2 rondes af te leggen, heeft uiteindelijk gewonnen.

En de laatste activiteit is Water, Vuur en Spons. Dit spel is vergelijkbaar met Steen, Papier, Schaar, maar dan met andere voorwerpen. Bij dit spel trekken de kinderen allemaal een kaartje. Je krijgt of een emmer water, een vuurtje of een spons. Iedereen rent door het veld en probeert iemand anders te tikken. Als je iemand tikt, kijk je welk kaartje de ander heeft en wie er dan wint. Bij dit spel wint: water van vuur, vuur van spons en spons van water. Als je af bent, lever je je kaartje in en kom je een nieuwe halen.

Het waren uitdagende activiteiten maar wel ontzettend leuk om te doen!

 

Vrijdag 5 april 2024

De laatste dag van de week is aangebroken en wij gaan de kinderen met een goed gevoel het weekend in sturen door een leuke middag te verzorgen. Ik denk dat jullie ondertussen wel weten hoe we dat doen, natuurlijk onder andere met een hele leuke activiteit. Omdat we op vrijdag met een kleiner clubje zijn, hebben we een gezamenlijke activiteit die we met alle kinderen gaan doen.

Vandaag is dat spel De Boer en de Haas. De boeren hebben een boerderij die vol ligt met lekkere wortels. Maar er zijn ook een aantal hazen die honger hebben en wel een van die wortels lusten. De hazen gaan proberen de wortels te pakken van de boeren! En de boeren proberen de hazen natuurlijk tegen te houden door ze te tikken. Als dit gebeurt, moet de haas weer met lege handen terug naar zijn hol om het vervolgens nog een keer te proberen.

Dit spel was heel grappig en leuk om te doen. De kinderen hebben genoten van een gezellige dag, maar nu is het toch lekker weekend!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach