Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Dobbelsteen Workout, PSV Quiz, Bij de Neut, Goudkoorts, Chaosvoetbal - week 16

Maandag 15 april 2024

Het weer is omgeslagen en het lijkt wel weer winter met de regen die naar beneden komt! Door de regen kunnen wij helaas niet naar buiten en hebben wij activiteiten verzonnen om binnen te doen. Terwijl het regent, hagelt en dondert buiten, zitten wij droog binnen om aan het weer te ontsnappen.

Om toch in beweging te blijven, doen de oudere kinderen vandaag een dobbelsteen workout! Per tweetal krijg je een dobbelsteen en die rol je steeds. Bij het cijfer dat je rolt, hoort een opdracht die je moet uitvoeren voordat je weer doorgaat naar de volgende. Op deze manier zijn wij actief bezig en kunnen we onze energie kwijt.

De jongere kinderen hebben vandaag verschillende gooispelletjes gespeeld. Ringwerpen is een van de twee spelletjes die we hebben gedaan. Elk stokje is een bepaald aantal punten waard en het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk punten te verzamelen! Het andere gooispel is pittenzakwerpen, waarbij team rood en team blauw het tegen elkaar opnemen om de pittenzakjes door het gat in de plank te gooien. Als je door het gat gooit, verdien je twee punten; landt het pittenzakje op de plank, dan verdien je één punt. Bij deze twee gooispelletjes hoef je niet ver te gooien, maar juist heel precies om zoveel mogelijk punten te verdienen.

Ondanks de regen en dat we niet buiten konden spelen, hebben we er toch een leuke dag van kunnen maken!

 

Dinsdag 16 april 2024

Het weer is vandaag iets beter, maar toch hebben we ervoor gekozen om de activiteiten binnen te houden. Terwijl wij de kinderen van school doen ophalen, hebben onze twee stagiairs een hele leuke activiteit voorbereid!

Veel van onze kinderen zijn dol op voetbal, vooral van onze Eindhovense club PSV! Maar we wilden graag hun kennis over PSV testen om te zien of ze er ook echt zoveel van weten. Dus hebben wij een PSV Quiz gedaan! Uiteraard was er een prijs voor het winnende team om ze te motiveren om hun best te doen. De prijs was een extra stuk peperkoek, want elke dag rond 17:00 hebben we een momentje om een peperkoek, cracker of rijstwafel te eten. Het team dat de meeste vragen goed had beantwoord, mocht een extra stuk uitkiezen! De quiz was best moeilijk en bevatte een paar instinkers om het spannend te houden, maar uiteindelijk hadden we een winnaar die de prijs heeft gewonnen!

De jongere kinderen deden iets anders, maar zeker net zo leuk! We hebben de rolgordijnen in de kantine dichtgedaan, de gewone lampen uitgeschakeld en de feestlampen en muziekbox aangezet om een ​​disco te creëren! De sfeer was gezellig en de dansmoves werden uit de kast gehaald.

De regen heeft onze pret niet bedorven en we hebben de activiteiten aangepast! Zo hebben we ervoor gezorgd dat de kinderen toch een leuke dag bij ons hebben gehad.

 

Woensdag 17 april 2024

Je zou bijna gaan twijfelen of we echt halverwege april zitten met het weer dat we deze week treffen. We wilden graag naar een speeltuin gaan, maar omdat het weer opnieuw regenachtig is, kan dat helaas niet doorgaan.

Maar wat is er nou net zo leuk als een speeltuin? Een binnenspeeltuin natuurlijk! We hebben onze jassen aangetrokken en zijn met de auto's vertrokken richting het familierestaurant "Bij de Neut". Het klinkt misschien gek, maar bij dit restaurant is een binnenspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen. Hier kun je van alles doen, van lekker spelen en genieten van een drankje tot lekker avondeten of een kinderfeestje organiseren voor je kind! Kortom, ze hebben hier ontzettend veel te bieden en het is zeker de moeite waard om op hun website te kijken!

We vonden het super leuk bij De Neut en gaan zeker een keer terug!

 

Donderdag 18 april 2024

We naderen de vakantie en daarmee ook een leuke feestdag, namelijk Koningsdag! Veel scholen hebben deze week ook de Koningsspelen en draait alles om dit thema. Hier spelen we vandaag op in om alvast in de feeststemming te komen!

De oudere kinderen speelden Koningstrefbal. Er zijn twee teams en elk team kiest een koning of koningin die in hun uitgekozen vak mag staan. De koning(in) kan niet worden afgegooid, maar mag zelf wel kinderen afwerpen. Om het spel te winnen, moet je alle tegenstanders afwerpen of de 3 pionnen van de tegenstanders omgooien. Er liggen ook munten op de middenlijn van het veld. Als je een munt pakt en aan de koning(in) geeft, mag een omgegooide pion weer worden rechtgezet!

De jongere kinderen speelden het spel Goudkoorts. Team rood en team blauw probeerden de goudmunten van elkaar te stelen om zo zelf zoveel mogelijk te hebben. Zodra je een goudmunt vast hebt, kun je getikt worden door het andere team. Als je niet getikt wordt, mag je de munt houden en apart in de kluis leggen, zodat deze veilig is voor het andere team! Het team dat als eerste alle munten van de tegenstanders heeft gepakt, heeft gewonnen!

De twee spellen waren best moeilijk, maar dat maakte het juist leuk en uitdagend, zo kwamen we ook alvast in de sfeer van Koningsdag!

 

Vrijdag 19 april 2024

We houden ons vandaag ook aan het thema oranje en Koningsdag. Veel kinderen hadden vandaag ook de Koningsspelen of iets wat daarop lijkt. Sommige kinderen hadden zelfs oranje kleding aan!

We hadden een heel leuk spel voor vandaag, namelijk Chaosvoetbal, maar dan in oranje thema! We hadden 4 teams en elk team had een pion die ze moesten verdedigen. Onder elke pion lagen 3 oranjemunten. Lukte het jou om een pion van de tegenstander om te schieten, dan mocht je een van de oranjemunten meenemen. Als je 6 oranjemunten verzamelde, had je gewonnen!

De week bracht een hoop onvoorspelbaar weer met zich mee, waardoor we veel moesten aanpassen. Maar uiteindelijk is dat goed gelukt en hebben we toch weer een fijne week gehad!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend allemaal!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach