Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Basketballen, Dippiedoe, Jubileumdag, XL games, Lente Knutsels, Ballorig - week 18

Maandag 29 april 2024

Wij gaan er deze week weer voor zorgen dat de kinderen een fijne meivakantie hebben en hebben daar vandaag een goede start voor gemaakt! In de ochtend beginnen we met een klein uitstapje naar het basketbalveldje aan het einde van de straat om vervolgens daar onze activiteiten te doen!

De grotere kinderen gaan basketballen; op de BSO hebben wij helaas geen baskets om in te gooien. Gelukkig hebben ze die wel bij dit veldje! Wij hebben 4 tegen 4 basketbal gespeeld en beide teams waren superfanatiek, dus het was ook spannend tot het laatste moment! Uiteindelijk is het 5-4 geworden en was team groen de winnaar!

De kleinere kinderen gingen ook mee en gebruikten het grasveldje ernaast. Hier hebben zij safaritikkertje gespeeld. Er zijn 3 dieren die proberen veilig te blijven van de jager die de dieren wil vangen. De dieren mogen niet in hun hok blijven zitten; ze moeten steeds oversteken en naar een ander hok rennen waar ze veilig zijn. Maar tijdens het rennen kunnen ze getikt en gevangen worden door de jager! Als ze af zijn, moeten ze aan de zijkant komen zitten in de gevangenis van de jager! Welke dieren gaan het lukken om aan de jager te ontsnappen!?

Na de activiteit zijn we terug gelopen naar de BSO om daar nog even vrij te spelen en te lunchen. Dit doen wij zo snel mogelijk, want wij krijgen bezoek! Sportstuif Bergeijk komt langs zodat we samen naar de speeltuin kunnen gaan!

Wij gaan vandaag naar de Klimbim, een buitenspeeltuin in Waalre waar wij ons een middagje gaan uitleven! Er is daar van alles te doen, van een supergrote glijbaan tot een waterpomp waar je een rivier bij kunt graven. Kortom, er is genoeg te doen en konden wij ons prima vermaken! Om toch genoeg vitamines binnen te krijgen, hebben wij ons fruit meegenomen en hebben we in de speeltuin het fruit gegeten.

Na een geslaagde trip zijn we terug gegaan naar de BSO en hebben de dag afgesloten met een film!

 

Dinsdag 30 april 2024

Vandaag stond de trip van de vakantie op de planning! Iedereen keek ernaar uit en wat hadden we er zin in! Wij gaan namelijk naar Dippiedoe, een heel gaaf attractiepark speciaal voor de wat kleinere kinderen.

Wij zijn hier niet alleen naartoe gegaan, wij zijn samen met Sportstuif Bergeijk en Sportstuif Valkenswaard gegaan. Het zonnetje schijnt en de temperatuur is uitstekend om lekker door het park te wandelen.

Zodra we een verzamelpunt hadden afgesproken, was het aan de kinderen om te kiezen wat ze wilden doen. Eerst binnen in het klimkasteel of buiten in de achtbanen! De keuze is reuze, dat is in ieder geval duidelijk! Voor de lunch gingen we gezamenlijk boterhammen eten en hadden we het over wat we tot nu toe het leukste vonden en wat we nog wilden doen.

Na de lunch hadden de kinderen genoeg tijd om lekker te spelen en om in de attracties te gaan. Maar uiteindelijk kwam het slechte nieuws… we moeten verzamelen voor vertrek. Maar, dat doen we niet zonder eerst wat lekkers te hebben gehad. Iedereen kreeg namelijk nog een zakje chips om op te eten!

Eenmaal terug bij de BSO waren wij allemaal flink vermoeid en hebben we lekker rustig gespeeld tot ze werden opgehaald. Het was een fantastische dag waar we positief op terugkijken. Wij hopen ook dat de kinderen het ontzettend leuk vonden!

 

Woensdag 1 mei 2024

Het is vandaag een bijzondere dag, het is onze jubileumdag, onze BSO bestaat nu een jaar! Dit willen we natuurlijk groots vieren en dat moet wel gaan lukken, want wij gaan superleuke dingen klaarzetten waar we kunnen gaan doen.

Zodra we compleet waren, kreeg iedereen een bingokaart met daarop alle activiteiten die de kinderen stuk voor stuk moesten doen! Op de kaart stonden de volgende activiteiten: Vier op een rij, Jenga, Twister, Knothockey, Hop-up bouwen, Mega darts, Springkussen, Ranja & koekje en om de dag af te sluiten een ijsje eten.

Alle kinderen hebben de hele lijst kunnen afstrepen en hebben het dus goed gedaan!

Wij hopen dat alle kinderen die kwamen het leuk hebben gehad en wij streven ernaar weer een super jaar te hebben op onze BSO!

 

Donderdag 2 mei 2024

De vakantie nadert zijn einde en de dagen worden afgeteld tot de school weer begint. Wij kijken nu al terug op een fijne en gezellige vakantie en proberen daar nog twee leuke dagen aan toe te voegen.

Gelukkig hebben we nog wat spullen van de jubileumdag liggen en die gaan we mooi gebruiken voor de ochtendactiviteit! Wij hebben de Mega darts en de XL games nog staan en daar gaan wij zeker gebruik van maken! Bij de Mega darts hebben de kinderen zoveel punten gescoord dat ze het niet meer konden tellen! De XL games zijn ook weer gezellig en twister vonden ze toch wel het leukst!

Wij en onze kinderen vinden niet alleen sporten leuk, maar ook tekeningen maken en andere creatieve dingen knutselen zijn wij fan van. Daarom gaan wij deze middag ook lente knutsels maken! Alle kinderen hebben een bordje waarop ze een bloem gaan knutselen. Ze mogen zelf bepalen hoe de bloem eruit komt te zien. Deze kan rood of blauw zijn, een lange of korte steel, veel of weinig blaadjes. Er zijn talloze manieren waarop het kan, de kinderen hebben zeker hun best gedaan en er zijn leuke creaties uitgekomen, die ze natuurlijk mee naar huis mogen nemen!

We hebben nog een laatste ochtend en middag genoten van het prachtige weer want er wordt veel regen voorspelt, daarom hebben wij geprobeerd om zo veel mogelijk buiten te spelen tot dat het niet meer kan! En als het dan begint te regenen gaan we lekker warm binnen zitten!

 

Vrijdag 3 mei 2024

Het is zover, de laatste dag van de vakantie is aangebroken en wat hebben we twee toffe weken gehad met een lijst aan geweldige activiteiten en uitstapjes! En aan die lijst voegen we vandaag nog een laatste avontuur toe.

We gaan namelijk naar Ballorig. We denken dat iedereen Balorig ondertussen wel kent, dus ik hoef niet uit te leggen wat er te doen is! Omdat we op tijd zijn vertrokken, lunchen we daar ook. We krijgen lekkere broodjes en zoveel ranja als we willen! Dat is maar goed ook, want met al dat spelen hebben we genoeg energie nodig om lekker bezig te blijven!

Na een drukke ochtend en middag bij Balorig sluiten we de dag op de BSO lekker rustig af met een film.

Hopelijk hebben de kinderen een hele fijne vakantie gehad, of dat nu bij ons was of thuis. We zien jullie na het weekend weer zodra we jullie komen ophalen van school!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach