Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Appelflappen bakken, herfstknutsel, chinees voetbal, voet slagbal, Halloween week ---week-43

Maandag 23 oktober
De nieuwe week werd afgetrapt met een studiedag! Er hadden veel scholen een studiedag dus het was gezellig druk.
We begonnen de ochtend met fruit eten, en gezellig bijketsen over de vakantie. Na alle gave vakantie en logeerverhalen gingen we aan de slag.
In de ochtend gingen we lekker appelflappen bakken met zijn alle. De kinderen mochten alles zelf doen, en de kleintjes natuurlijk met wat hulp!
De appelflappen waren erg goed gelukt! We laten ze even laten afkoelen en lekker lunchen met zijn alle! Na de lunch gingen we met zijn alle een mooie herfstknutsel maken, en toen was het natuurlijk tijd om de heerlijke appelflappen op te eten! Daarna werden de kinderen die geen studiedag hadden opgehaald. Vervolgens aten we gezamenlijk lekker wat fruit en begon de sport activiteit. 
Vandaag stond Chinees voetbal op de planning. Je staat allemaal met je benen open als een poortje. Je probeert de bal met je handen door elkaar poortje te slaan.
Als het is gelukt mag je verder spelen met 1 hand, nog een keer door je poortje is omdraaien etc. Het was een lange maar geslaagde dag!
     

Dinsdag 24 oktober
Het was weer een heerlijke dag. Het begint helaas wel wat frisser te worden, maar tussen de buien door gaan we lekker naar buiten!
Een beetje regen weerhoud ons niet. Met de kleintjes speelden we verschillende rondes steen-papier-schaar estafette, dit vinden zij erg leuk en hebben ze goed onder de knie!
Met de grotere kinderen speelden we vandaag voet- slagbal. Een slagbal variant waarbij je in plaats van de bal te slaan het veld in mag schieten. Vanuit je handen of vanuit de grond.
Er werden verschillende home-runs gerend en we hadden veel plezier. Naast dat wij het belangrijk vinden dat kinderen met verschillende sporten kennis maken.
Vinden wij het ook belangrijk om de kinderen te leren omgaan met winst en verlies .
Dat het bij een spel niet altijd draaid om winst of verlies, maar je ook plezier kunt hebben als je verloren hebt.
Wij ervaren dat de kinderen hier ook steeds bewuster mee bezig zijn!
Na al het fanatiek gesport is het natuurlijk tijd voor een lekker koekje en een glas heerlijke ranja!
 


Woensdag 25 oktober
Vandaag stond alweer de laatste woensdag middag activiteit op de planning!
Nadat alle kindjes van school zijn opgehaald lunchen we gezellig samen.
Daarna is het tijd om lekker vrij te spelen. Dat werd vandaag lekker binnen vanwege het slechte weer.
Daarna zijn we begonnen met de oud hollandse spelletjes, zo gingen we aan de slag met blikgooien, sjoelen, limbo dansen en stoelendans.
Het was ondanks het slechte weer toch een super geslaagde dag!
 

Donderdag 26 oktober
Vandaag gingen we van start met de Halloween week. We proberen bij Sportstuif altijd onze activiteiten af te stemmen op feestdagen/thema's.
Daarom hebben we een week lang alle activiteiten in het Halloween thema! We begonnen vandaag met een drietal activiteiten.
Namelijk oogballen estafette, spook werpen en een halloween memorie.
Alle activiteiten waren ontzettend leuk en de kinderen gingen er lekker in op! Na de sportieve activiteiten konden de kinderen lekker vrij spelen. En binnen werden er nog mooie halloween knutsels en tekeningen gemaakt.
Deze zijn gedurende deze week ook te bezichtigen in onze kantine, want alle mooie knutsels worden verwerkt in echte halloween slingers!
 



Vrijdag 27 oktober
Op vrijdag zijn er helaas nog maar weinig kinderen.
Ben jij op zoek naar een sportieve BSO?
Er is DIRECT plek beschikbaar op woensdag en vrijdag!
Neem contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding!

 

 



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach