Sinds de zomervakantie (2017) gaan onze kinderen (5 en 7 jaar) naar de Sportstuif. We kwamen er mee in aanraking via Sjors Sportief en waren meteen enthousiast. Onze kinderen kunnen er heerlijk sporten, spelen en ravotten en regelmatig maken ze leuke uitstapjes. De focus op buiten spelen en bewegen vinden wij een echte plus. Daarnaast is de begeleiding van de jonge, maar zeker ervaren begeleiders verfrissend. Leuk en verantwoord in de omgang met onze kinderen en prettig in de communicatie met ons. Heel blij dus met onze keuze voor deze naschoolse opvang. Aanrader!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Winterspelen, tikspellen, boxen, memory en meer - week 50 2023

Hoi allemaal, deze week weer een week vol spel en plezier. Ook hadden we deze week de winterspelen op het programma staan met veel leuke spellen. Lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 11 december:
Vandaag begon voor ons weer op een positieve noot bij Sportstuif. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald, was het tijd voor ons dagelijkse portie fruit. Voor degenen die interesse hadden, stond het maken van leuke Sportstuif kerstkaarten op het programma. Met prachtige sterren en kerstbomen zagen we fantastische creaties voorbijkomen. Na het eten was het tijd voor de activiteiten van de dag, die we deze keer in de dome organiseerden. Nadat alle kinderen zich hier hadden verzameld en de juiste schoenen hadden aangetrokken, begonnen we met de spellen. Met de oudere kinderen speelden we een vermakelijk potje voetbal, terwijl we met de jongere kinderen een leuk spel memory deden. De kinderen stonden aan het begin van het speelveld, omringd door verschillende voorwerpen zoals ballen, pionnen, lintjes, blikjes en blokken. Twee kinderen stonden in het midden om deze spullen te beschermen. Als je een voorwerp vasthad en werd getikt, moest je het terugleggen, teruglopen naar het begin en het opnieuw proberen. Wie wist als eerste vier voorwerpen te pakken? We sloten de middag af met wat vrij spelen en natuurlijk het niet te vergeten koekje. Een perfecte mix van plezier, creativiteit en actieve spellen om de week goed te beginnen!

Dinsdag 12 december:
Ook vandaag brachten alle kinderen op de BSO weer een gezellige middag door. Na het genieten van ons bordje fruit met een beetje ranja, was het tijd om lekker actief te worden in de Dome. Met de oudere kinderen kozen we voor het spelletje Flagfootbal. Hierbij waren er twee teams met elk hun eigen vak. Het doel was om de bal in het vak van het andere team te vangen. Elk kind had een lintje in zijn of haar broek, en als dit tijdens het rennen met de bal werd afgepakt, ging de bal naar het andere team. De kinderen waren enorm fanatiek en deden allemaal enthousiast mee. Voor de jongere kinderen hadden we verschillende tikspelletjes in petto. Het werd opnieuw een sportieve en leuke middag die we afsloten met wat vrij spelen binnen en natuurlijk een heerlijk koekje. Een perfecte mix van beweging, teamwork en speelplezier om de dag mee af te sluiten!

Woensdag 13 december:
Vandaag begon met het verwelkomen van de eerste kinderen, waarna we de middag openden met het delen van onze belevenissen terwijl we genoten van onze boterhammen. Na een smakelijke lunch was er tijd voor wat vrij spel, waarbij vandaag ook weer prachtige kaarten werden gemaakt terwijl we wachtten op de andere kinderen. Na het eten van het fruit stond het hoogtepunt van de dag op het programma: de winterspelen. De kinderen werden verdeeld in vier teams, elk begon bij een ander spel. We hadden spellen zoals curling en bobsleeën op het programma staan. Na een aantal minuten was het tijd om te rouleren, en dit herhaalden we totdat elk team elk spel had uitgeprobeerd. Het was een geweldige middag met veel enthousiaste en fanatieke kinderen. Eenmaal binnen was het tijd voor het traditionele koekje, en de kinderen konden nog even vrij spelen tot ze werden opgehaald. Een afsluiting van de dag vol plezier, creativiteit en sportieve uitdagingen!

Donderdag 14 December:
Ook vandaag haalden we alle kinderen weer op om te spelen bij Sportstuif. Tijdens het eten van het fruit vertelden we over onze schooldag. Hierna was het tijd voor de activiteit. vanuit Sportstuif hadden we bokshandschoenen en stootkussens gehuurd voor vandaag. Het was tijd om te boxen! In tweetallen konden de kinderen tegen de stootkussens aan slaan. Met duidelijke afspraken zorgde we ervoor dat iedereen plezier ervaarde. Aan het einde van de middag mochten de kinderen nog tegen de juffen en meesters slaan. Het was een super leuke middag en ook vandaag sloten we af met een lekker koekje.

 

Vrijdag 15 december:
de laatste dag van de week, begon met het ophalen van de eerste kinderen voor de lunch. Tijdens het genieten van onze boterhammen deelden we onze weekendplannen met elkaar. Ondertussen werkten we aan kerstkaarten totdat alle kinderen op de BSO waren gearriveerd. In de middag was het weer tijd voor het eten van fruit en het drinken van ranja. Voordat we aan de activiteiten begonnen, kozen we twee kinderen uit om samen met de juffen kerstkaarten naar ouderen te brengen. De overige kinderen speelden in de dome. De oudere kinderen gingen voor een potje slagbal, terwijl de jongere kinderen verschillende tikspellen speelden zoals knakworsttikkertje, poortentikkertje en wc-tikkertje. We sloten de middag af met wat vrij spelen en natuurlijk een lekker koekje. Een mooie afsluiting van de week vol gezelligheid, creativiteit en actieve spelletjes!Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches