Leuke Buitenschoolse Opvang, waar extra aandacht besteed wordt aan bewegen en spel met de kids!

Pim Pim
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stopdans, kleurenspel, voetbaltoernooi, weerwolvenspel en meer - week 46 2023

Hoi allemaal, deze week weer een leuke sportieve week gehad met veel spel plezier. Het was gelukkig veel droog en de kinderen hebben fijn kunnen spelen. lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 13 november:
het was een bruisende start bij Sportstuif! Zodra de vrolijke gezichtjes van de kinderen zich weer op de BSO bevonden, trapten we de week af met een smakelijke fruitmaaltijd. Onder het genot van verse snacks deelden we enthousiast onze weekendavonturen met elkaar. Vervolgens begaven we ons naar buiten voor een gelukkige activiteit: de Pannakooi wachtte op ons met een enorme geluidsbox. Het was tijd voor de 'stopdans'. De juf zorgde voor vrolijke deuntjes waarop we uitbundig konden dansen. Maar pas op, zodra de muziek op pauze ging, moesten we zelf ook bevriezen en mochten we geen vin verroeren. Wat begon als speels vertier, veranderde na enkele rondes in een heuse danswedstrijd. Een heuse danskoningin en -koning staken boven de rest uit. Na al dat zwieren en zwaaien verdienden we wel wat lekkers. Binnen wachtte een smakelijke traktatie op ons. Terwijl de kinderen die wat later werden opgehaald genoten van deze zoete verrassing, sloten we de dag af met het gezamenlijk kijken naar het Sinterklaasjournaal. Een perfecte mix van plezier, lekkernijen, en een vleugje Sinterklaas magie maakten deze maandag onvergetelijk!

Dinsdag 14 november
Vandaag bracht ons helaas wat minder fraai weer, maar dat weerhield ons er niet van om er een geweldige dag van te maken! Zodra de vrolijke gezichtjes zich weer verzamelden bij Sportstuif, begonnen we de dag met een smakelijk bordje fruit. Omdat de weergoden ons buitenplezier niet gunden, besloten we om de activiteiten van vandaag gezellig binnen te houden. We verdeelden de groep in jongere en oudere kinderen, en iedereen kon genieten van op maat gemaakte activiteiten. De oudere kinderen gingen op avontuur met het spannende weerwolvenspel. Met kaarten waarop hun rol stond, waagden burgers, heksen, zieners en weerwolven zich aan een samenwerking om de wolf in schaapskleren te ontmaskeren en uit te schakelen. Ondertussen genoten de jongere kinderen van een bruisende pietendisco, waar ze op vrolijke Sinterklaasmuziek de dansvloer onveilig maakten. Een dag vol plezier, teamwork, en dansende pieten maakte deze dinsdag ondanks het weer toch stralend!

Woensdag 15 november
Vandaag bracht gelukkig een opklaring na de wat mindere dag ervoor. Zodra we de eerste kinderen van school hadden opgehaald, was het tijd om gezamenlijk te lunchen. Na een smakelijke maaltijd kregen de kinderen de kans om even vrij te spelen, terwijl de rest van de groep ook van school werd gehaald. Na het genieten van wat vers fruit besloten we om de middag vrij spelenderwijs door te brengen. Alle kinderen waren enthousiast bezig met hun eigen spel, en uiteraard deden de juffen en meesters vrolijk mee. De dag werd afgesloten met een lekker koekje, waarna het alweer tijd was om huiswaarts te keren. Een middag vol speelplezier, gezelligheid, en lekkernijen maakte deze woensdag tot een geslaagde dag bij Sportstuif!

 

Donderdag 16 november
Ook vandaag bracht weer een dosis vrolijkheid op de BSO, waar alle kinderen zich verzamelden voor een middag vol speelplezier. Na het genieten van heerlijk fruit, trokken we naar buiten om te beginnen met de activiteiten. Het kleurenspel trapte de festiviteiten af. Een kind stond bij de juf terwijl de anderen zich bij verschillende gekleurde pionnen verzamelden. Het kind noemde zonder te kijken een kleur, en de kinderen die daarbij stonden, moesten snel reageren en waren af. Zo ging het door totdat er een kind overbleef, de kleurenkampioen van de dag! Het volgende spel bracht ons naar de wereld van flipperkasten. De kinderen vormden een cirkel en probeerden de bal behendig door de benen van hun tegenstanders te slaan. Een levendig schouwspel van behendigheid en enthousiasme. De dag werd afgesloten met een speels potje 'tv-tikkertje', waardoor de energieke dag op een leuke en beweeglijke manier werd beëindigd. Spelenderwijs, kleurrijk en vol plezier – zo sloten we deze donderdag bij Sportstuif af!

Vrijdag 17 november
Vandaag markeerde alweer het einde van de week, en na het ophalen van de eerste groep kinderen genoten we gezamenlijk van de lunch. We deelden verhalen over wat we op onze boterhammen hadden gesmeerd en bespraken de plannen voor het aankomende weekend. Na het verwelkomen van de rest van de kinderen genoten we van een verfrissend stuk fruit en was het tijd om in beweging te komen. We verzamelden allemaal in de pannakooi, waar het voetbaltoernooi van start ging. De meesters deden natuurlijk enthousiast mee, wat zorgde voor een levendige en gezellige vrijdagmiddag. Een energiek spel, gelach en teamwork vulden de lucht terwijl we de bal over het veld lieten rollen. Deze levendige vrijdagmiddag werd afgesloten met een welverdiend koekje, waardoor we met een glimlach op ons gezicht het weekend ingingen. Een perfecte afsluiting van een week vol avontuur, spelletjes en leuke momenten bij Sportstuif.Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches