Sinds korte tijd gaat mijn dochter naar de sportstuif. Ze vind het daar helemaal geweldig. Lekker buiten spelen, sporten, bomen klimmen en hutten bouwen en met echt slecht weer lekker binnen ravotten, dansen, spelletjes spelen en knutselen. Vrij om eigen keuzes te maken en genoeg plek voor iedereen. Hele fijne begeleiding, weten wat ze doen en zien elk kind. Goede communicatie en zeer flexibel in de mogelijkheden. Echt een aanrader!!!!!

Silvia Silvia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speeltuin de Hazenwinkel, Ballorig, Buskruit, inktvistikkertje en meer - week 12 - 2024

Hoi allemaal, de week met maarliefst twee studiedagen zit er weer op. We hebben leuke uitstapjes gemaakt en zijn veel buiten geweest door het mooie weer deze week. Lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 18 maart:
We zijn de week weer goed begonnen met een stralende zon op het dak van Basko. Enkele kinderen hadden vandaag een studiedag en kwamen gezellig spelen bij Sportstuif. In de ochtend hebben we vrij gespeeld en wat fruit gegeten. Daarna zijn we naar Ballorig gereden om daar te spelen. We hebben enorm veel plezier gehad. Om 12 uur was het tijd om terug te rijden zodat we gezamenlijk onze boterhammen konden eten. Nadat de andere juffen ook waren gearriveerd, konden de overige kinderen worden opgehaald van school. Omdat het heerlijk weer was, hebben we buiten ons fruit gegeten voordat we aan de activiteit begonnen. We begonnen met een leuk tikspelletje op het veld genaamd Sportstuif Tikkertje. Als je getikt was, moest je met je armen wijd staan. Als een ander kind je armen een voor een naar beneden duwde en hard "SPORT-STUIF!" riep, was je weer vrij. Vervolgens speelden we het spel Buskruit. Dit spel lijkt op verstoppertje, maar de 'buut' is een bal. Als je bent 'gebuut', ga je bij de 'buut' zitten. Als iemand de bal kan wegschoppen zonder 'gebuut' te worden, mogen alle kinderen opnieuw verstoppen, maximaal drie keer. Het spel eindigt wanneer iedereen gevonden is. We sloten de dag af met vrij spelen in het zonnetje.

 

Dinsdag 19 Maart:
Ook vandaag straalde de zon en hebben we de hele dag buiten doorgebracht. Zodra de kinderen er waren en het fruit op was, begonnen we met onze activiteiten. We trapten af met het spel "Inktvistikkertje" met onze splinternieuwe pool noodles. Twee van de kinderen waren de tikkers; ze hielden de noodles in het midden vast en probeerden zo andere kinderen te tikken. Zodra je getikt was, nam je even een pauze aan de kant. Zodra er twee kinderen aan de kant stonden en er kwam een derde bij, mocht de eerste weer meespelen. Het tweede spel van de dag was "Politietikkertje", ook met de pool noodles. De twee 'agenten' hadden ieder een noodle vast. Zodra ze een 'boef' tikten, werd deze gevangen tussen de twee noodles en naar de 'gevangenis' gebracht. Na deze spelletjes was het alweer tijd voor koekjes en nog wat vrij spelen. De dag vloog voorbij in het zonnige weer.

Woensdag 20 Maart:
We zitten alweer op de helft van de week en ook vandaag was er weer een studiedag. Samen met de kinderen zijn we 's ochtends naar de Hazenwinkel gegaan om heerlijk te spelen in de zon. Daarna bezochten we de kinderboerderij waar we de konijntjes mochten aaien. Na deze gezellige ochtend was het tijd om terug te keren naar de BSO zodat ook de andere kinderen opgehaald konden worden. Nadat iedereen gearriveerd was, genoten we van wat vers fruit. Bovendien hadden we vandaag een feestje te vieren, want onze eigen juf Mickey was jarig! Natuurlijk hebben we luidkeels voor haar gezongen en kregen we allemaal een traktatie. Na het vieren van de verjaardag gingen we buiten spelletjes spelen in de zon. De kinderen vermaakten zich uitstekend: sommigen speelden voetbal met de meester, anderen plukten bloemetjes met de juf, en nog anderen speelden verstoppertje met de stagiaire. Na een middag vol plezier was het tijd voor een verfrissend bekertje ranja en een koekje. We sloten de dag buiten af met wat vrije tijd, genietend van het mooie weer.

Donderdag 21 maart:
Nadat we de BSO weer helemaal klaargemaakt hadden voor alle lieve kinderen, kon de leuke middag beginnen. Zodra alle kinderen gearriveerd waren, begonnen we met een gezellige middag bij Sportstuif. Na het genieten van ons fruit en het drinken van ranja, gingen we naar buiten om aan de activiteiten te beginnen. Het eerste spel dat we speelden was "Hollandse Leeuwen". Dit is een overloopspel waarbij twee 'leeuwen' in het midden staan. Als je overloopt en wordt gevangen door een leeuw, word je zelf ook een leeuw en help je mee met vangen. Voor het tweede spel kozen we voor "Chinese Muur Tikkertje" met poolnoodles. Dit spel werkt hetzelfde als normaal tikkertje, alleen mogen de kinderen nu tikken met poolnoodles. Het waren spannende potjes! Na de spellen keerden we terug naar binnen om daar verder te spelen met kleurplaten, blokken of Lego. De middag vloog voorbij met plezier en spelletjes.

Vrijdag 22 Maart:
De laatste dag van de week is weer aangebroken en ondanks het slechte weer stonden er weer leuke spelletjes op de planning. Nadat de eerste kinderen waren opgehaald, genoten we gezamenlijk van onze boterhammen en deelden we onze plannen voor het weekend. Zodra alle andere kinderen ook op de BSO waren, was het tijd voor ons dagelijkse bordje fruit. In de middag trokken we naar de dome om daar de activiteiten te spelen die de kinderen hadden verzonnen. Het eerste spel was "De Goede Heks en de Slechte Heks". Bij dit spel had één kind een geel lintje om (de goede heks) en een ander kindje een rood lintje om (de slechte heks). De slechte heks moest de kinderen proberen te tikken; als ze werden getikt, werden ze 'bevroren'. Alleen de goede heks kon de kinderen bevrijden en kon zelf niet getikt worden door de slechte heks. Wat een creativiteit lieten ze zien! Het tweede spel dat we speelden was "WC Tikkertje", een favoriet onder de kinderen. We sloten de middag af met een leuk potje blokjesvoetbal. Ook hebben we vandaag de paaseieren verstopt voor de paaseierenjacht voor volgende week. Je kan de paaseieren vanaf 25 Maart zoeken door heel Veldhoven. Na de activiteit gingen we snel weer naar binnen om te genieten van een koekje en ons te verheugen op het weekend.

 

 

 Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches