Onze kinderen 5 en 7 vinden het fantastisch! Hele leuke leiders en leidster! Kinderen kunnen zich helemaal uitleven bij goed en slecht weer. Onze kids gaan er graag naar toe en willen nooit mee naar huis😁. Ze doen leuke spelletjes zowel binnen als buiten.

Carla Carla
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Puzzelen maar, dobbel workout, herinneringsspellen, schilderen en meer - week 38 2023

Hoi allemaal, deze week weer een week vol plezier, spelletjes en een studiedag. We hebben ondanks het weer gezellige spelletjes gespeeld zowel binnen als buiten. lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 18 september:
Het weekend vloog voorbij, maar gelukkig begonnen we de nieuwe week vol enthousiasme bij Sportstuif. Nadat we de kinderen hadden opgehaald, gingen we meteen naar buiten om te spelen en elkaars weekendverhalen te delen. Terwijl we van ons fruit genoten, was onze juffrouw al druk bezig met het voorbereiden van een leuke activiteit. Het eerste spel van de dag was 'Puzzelen Maar'. Overal in de speeltuin waren puzzelstukjes verstopt, die de kinderen eerst moesten opsporen. Eenmaal alle stukjes gevonden, werkten ze samen om de puzzel compleet te maken. Daarna speelden we 'Simon Zegt', Een iemand van ons nam de rol op zich van en gaf grappige opdrachten. Maar pas op, als "Simon zegt" niet voorafging aan de opdracht, mochten de kinderen niets doen! Het was een middag vol plezier, waarbij we elkaar flink voor de gek hielden, we sloten de dag af met heerlijke koekjes.

  

Dinsdag 19 september:
Ook vandaag stroomde de energie van de kinderen over bij Sportstuif. Na een gezonde snack en een verfrissend drankje begonnen we aan de drie activiteiten die op het programma stonden, allemaal in het thema van herinneringsspelletjes. We begonnen met 'Levend Memorie waarbij de kinderen paren vormden en dezelfde bewegingen kozen om te onthouden. Vervolgens was het tijd voor het 'Herinneringsspel', waarbij teams een kort moment kregen om naar een set speelgoed te kijken voordat het andere team dingen veranderde. Het was een race tegen de klok om alles terug te zetten zoals het was. We sloten de dag af met een opwindend potje 'Bevrijdingstikkertje'. Plezier was het sleutelwoord!

 

Woensdag 20 september:
Vandaag was een bijzonder drukke en vrolijke dag, want de kinderen van de groep Rood-Wit kwamen bij ons spelen. Na het ophalen van de kinderen genoten we gezamenlijk van boterhammen en deelden we verhalen over wat iedereen van thuis had meegenomen. Daarna gingen we vrij spelen tot 14:15 uur, toen we de andere kinderen gingen halen. Na het fruit eten en wat ranja was het tijd voor de activiteit. We verdeelden de kinderen in twee groepen, jong en oud. Met de jongere kinderen speelden we "Opdrachten Tikkertje", waarbij je na het tikken een opdracht van de juf moest uitvoeren om weer mee te mogen doen. Het tweede spel was "Diamantenroof", waarin diamanten in het midden lagen en bewakers op de loer lagen. Een gestolen diamant moest worden ingeleverd als je werd getikt, maar als je erin slaagde om er een te stelen zonder getikt te worden, mocht je hem houden. Het spel eindigde pas als alle diamanten waren gestolen. De oudere kinderen mochten vandaag naar veld 2. Hierbij begonnen we ook met een tikspel, namelijk slingertikkertje. De kinderen die getikt werden moesten de hand vasthouden van de tikker. Op deze manier werd er één grote slinger van tikkers gevormd. Maar pas op! De slinger werd langer en het veld werd alleen maar kleiner. De kinderen moesten dus erg goed opletten. Na deze warming-up was het tijd voor toverbal. Toverbal is een activiteit die lijkt op jagerbal, alleen zit er een extra twist aan. Kinderen die werden afgegooid moesten naast de kant gaan staan. Alleen werden zij niet zomaar afgegooid door een bal, maar door een TOVERBAL. De magie aan deze bal hield in dat zodra het kind dat jou afgooide zelf werd afgegooid, dan kwam jij weer tot leven en kon je weer het veld in! Je moest dus heel goed opletten als je langs de kant stond. Om het extra moeilijk te maken werd het spel daarna ook gespeeld in duo’s. Werd er één iemand afgegooid? Dan was je helaas beide af. Hierin was samenwerking van belang. Het was een geslaagde middag.

Donderdag 21 september:
Helaas regende het vandaag, maar dat weerhield ons er niet van om een geweldige dag te hebben bij Sportstuif. Kinderen met een studiedag kwamen al om acht uur om plezier te maken. 's Ochtends zijn we samen met Sportstuif Son en Breugel gaan schilderen. De kinderen kozen ervoor om allemaal dieren te schilderen en sommigen lieten hun creativiteit de vrije loop en bedachten hun eigen fantasiedieren. Prachtige kunstwerken ontstonden voor onze ogen. In de middag sloten de andere kinderen zich bij ons aan. Omdat het helaas nog steeds regende, speelden we een binnenactiviteit genaamd "Dobbel Workout". Op het grote digibord verscheen een dobbelsteen, waarbij elk nummer een andere oefening vertegenwoordigde, zoals jumping jacks en meer. De kinderen dobbelden om ste beurt en kozen

 

Vrijdag 22 september:
Op deze laatste dag van de week hadden we weer spannende activiteiten op het programma staan. Nadat we de kinderen hadden opgehaald, begonnen we meteen met het eten van onze boterhammen. Daarna, toen alle kinderen van de BSO zich hadden verzameld, organiseerden we een opwindende voetbalwedstrijd. We verdeelden de teams eerlijk en genoten bijna een uur lang van een intens potje voetbal. Toen de stand gelijk was, namen we even de tijd om van wat fruit te genieten en wat te drinken. In de middag hebben we nog vrij gespeeld tot dat we op werden gehaald.Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches