Onze zoon gaat met heel veel plezier naar de sportstuif in de vakanties. Hij kan vaak niet wachten tot hij weer mag. Wij brengen hem er met een gerust hart heen en mogen genieten van zijn spannende verhalen als hij weer thuis is! Binnenkort mogen ook zijn broertje en zusje naar school en ook die zullen de sportstuif gaan mogen ontdekken in de vakanties!

Samantha Samantha
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Poortjes battle, smokkelspel, bokspring tikkertje, zone vangbal en meer - week 45 2023

Hoi allemaal, wij hebben weer een geweldige week achter de rug met zowel binnen als buiten veel spel plezier. Ook hebben we weer een opfrisbeurt gehad wat we moeten doen tijdens brand. lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 6 november:
We trapten de week weer gezellig af bij Sportstuif. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald, begonnen we met het genieten van wat fruit, terwijl we elkaar vertelden wat we allemaal hadden beleefd in het afgelopen weekend. Daarna was het tijd om de verjaardagen te vieren. De gelukkige mocht op tafel staan terwijl we met z'n allen een vrolijk verjaardagslied zongen. Na het feesten was het tijd voor de activiteit. We begonnen met het eerste spel, een spannende poortjesbattle. Bij dit spel vormden we groepjes van drie, waarbij twee kinderen hand in hand stonden om een 'poortje' te creëren. Het derde kind moest proberen erdoorheen te komen terwijl de anderen rond draaiden om dit te voorkomen. De kinderen deden enthousiast mee, en de competitieve geest was duidelijk voelbaar. Het tweede spel was een pittige puzzeluitdaging. Puzzelstukken werden verstopt, en de kinderen moesten ze eerst opsporen om vervolgens gezamenlijk de puzzel compleet te maken. We sloten de dag af met een energiek potje stopcontact tikkertje. Het was opnieuw een fantastische start van wat belooft een geweldige week te worden.

 

Dinsdag 7 november:
Wat een bruisende dag op de BSO, met alle vrolijke gezichtjes verzameld. We trapten de dag af met heerlijk vrij spelen, gevolgd door een gezellig fruitmoment waarbij we allemaal de avonturen van onze schooldag deelden. Na deze smakelijke pauze begonnen we aan de activiteiten, die gelukkig plaatsvonden in de verfrissende buitenlucht. Het eerste spel van de dag was 'Drie op een rij'. In dit spannende spel vormden we twee teams die om de beurt naar de negen hoepels renden om hun kleurig lintje erin te leggen. Het team dat als eerste drie op een rij had, mocht zich tot winnaar kronen. Daarna was het tijd voor het betoverende 'Smokkelspel'. In het midden stonden twee of drie dappere kinderen, terwijl de anderen aan de ene kant een kaartje van de juf kregen. Het doel? Het kaartje ergens slim verstoppen en dan proberen naar de overkant te rennen. Als je werd getikt, had de tikker 15 seconden de tijd om het kaartje te vinden. Als het kaartje werd ontdekt, mocht je opnieuw op zoek gaan; anders kon je met een gerust hart verder rennen. De dag werd feestelijk afgesloten met een enerverend potje tikkertje. Een dag vol spelplezier en avontuur, waarbij de glimlachen niet van de gezichtjes af te slaan waren. Op naar meer onvergetelijke dagen op de BSO!

Woensdag 8 november:
Ondanks de regen die vandaag met bakken uit de lucht viel, lieten we de pret er niet door bederven. Na het ophalen van de eerste groep kinderen begonnen we met het verorberen van heerlijke boterhammen. Toen ook de rest van de bende was gearriveerd, stonden er alweer smakelijke bordjes met fruit op ons te wachten. Helaas hield de regen nog steeds aan, dus besloten we onze activiteiten naar binnen te verplaatsen. Ons binnenavontuur begon met een spannend potje "Tien tellen in de rimboe". In dit spel fungeert één persoon als de zoekende held. Deze begint met het roepen van "Tien tellen in de rimboe" en begint dan af te tellen van tien naar nul. De zoekende held blijft vervolgens op de plek staan en speurt goed rond om iemand te ontdekken. Als dit lukt, mag het gevonden kind zich bij de held voegen en diens hand vasthouden, waardoor er een groeiende slinger ontstaat. Als de held niemand kan vinden, begint het spel opnieuw, maar dit keer vanaf negen. De overige kinderen rennen dan opnieuw naar de held, tikken deze aan, roepen hun naam en verstoppen zich binnen negen seconden, enzovoort. Het werd een knusse binnenspeeldag vol avontuur en plezier.

Donderdag 9 November:
Vandaag klaarde het weer gelukkig op, waardoor we met een frisse blik de buitenlucht konden trotseren. Na het genieten van een gezonde portie fruit verzamelden we alle kinderen voor een korte bijeenkomst. Het is immers van belang om regelmatig te bespreken wat te doen bij noodgevallen, vooral omdat er steeds weer nieuwe gezichtjes bij Sportstuif verschijnen. We vertelden over de procedures en gaven de kinderen de kans om hun gedachten en ideeën te delen. Velen bleken goed op de hoogte, terwijl anderen weer werden bijgeschoold over de belangrijke processen. Na deze zinvolle bespreking doken we vol enthousiasme in de activiteiten van de dag. Het startschot was voor 'Maker en Kraker'. In dit spel stonden pionnen verspreid over het veld. De 'krakers' moesten alle pionnen plat leggen, terwijl de 'makers' ze juist rechtop moesten zetten. Wie had aan het einde van de minuut de meeste pionnen in zijn positie? Het tweede spel was 'Zonevangbal', waarbij de kinderen nauw moesten samenwerken om punten te scoren. De dag eindigde met een energiek potje 'Bokspringtikkertje'. Een dag vol spel, samenwerking en plezier, waarbij de kinderen niet alleen fysiek actief waren, maar ook hun inzicht in veiligheid konden delen. Op naar nog meer avonturen en leermomenten bij Sportstuif!

Vrijdag 10 november:
Vandaag kregen we bezoek van team rood-wit, wat de dag gelijk een extra dosis gezelligheid gaf. Na het ophalen van de eerste groep kinderen, schoven we gezellig met z'n allen aan voor de lunch. Toen de rest van de kinderen ook op Sportstuif waren gearriveerd, stonden er heerlijke bordjes fruit op ons te wachten. Daarna was het tijd voor het hoogtepunt van de dag: de activiteiten. We besloten de jongere en oudere kinderen van elkaar te scheiden en aparte spellen te spelen. Met de jongere kinderen trapten we af met de vrolijke Hoepeldans. In dit spel liggen hoepels verspreid over een bepaald gebied, terwijl er een vrolijk deuntje wordt afgespeeld. Zodra de muziek stopt, moet je zo snel mogelijk in een hoepel staan. Geen hoepel bemachtigd? Helaas, dan ben je af. Na dit speelse avontuur gingen we verder met een opwindende estafette. Voor de oudere kinderen stond Flagball op het programma, een variant van rugby zonder fysiek contact. Een lintje aan de zijkant van de broek diende als "vlag". Wordt het lintje uitgetrokken, dan moet je de bal afstaan aan de tegenstander. Vang je de bal in het vak van de tegenstander, dan scoor je een punt. De dag was gevuld met lachende gezichten, teamwork en sportieve uitdagingen. Natuurlijk sloten we de dag af met een smakelijk koekje. Op naar nog meer kleurrijke ontmoetingen en spannende spelmomenten bij Sportstuif!Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches