Heerlijk buitenspelen, binnen knutselen of sporten! Leuke vlotte en sportieve begeleiders. Kinderen vermaken zich hier super!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Octopustikkertje, twister, mijnenveld, levend flipperkast en meer - week 4 2024

Hoi allemaal, de was me weer een super gezellige week vol spelplezier. We hebben een nieuw knutsel hoekje waar we al veel gebruik van hebben gemaakt. Lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 22 januari:
We Begonnen de week weer bruisend met spelplezier bij Basko. Zodra de eerste kinderen arriveerden, werden er direct diverse spelletjes uit de kast gehaald om samen met de juffrouw en andere kinderen te spelen. Na de complete aankomst genoten we van een gezamenlijke fruitpauze en vierden we nog een verjaardag. We zongen uit volle borst "Lang zal ze leven" en vervolgden daarna met de activiteiten. Vanwege het mooie weer besloten we de activiteiten buiten te laten plaatsvinden. De kinderen werden opgedeeld in twee groepen: jong en oud, en we speelden twee verschillende spellen. Met de oudere kinderen begonnen we met levend flipperkast. In dit spel vormden we een grote cirkel met de benen gespreid en voeten tegen elkaar. In het midden plaatsten we een bal die je door de benen van iemand anders moest slaan. Als de bal door je benen ging, mocht je nog maar één hand gebruiken. Bij een tweede doorgang moest je je omdraaien. De laatste poging was achterstevoren met één hand. De kinderen deden fantastisch mee. Voor de jongere kinderen kozen we het spel 'Kat en Muis'. De juf selecteerde twee katten, terwijl de overige kinderen een lintje kregen dat achter in hun broek werd gestoken. Nu mochten de katten op jacht gaan en probeerden ze alle muizen te vangen door het lintje uit de broek te trekken. Een levendige en speelse start van de week!

 

Dinsdag 23 januari:
De dag begon na het ophalen van alle kinderen met de gebruikelijke routine: het genieten van vers fruit en het drinken van ranja. Vervolgens begaven we ons direct naar de dome om daar diverse spelletjes te spelen. De kinderen werden opnieuw ingedeeld in twee groepen: jong en oud, en we kozen voor twee verschillende spellen. Met de jongere kinderen genoten we van inktvistikkertje, kangoeroetikkertje en tik-tik-wie-ben-ik. Bij kangoeroetikkertje sprongen de tikkers als kangoeroes, en wanneer je werd getikt, veranderde je ook in een kangoeroe om mee te tikken. Ondertussen speelden de oudere kinderen het spannende spel 'Mijnenveld'. Vier rijen van vier hoepels lagen klaar, met onder elke hoepel een virtuele mijn, aangewezen door de juf met een lijstje. De kinderen sprongen in een hoepel bij de eerste rij, en als er een mijn was, riep de juf "BOEM," waarna je weer achteraan moest sluiten. Wie slaagde er als eerste in om veilig door het mijnenveld te navigeren? De kinderen deden enthousiast mee, en de spanning was voelbaar. We sloten de dag binnen af met wat vrije speeltijd en een welverdiend koekje. De sfeer was levendig en gevuld met vrolijkheid!

Woensdag 24 januari:
Het was weer een gezellige dag bij Sportstuif, waar een aantal kinderen samen lunchten. Tijdens de maaltijd deelden we verhalen over onze schooldag en wat we allemaal hadden beleefd. Na het nuttigen van het fruit ontvluchtten we de krachtige wind en zochten we de dome op, waar we samen twee leuke spelletjes speelden. We begonnen met Stopdanstikkertje, een variant van tikkertje waarbij de kinderen onmiddellijk moeten bevriezen wanneer de muziek stopt met spelen. Hierna gingen we over naar de Kleurenrace. Bij dit spel lagen vier vakken met verschillende kleuren verspreid. In het midden stonden twee tikkers. De juf riep een kleur, en de kinderen moesten zo snel mogelijk naar dat gekleurde vak rennen zonder getikt te worden. Als je getikt werd, sloot je aan bij de tikkers. Wie hield het het langst vol? De dag werd afgesloten met wat vrije speeltijd in de dome, waar plezier en enthousiasme hoogtij vierden.

 

Donderdag 25 januari:
De dag begon bij Basko met een beetje verandering. Voordat alle kinderen vanochtend aankwamen, vond er flink wat verschuiving plaats. De kleine tafel met bank verdween en maakte plaats voor een gloednieuwe hoge tafel met bijbehorende banken. Wat een verbetering! Zodra de eerste kinderen werden opgehaald, werd er direct gebruik gemaakt van de nieuwe tafel, die perfect diende als ons teken- en knutselhoekje. Na de aankomst van alle andere kinderen, die ook nieuwsgierig een kijkje namen, was het tijd voor de fruitpauze. Helaas was het weer niet zo gunstig buiten, dus besloten we om terug te gaan naar de dome. Na ons opwarmdansje begonnen we aan het spel van de middag: kaartenestafette. De kinderen werden verdeeld in groepen van vier, elk toegewezen aan een eigen pion en een eigen symbool - klaveren, ruiten, harten of schoppen. In het midden lagen allemaal kaarten met de afbeeldingen naar beneden. De kinderen mochten één voor één naar het midden rennen, een kaart omdraaien, en als het hun eigen symbool was, mochten ze die meenemen. Was het niet hun eigen symbool, dan draaiden ze de kaart weer om en tikten ze de volgende aan. Het team dat als eerste al hun symboolkaarten had en ze in de juiste volgorde had gelegd, won het spannende nek-aan-nek race-spelletje. De dag eindigde in opwinding en teamwork!

Vrijdag 26 januari:
Vandaag markeerde alweer de laatste dag van de week, en we begonnen de dag met een gezellige lunch bij Sportstuif. Terwijl we onze boterhammen genoten, deelden we verhalen over onze plannen voor het weekend. Nadat alle andere kinderen zich bij Sportstuif hadden gevoegd, deelden we samen een bord fruit. In de middag stond er een opwindend potje politie en boef op het programma. De kinderen werden verdeeld in twee groepen: de ene groep speelde de boeven, terwijl de andere de politie vertegenwoordigde. De boeven kregen 20 seconden om zich te verstoppen, waarna de politie hen mocht gaan zoeken. Zodra de boeven waren gevonden, moesten ze ook nog eens getikt worden. Het was een leuk spelletje, en aan het einde waren er allerlei rode gezichtjes van opwinding. We sloten de dag af met een welverdiende beker ranja en een koekje. Een perfecte afsluiting van een actieve en gezellige week!

 Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches