De kinderen vinden het er super, lekker actief bezig zijn maar ook voldoende ruimte om binnen hutten te bouwen en te kleuren/knutselen. Zeker een aanrader!

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nerf guns, Stormbaan, Buskruit, Slagbal, De alleskunner - week 21 2023

Hoi allemaal, deze week weer een normale week. Het was heerlijk weer en zijn daarom ook veel buiten geweest met veel verschillende activiteiten. Kijk je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 22 mei
Vandaag startte er weer een nieuwe week. De kinderen waren weer allemaal op de BSO en het weer was heerlijk. We hadden leuke activiteiten op de planning staan. Het was deze keer een vrije middag. De kinderen mochten zelf kiezen welk spelletje ze wilde doen. Aan de ene kant van het veld deden we nerf guns. Hierbij kregen ze een veiligheidsbril op en mochten ze op een afstand van drie meter op elkaar proberen te schieten. Aan de andere kant van het veld stond een stormbaan. Ze mochten hier met zijn tweeën tegelijk overheen springen. Na deze superleuke middag hebben we met zijn allen nog een koekje gegeten.

Dinsdag 23 mei
Ook vandaag zijn we weer heerlijk de hele dag buiten geweest. We begonnen met wat fruit en ranja. Nadat ze dit op hadden startte we met de activiteiten. Als eerst werden de kinderen door twee gedeeld. Aan de ene kant deden we iemand is hem niemand is hem. Hierbij worden er drie of vier ballen in het spel gebracht en mag iedereen naar een bal lopen en iemand af proberen te gooien. Bij de anderen kinderen deden we het spel supertikkertje. Hierbij mag iedereen, iedereen tikken. Tik je iemand tegelijkertijd, dan speel je het spelletje steen papier schaar een keer om te bepalen wie wint. Tussen door aten we even een koekje en sloten we nog af met het spelletje buskruit. Hier mochten de kinderen vrijwillig aan mee doen. Bij dit spel is de bal de buut. Een iemand schopt de bal weg en de zoeker gaat dan de bal pakken. Ondertussen verstopt iedereen zich. Als de zoeker je vind word je gebuut. Als je eerder bij de bal kan komen als de zoeker mag je deze weer wegschoppen en mag iedereen weer opnieuw verstoppen. Dit was een superleuk spel dat we wel 10 potjes hebben gespeeld.

Woensdag 24 mei
Vandaag zaten we samen met de kinderen van rood-wit. Het zonnetje scheen en we hebben buiten de boterhammen gegeten. In de middag mochten de kinderen zelf kiezen of ze meededen met de activiteit. We speelde slagbal. Er werden over het veld 4 hoepels gelegd, dit waren de honken. We verdeelde de kinderen door 2, een veldpartij en een slag partij. Je mocht de bal 2 keer proberen weg te slaan vanuit de houder. Als dit niet lukte mocht je de bal gooien. Bij de veldpartij is er ook een brander. Deze moet de bal zo snel mogelijk terug op de houder krijgen. Lukt dit als een slag speler nog niet in een honk staat verdien je een punt. Het was een leuke en sportieve middag.

Donderdag 25 mei
Alle kinderen waren weer opgehaald en we hadden zoals altijd leuke activiteiten op de planning staan. Na het eten van wat fruit was het tijd voor de spelletjes. De eerste activiteit was een parcours in een wedstrijdvorm. We begonnen simpel met alleen om een pion rennen en terug. Steeds na elke ronde kwam er een hindernis bij zoals door een hoepel heen, of over pionnen heen springen. De twee de activiteit was ratten en raven. De kinderen of juffen maakte twee tallen waarbij de een links van de lijn gaat staan en de ander rechts. De linker kant was bijvoorbeeld de ratten. Werd er in het verhaaltje het woordje ratten gezegd, moesten alle ratten zo snel mogelijk wegrennen naar de overkant. Hetzelfde geld voor de rechterkant. Dit waren de raven. Aan het eind van de middag speelde we nog een gezamenlijk spelletje namelijk politie en boef. Als je getikt was moest je in kleermakerszit op de grond gaan zitten en kon je bevrijd worden door iemand met een lintje. Werd je bevrijd, dan had jij dus het lintje en kon je een ander kindje bevrijden.

 Vrijdag 26 mei
Vandaag zaten we samen bij rood-wit en hadden we een speciale activiteit op de planning staan. Na het halen van de kinderen en het eten van wat fruit was het tijd om snel aan de slag te gaan met de alleskunner. We hadden hiervoor veel kleine leuke spellen waarbij je bij elk spel punten kon verdienen. We deden bijvoorbeeld M&M’s sorteren. Je had hierbij 5 verschillende kleuren M&M’s die je zo snel mogelijk met een hand moest sorteren in 5 verschillende bekers. Ook speelde we wc-papier trekken. Bij dit spel stond er een beker vol water op het einde van de rol en moest je deze zo voorzichtig mogelijk naar je toe trekken. Een ander spel was bijvoorbeeld spijkerpoepen, hierbij kreeg je met een touw een spijker om je middel gehangen en moest je door je knieën om de spijker onder je in het flesje te krijgen. Aan het eind werden de punten opgeteld en kwamen er 6 kinderen uit met dezelfde score. Deze moesten onderling nog strijden door middel van een afvalrace, want er konden helaas maar 2 kinderen winnen. Tijdens deze strijd speelde we bijvoorbeeld de bottleflip challenge. Hierbij moet je een half vol flesje draaiend omhooggooien en zorgen dat hij weer goed land. Was je als laatste die dit lukte, dan viel je helaas af. Een ander spelletje in de finale was bijvoorbeeld toren bouwen. Bij dit spel kreeg je een aantal marshmallows en spaghetti stokjes en moest je in 5 minuten proberen een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Was jouw toren als laagst of bleef hij niet recht staan, dan viel je helaas af. Zo gingen we door met spelletjes tot dat er 2 over bleven die natuurlijk een leuk prijsje kregen. Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches