Mijn 3 kindjes gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. Ze waren uitgekeken op hun oude kinderopvang, waar ze voornamelijk knutselactiviteiten deden. Dit past beter.

Groot voordeel is ook dat Sportstuif de kinderen naar de turntraining brengt.

Tavita Tavita
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Moederdag cadautjes maken, honkloopspelen en challenge games - week 19 2023

Hoi allemaal, de eerste week na de meivakantie zijn we weer goed begonnen. We hebben veel activiteiten zowel binnen als buiten omdat het weer wisselvallig was. Kijk je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 8 april
Na twee weken meivakantie was het weer tijd om naar school en de BSO te gaan. Toen alle kinderen er waren, zijn we begonnen met een lekker stukje fruit en wat ranja. Dit hebben we buiten gegeten want het was heerlijk weer vandaag. Na het fruit zijn we verdergegaan met de activiteiten. Vandaag zijn we begonnen met de honkloopspelen. Hierbij is het de bedoeling dat ze zoveel mogelijk punten halen door van honk naar honk te lopen met in het midden twee tikkers. Ben je getikt, begin je opnieuw met tellen. Hoe langer de afstand is, hoe meer punten je kan verdienen. Hierna zijn we verdergegaan met knakworst-tikkertje in de halve cirkel. ben je getikt, ga je staan met je armen wijd en ben je vrij als een ander kindje je armen om en om naar beneden drukt en luid roept KNAKWORST.

Dinsdag 9 april
Vandaag was het weer helaas wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat alle kinderen bij Sportstuif waren hebben we wat fruit gegeten en ranja gedronken. Omdat het buiten slecht weer was, hebben we binnen een leuke challenge gedaan. De kinderen kregen in 2 tallen een kaart met de nummers 1 tot en met 20. Elk nummertje was een opdracht zoals: maak een zo lang mogelijke domino. Als ze elk nummertje hadden gedaan, waren ze klaar met de challenge. Daarna hebben we met zijn allen nog een koekje gegeten en was de dag al weer voorbij.

Woensdag 10 april
Ook vandaag zat het weer niet mee. Gelukkig hadden we ’s middags een leuke knutselopdracht op de planning staan. De kindjes mochten een leuk cadeautje knutselen
voor moederdag. Ze kregen hierbij 4 onderzetters die ze op hun eigen manier mochten verven. Ook konden ze zelf een tasje/doosje kiezen dat ze mochten versieren om de onderzetters in te doen. Het was een gezellige middag en we hebben veel creativiteit gezien van de kinderen.

Donderdag 11 april
Vandaag hadden we gelukkig weer wat mooier weer. Nadat alle kindjes op de bso waren hebben we buiten genoten van een stuk fruit en wat ranja. Hierna zijn we doorgegaan met
de activiteit. De kinderen werden door 2 spellen verdeeld. de ene helft ging levend-airhockey spelen en aan de andere kant gingen ze leeuwenkooi spelen. Voor het airhockey spel gebruikte we een heel groot touw in een vierkant om als speelveld te gebruiken. Hier mochten de kindjes ook niet overheen komen. elk kind kreeg een blokje. Het was de bedoeling dat je via het blokje een bal tegen de rand aansloeg van de andere kindjes. Lukte dit? Dan kreeg je met de kindjes aan jouw zijden een punt. Tijdens het spel leeuwenkooi is het de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk stukjes vlees (blokjes) naar de overkant van de kooi proberen te brengen. Wel staat er een tikker in het midden, ben je getikt? Dan moet je het vlees inleveren. Haal je het tot de overkant? Dan is het stukje vlees voor jezelf. Wie uiteindelijk de meeste blokjes heeft, heeft gewonnen.

Vrijdag 12 april
Vandaag zaten we gezellig bij Rood-Wit om gezamenlijk de activiteiten te doen. Toen iedereen zijn boterhammen op had hebben we met zijn allen buiten gespeeld. Na het fruit eten hadden we binnen een knutselactiviteit. Je kon hier kiezen of je vier onderzetters wilde schilderen of dat je op een doek een mooi schilderij ging maken. Een leuk moederdag cadeau voor alle lieve moeders/verzorgers. We hebben veel leuke en verschillende creaties voorbij zien komen. Het was en gezellige en creatieve middag en natuurlijk is er buiten ook nog heerlijk gespeeld en gevoetbald

Wij wensen alle moeders en verzorgers een fijne moederdag toe!



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches