Flexibel, kleinschalig, sportief, prettige communicatie 👍

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mei vakantie - week 17, 18 - 2024

Hoi allemaal, de mei vakantie zit er weer op. We hebben super veel leuke spelletjes gespeeld en gave activiteiten gedaan. Ook zijn er prachtige knutselwerkjes gemaakt door de kinderen en hebben we veel plezier gehad. Lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 22 april ( week 17 )
De eerste week van de meivakantie is van start gegaan en al vroeg in de ochtend begonnen de eerste kinderen binnen te druppelen. Langzaam maar zeker vulde de ruimte zich en werden de kinderen op hun eigen tempo wakker. Na wat vrij spel was het tijd voor de eerste activiteit van de dag. Samen liepen we naar Rood-wit, waar we een goochelshow gingen bekijken. De jongere kinderen mochten als eerste genieten van een hilarische poppenkast en daarna volgden verrassende goocheltrucs. De kinderen zaten vol enthousiasme en verbazing te kijken naar de show. Na een uurtje was het de beurt aan de oudere kinderen. Voor hen werden verschillende trucs gedemonstreerd en uitgelegd. Ze kregen zelfs materialen om thuis hun ouders te laten verbazen. Om 12 uur was het tijd om terug te gaan voor de lunch. Na het eten mochten de kinderen vrij spelen tot het tijd was voor wat fruit. Nadat de bordjes leeg waren, was het tijd voor onze middagactiviteit. We verzamelden op veld twee om het spel "Roof en Haal" te spelen. De kinderen werden in twee teams verdeeld en stonden elk achter een rij pionnen. Om de beurt mochten ze naar de overkant rennen om pionnen te stelen. Als ze werden getikt, moesten ze de pion terugleggen en weer aan hun eigen kant beginnen. Als ze niet werden getikt, mochten ze de pion houden. Het team dat als eerste alle pionnen wist te bemachtigen, won. Het was een geweldige eerste dag die voorbij is gevlogen.


Dinsdag 23 april:
De dag begon stralend met een heerlijk zonnetje. Nadat de eerste kinderen binnenstroomden, begonnen we rustig aan met kleuren of het bouwen van Lego. Het was fijn om op deze manier rustig wakker te worden. Toen iedereen wat meer alert was, genoten we van ons bordje fruit. Vandaag stond een uitje naar het bos op de planning. In tweetallen liepen we naar het bos om verschillende dingen te ontdekken, zoals dennenappels, diertjes, bloemen, en eikels. Nadat we alles hadden gezien, kregen we een superleuke opdracht: samen een hut bouwen met alles wat we konden vinden. Het was een geweldige ervaring, en na al dat harde werk konden we uitrusten in onze zelfgemaakte hut. Eenmaal terug op de BSO was het tijd voor lunch. We begonnen altijd met een gezonde boterham, bijvoorbeeld met kipfilet, boterhamworst, of kaas. Daarna mocht er ook een wat minder gezonde boterham gegeten worden. Na het eten genoten we nog lekker van de zon en mochten de kinderen vrij spelen. Er werd gevoetbald, gehockeyd, en lekker veel gerend. Een leuke dag met prachtig weer.

Woensdag 24 april:
De eerste kinderen waren al vroeg bij Sportstuif. Terwijl we rustig wakker werden, liep de BSO langzaam vol. Nadat we onze eerste portie fruit hadden genuttigd, was het tijd voor een leuke knutselactiviteit. In kleine groepjes gingen we aan de slag met het maken van ons eigen vaantje. Samen met de juf doorliepen we stap voor stap het proces, zodat iedereen goed kon volgen. Er werden prachtige en creatieve vaantjes gemaakt. Ondertussen speelden de andere kinderen buiten een spannend spelletje koningstrefbal. Bij deze variant konden spelers superkrachten verdienen door iemand af te gooien of een vangbal te maken. Het was een sportieve en creatieve ochtend. Na de lunch stonden er nog meer leuke activiteiten op het programma. Helaas gooide het slechte weer roet in het eten en konden we niet naar buiten. Maar dat mocht de pret niet drukken. We besloten een van de favoriete spelletjes van de kinderen te spelen, namelijk verstoppertje. Door het gebouw van Basko mochten de kinderen zich verstoppen voor de zoeker. Als je gevonden was, moest je even op de bank zitten tot iedereen gevonden was. Na veel gelach begonnen we aan onze tweede portie fruit. We sloten deze leuke dag af met een film.

 

Donderdag 25 april:
Wat hebben we toch al leuke dagen achter de rug, en ook vandaag stonden er weer allerlei leuke activiteiten op het programma. Nadat alle kinderen op de BSO waren gearriveerd, begonnen we met het fruit. In de middag stond er een leuke knutselactiviteit op de planning, waarbij de kinderen zelf mochten kiezen of ze wilden deelnemen. De knutselopdracht van vandaag was het maken van een koningsleeuwtje. Met papier, lijm en stiften creëerden we de mooiste leeuwen. Voor de kinderen die niet wilden knutselen, hadden we buiten verschillende spellen klaarstaan, zoals voetbal, tikkertje of trefbal. Na al die creativiteit en spelplezier hadden we wel trek gekregen en was het tijd om de boterhammen te eten. Ook in de middag stond er een leuke activiteit op ons te wachten. Vooraf warmden we op met de Koningsspelen dans die de kinderen de afgelopen weken al een beetje hadden geoefend. Daarna begonnen we met de koningsspeurtocht. Op het terrein waren verschillende kaartjes verstopt. De kinderen kregen allemaal een kaart mee met daarop afbeeldingen van de verstopte items. Als ze een item hadden gevonden, renden ze terug naar de afgesproken plaats om het vakje in te kleuren op hun kaart. De kinderen waren superenthousiast en hielpen elkaar goed. Nadat iedereen de speurtocht had voltooid, was het tijd voor de welverdiende prijzen. Tijdens ons ontspanningsmomentje aan het einde van de dag kregen de kinderen een zakje chips, en zo kwam er weer een einde aan een leuke dag.

 

Vrijdag 26 april:
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Vandaag zaten we gezellig bij Rood-wit en deden mee met alle activiteiten. Nadat alle kinderen op de BSO waren, begonnen we de dag met het eten van een bordje fruit. Daarna gingen we met een paar kinderen naar de pannakooi en speelden we een voetbalpartijtje. Er werd enthousiast meegedaan en de kinderen werkten goed samen. De andere kinderen mochten lekker vrij spelen. Iedereen was zo heerlijk aan het spelen en fantaseren dat we bijna niet doorhadden dat het al tijd was om de boterhammen te eten. Een paar happen verder besloten we om even rustig een film aan te zetten, zodat de kinderen nog even konden uitbuiken voordat ze weer gingen spelen. Na de film was het tijd voor de Koningsspelen. Met zijn allen verzamelden we in de pannakooi, waar allerlei verschillende spelletjes lagen, zoals ringwerpen, blik gooien, zaklopen, pittenzakjes werpen en bowlen. Met een soort van bingokaart gingen de kinderen langs alle spelletjes en probeerden ze zo veel mogelijk punten te scoren. Wat hebben we vandaag weer veel gelachen tijdens alle spelletjes. We sloten af met een lekker koekje, zodat we klaar waren voor het weekend.

 

Maandag 29 april ( week 18 ):
De eerste dag van de week was weer begonnen en we begonnen met vrij spelen. Na het fruitmoment was het tijd om te gaan knutselen. Deze keer maakten we vlinders, en er werden heel wat prachtige exemplaren gemaakt. Echt alle kleuren kwamen voorbij! Na het knutselen was het alweer tijd voor een boterham. We hadden flinke honger gekregen, dus we aten allemaal extra veel. Nadat de boterhammen op waren, mochten we weer vrij gaan spelen. De juf had een supergave escaperoom voorbereid. Er zaten wel wat moeilijke opdrachten tussen, maar door goed samen te werken konden we ze allemaal oplossen. Toen iedereen de escaperoom had gehaald, was het tijd voor een koekje. Daarna mochten we vrij buiten spelen, totdat mama en papa ons weer kwamen ophalen.

Dinsdag 30 april:
We begonnen de dag weer goed met vrij spelen totdat iedereen er was. Het weer was lekker, dus konden we buiten spelen. Daarna was het tijd voor het fruitmoment. Nadat we ons fruit op hadden, gingen we naar de dome om de Winterspelen te doen. Vier spellen die een olympische sport moesten voorstellen. Super leuk! Na de Winterspelen was het tijd voor boterhammen en mochten we weer vrij spelen. Rond drie uur was het tijd voor nog een fruitmoment. Omdat het super hard regende, besloten we om niet naar het bos te gaan en gingen we lekker de dome in. Daar speelden we heel veel tikspelletjes en mochten we op het laatst ook weer even vrij spelen. Toen we klaar waren in de dome, was het tijd voor een koekje. Daarna mochten we nog even een film kijken totdat papa of mama ons weer kwam ophalen.

 

Woensdag 1 mei:
Vandaag hadden we bezoek van Rood-Wit en we hebben de hele dag samen gespeeld. We begonnen de ochtend met vrij buitenspelen en daarna was het tijd voor een fruitmoment. Nadat we ons fruit op hadden, gingen we Superbal doen op het pannaveldje. Er werd hard gegooid en er werden veel vangballen gemaakt. Na al dat actieve spel kregen we weer honger en waren we toe aan een boterham. Toen iedereen zijn boterhammen op had, mochten we weer vrij gaan spelen. De meesters en juffen hadden voor waterpret gezorgd, wat super leuk was. We hadden waterballonnen en mochten de juffen en meesters nat gooien. Toen we klaar waren met de waterpret, was het tijd voor vrij spelen en een film. De dag vloog voorbij.

  

Donderdag 2 mei:
De vierde dag van de week begon opnieuw zonnig, wat erg fijn was. We konden weer lekker buiten spelen met al het speelgoed. Rond half 11 was het tijd voor het fruitmoment, waarna we naar het pannaveldje gingen om het rupsenspel te doen. Dat bleek behoorlijk lastig! Na al dat spelen in de ochtend, kregen we wel trek in een boterham. Er werd flink gegeten. Toen iedereen zijn boterham op had, mochten we weer even vrij spelen. De meesters en juffen besloten om met het mooie weer naar de Hazenwinkel te gaan. Daar konden we lekker spelen in de speeltuin, van de glijbaan af en heel veel schommelen. Dat was echt super vet! We hadden ook nog even tijd om bij de dieren te gaan kijken. Toen we terug waren, was het tijd voor een snoepje en een film. We hadden zo veel gespeeld dat we allemaal super moe waren. De dag vloog voorbij en voor we het wisten, kwamen papa en mama ons alweer ophalen.

 

Vrijdag 3 mei:
De laatste dag van de meivakantie was alweer aangebroken. We begonnen de dag weer met vrij spelen. Nadat we ons fruit op hadden, was het tijd om te gaan knutselen. We gingen pompom diertjes maken. Dit was in het begin erg moeilijk, maar toen we eenmaal door hadden hoe het moest, ging het super makkelijk. Verder gingen we nog de vlag van de Olympische Spelen verven. Toen we daarmee klaar waren, was het alweer tijd om boterhammen te eten. Daarna mochten we weer vrij spelen. In de middag hadden we een hockeyclinic in de dome. Er waren twee mensen van Basko die ons kwamen uitleggen hoe we moesten hockeyen. Dat was super leuk. Na een uur flink hockeyen was de clinic voorbij en gingen we weer terug naar Rood-Wit. Daar was het tijd voor een koekje en vrij spelen. Voor we het wisten, stonden papa en mama alweer voor de deur. De vakantie vloog voorbij.

 

 

 

 Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches