De sport BSO vind ik top!l
Lekker veel ruimten om te spelen dus genoeg te doen voor de kids. Ze worden goed begeleid door de begeleiders. Contact/communicatie zijn wij ook heel tevreden over!!!!!

Diane Diane
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergame, tafelen en een uitstapje in week 21 - 2021

Er stond weer een leuke activiteitenweek op ons te wachten! Zo hebben we fanatiek lasergame gespeeld, zijn we gaan tafelen en hebben we een uitstapje gemaakt naar de kinderboerderij! Hier konden we gezellig spelen en naar de dieren kijken. Het was weer super leuk! Lees je mee met de nieuwe blog?

Maandag 24 mei
2e Pinksterdag!

Vandaag waren we niet bij Sportstuif Veldhoven, dus de avonturen beginnen deze week op dinsdag! Heb je trouwens al gezien dat wij tegenwoordig een handige rekentool op de website hebben staan, zodat je precies duidelijk hebt welk pakket het beste bij je past? Neem snel eens een kijkje!

Dinsdag 25 mei
Yes! Eindelijk was het weer zo ver! Er stond vandaag lasergame op het programma. Iets waar de kinderen al vaak naar hebben gevraagd, omdat we het een tijdje terug ook al eens hebben gespeeld in de vakantie. We snappen dat maar al te goed, want hoe gaaf is het om bij de BSO op de locatie te gaan lasergamen? Het weer zat niet helemaal mee, dus daarom hebben we onze binnen locatie omgetoverd tot een goed lasergame gebied met veel schuilplekken. Ook waren binnen de lampjes goed zichtbaar, dus dit kwam goed uit. De kinderen hebben het super leuk gehad!
 

Voor de jongere kinderen hebben we het springkussen opgezet, zodat we op allebei de locaties een gave actviteit hadden. De kinderen hebben in groepjes van 2 steeds lekker kunnen springen, spelen en glijden. Vanwege de regen stond het springkussen binnen. Wat hebben wij een geluk met zo'n ruime locatie, waar zelfs een springkussen binnen past. Omdat we veel ruimte binnen hebben, zijn we nooit afhankelijk van het weer met onze activiteiten en kunnen we ook binnen altijd lekker sporten en spelen.


Woensdag 26 mei
Zoals iedere middag eten we gezellig fruit met de kinderen. Tegenwoordig zijn de sinaasappelen erg populair en willen de kinderen niets anders dan een lekkere sinaasappel. We kletsen dan gezellig over hoe het was op school en starten vervolgens met de planning. Vandaag stond er lummeltje op de planning. Eerst hebben we dit gespeeld met een bal door de bal over te gooien naar elkaar. Lukt het degene in het midden om de bal te veroveren, dan moet degene die de bal heeft gegooid in het midden staan. Na het spel met de bal hebben we het ook gespeeld in een hockey variant met bal en stick. Ook dit was erg leuk! Op deze manier leren de kinderen ook kennismaken met verschillende materialen van verschillende sporten.

Donderdag 27 mei
Vandaag hebben we het favoriete spel van de kinderen gespeeld als we het vrij spel moment hebben. Dit is namelijk tafelen. Dit kun je vergelijken met tafeltennis, maar dan spelen we het met een voetbal. De kinderen staan verdeeld aan twee kanten rondom de tafeltennistafel. De voorste speler van één kant laat de bal butsen op de eigen kant van de tafel en moet vervolgens ook stuiten aan de overkant van de tafel. Raakt de bal de tafel de overkant meer dan één keer, dan is de speler aan de andere kant af. Raakt de bal de tafel één keer en speelt de speler aan de overkant de bal terug, dan draait de hele tafel door. Aan het einde zijn er nog twee spelers over die het finale spel tegen elkaar spelen.

Ook hebben we het spel flipperkast gespeeld. Één kind begint dan als middenspeler, de anderen maken een kring. De kinderen in de kring staan met het gezicht naar buiten, dus niet naar de middenspeler toe. De benen staan uit elkaar met allebei de voeten tegen de voeten van de kinderen ernaast. Dan buigt iedereen voorover, zodat je door je eigen benen kunt kijken. De kinderen proberen met de handen de bal tegen de middenspeler aan te slaan. Dit spelen we met zachte foamballen. Hoe lang houdt de middenspeler het vol om niet geraakt te worden? We hebben dit spelletje nu al een paar keer gespeeld bij de BSO en de kinderen vinden het erg leuk!

Vrijdag 28 mei
Joepie! Vandaag was het schitterend weer, dus we hadden het idee om naar de kinderboerderij te gaan. Een uitstapje dat de vrijdaggroep erg kan waarderen! Bij de kinderboerderij kunnen de kinderen heerlijk spelen en kan er ook bij de dieren worden gekeken. Ook is er een stukje bos waar de kinderen lekker hun fantasiespel kunnen uitvoeren. Hieronder vind je foto's van de middag. Deze zeggen al genoeg :) Het was een super afsluiting van weer een leuke week bij Sportstuif Veldhoven!




 



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches