Zeer leuke buitenschoolse opvang waar de kinderen sportief en creatief bezig kunnen zijn, met veel ruimte om te kunnen spelen

Inge Inge
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstvakantie - week 52, week 1 2023/2024

Hoi allemaal, de kerstvakantie is begonnen en wat hebben we leuke acitiviteiten op de planning staan. We zijn er veel op uit geweest en hebben mooie knutselwerkjes gemaakt. Lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Woensdag 27 december:
De feestdagen zijn voorbij en de vakantie is officieel begonnen! Na een rustige ochtend waarin de kinderen langzaam ontwaakten, trapten we de dag af met wat vrij spelen. Rond half tien genoten we van een gezond ontbijt met vers fruit, terwijl we verhalen deelden over hoe we de kerst hebben doorgebracht. Na de maaltijd maakten we ons klaar voor een uitstapje naar de schaatsbaan hier in Veldhoven, waar we twee uur lang plezier hadden op het ijs. Met groeiende trek keerden we terug naar de BSO om onze boterhammen te verorberen. Na de lunch was het tijd om onze creativiteit de vrije loop te laten met het maken van supergave vuurwerk tekeningen. Met lijm, suiker en waterverf ontstonden de meest prachtige kunstwerken. Na ons tweede bordje fruit genoten we gezamenlijk van wat buitenplezier, tot het moment aanbrak voor ons welverdiende koekje. Het was een geweldige dag, gevuld met schaatsavonturen, creatieve expressie en natuurlijk heerlijk eten.

 

Donderdag 28 December:
We begonnen de dag weer vol energie bij Sportstuif. Zodra alle kinderen aanwezig waren, startten we de ochtend met een smakelijk bordje fruit. Daarna was het tijd voor de geplande ochtendactiviteit: het maken van onze eigen snowglobes. Iedereen had van thuis een eigen potje en foto meegenomen, zodat we ze hier prachtig konden versieren. Nadat de potjes met zorg waren beschilderd, was het moment daar om de glitters toe te voegen. Ondertussen bevestigde de juf de foto aan het deksel. Nadat het water in de potjes was gegoten en de deksels erop waren gezet, bewonderden we onze schitterende snowglobes. Wat een kunstwerkjes waren er gemaakt! Na al dat creatieve werk hadden we natuurlijk wel trek gekregen, dus was het tijd om onze boterhammen te eten. In de middag stond eigenlijk een fantastisch bosspel op het programma, maar vanwege het weer besloten we dit naar binnen te verplaatsen, naar de dome. We speelden een spannend spel genaamd Spons, Water en Vuur tikkertje. Hierbij werden de kinderen in twee teams verdeeld en kregen ze kaartjes. Als je iemand van het andere team tikte, moest je elkaars kaartje laten zien. Een spons versloeg water, water versloeg vuur en vuur versloeg de spons. De gewonnen kaartjes werden naar de teamleider gebracht, en als je kaartje weg was, kon je een nieuwe halen.

Vrijdag 29 december:
De laatste dag van het jaar op de BSO brachten we door bij Rood-wit. Terwijl we op alle kinderen wachtten, genoten we van wat buitenplezier. Tijdens het fruit eten bereidden we alvast onze boterhammen voor de middag. Ons plan voor vandaag was namelijk de hele dag doorbrengen bij Kids Jump in Geldrop. Nadat we ons fruit op hadden, was het tijd om te vertrekken. Voor de kleinere kinderen hadden we mooie Sportstuif shirtjes aangetrokken, zodat iedereen wist bij welk team ze hoorden. Bij Kids Jump stonden maar liefst zeven springkussens klaar, elk met zijn eigen unieke uitdaging. Van een spannende stormbaan tot een glijbaan en zelfs een reusachtige palmboom om op te klimmen. Om 12:30 was het moment daar om onze boterhammen op te eten. Na de lunch hadden we nog twee uur de tijd om te spelen voordat we teruggingen naar de BSO. Hier werd nog fanatiek gevoetbald tot de ouders hun kinderen kwamen ophalen om samen het nieuwe jaar te vieren!

Dinsdag 2 januari:
Vandaag was de eerste dag van het nieuwe jaar dat we weer open waren. We begonnen de week weer goed. We mochten vrijspelen totdat iedereen er was. Daarna gingen we fruit eten. Toen we het fruit op hadden, gingen we naar de dome om de winterspelen te doen. Vier spellen die een olympische sport voor moesten stellen. Super leuk! Na de winterspelen gingen we boterhammen eten en mochten we weer vrijspelen. Rond drie uur gingen we weer fruit eten. Omdat het super hard regende besloten we om niet naar het bos te gaan. We gingen weer lekker de dome in. Daar gingen we heel veel tikspelletjes doen en mochten we op het laatst ook weer even vrijspelen. Toen we klaar waren in de dome, was het tijd voor een koekje. Toen mochten we nog even een film kijken, totdat papa of mama ons weer op kwam halen.

Woensdag 3 januari:
Rood-Wit was vandaag bij ons op bezoek. We gingen heel de dag samen met ze spelen. We begonnen de ochtend met vrijspelen en daarna fruit eten. Toen het fruit op was gingen we een voetbaltoernooi doen. Dat deden we in de dome. Er werd hard geschoten en veel overgespeeld. Na al dat voetballen, hadden we weer honger en zin in een boterham. De meester en de juf hadden hard gewerkt om deze allemaal klaar te maken voor iedereen. Toen iedereen zijn boterhammen op had, mochten we vrij gaan spelen. Om half drie was het tijd voor de tweede keer fruit. Daarna gingen we een vuurwerkklok knutselen. Iedereen had een mooie klok gemaakt. Toen alle klokken geknutseld waren, was het tijd voor vrijspelen en een film. De dag vloog zo voorbij.

 

Donderdag 4 januari:
De derde dag van de vakantie begon heel regenachtig. Dat maakte ons niks uit. Wij hadden binnen in de kantine heel veel plezier met het speelgoed en de spelletjes. Rond half 11 gingen we fruit eten, waarna we naar de dome gingen om te hockeyen. We deden een heel toernooi. Na al dat hockeyen in de ochtend, kregen we wel trek in een boterham. Er werd super veel gegeten. Toen iedereen zijn boterham op had, mochten we weer vrijspelen in de kantine. Rood-Wit had knotsen geregeld om te gaan knotshockeyen. Ze hadden ons gebeld of we mee wilden doen. Alle oudere kinderen gingen met Rood-Wit mee knotshockeyen en de jongeren kinderen gingen een parcours rennen met allerlei obstakels. Ze moesten onder dingen door kruipen en over daken heen lopen. Super vet was dat. Na het sporten was het weer tijd voor een koekje. We hadden zo hard gesport dat we allemaal super moe waren. De dag was zo voorbij, want papa en mama kwamen ons alweer vlug ophalen.

Vrijdag 5 januari:
De laatste dag van de kerstvakantie was alweer aangebroken. We begonnen de dag weer met vrijspelen. Nadat we het fruit ophadden, was het tijd om naar de schaatsbaan te gaan. Hier mochten we twee uurtjes gaan schaatsen. We hebben op de schaatsbaan flink geoefend en wat spelletjes gespeeld. Sommige kinderen wilden eerst nog oefenen. De twee uur vlogen zo voorbij. Toen we eenmaal terug waren van het schaatsen, was het alweer tijd om boterhammen te eten. Daarna gingen we weer vrijspelen. In de middag hadden we de keuze om in de dome te spelen of sneeuw te gaan maken bij Rood-Wit. Uiteindelijk hebben alle kinderen sneeuw gemaakt bij Rood-Wit. Wat zag dit er gaaf uit. Daar kwamen papa en mama alweer aan en zat de kerstvakantie er helemaal op.

 Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches