Onze kinderen hebben het hier erg naar hun! Lekker buiten spelen en sporten na een hele dag op school te hebben gezeten.

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jubileumweek - week 8 2024

Hoi allemaal, deze week is het groot feest. Basko bestaat namelijk 12 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. We hebben daarom super leuke en speciale activiteiten op onze planning staan. lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 19 februari:
Een bruisende start van de week bij Basko, nadat we de kinderen hadden opgehaald. Deze jubileumweek begonnen we gelijk met een knaller van een activiteit. Na het genieten van wat gezond fruit, trokken we naar buiten waar twee enthousiaste mannen klaarstonden om ons een peanutball clinic te geven. De kinderen werden verdeeld in drie groepen en gingen langs verschillende onderdelen. Bij het gooien moesten ze vanaf een specifiek punt proberen pionnen om te gooien. Daarna draaiden ze door naar het vangspel, waar ze leerden om met een handschoen de bal te vangen en de juiste gooitechniek onder de knie te krijgen. Samen met een ander kind probeerden ze de bal zo vaak en zo nauwkeurig mogelijk over te gooien. Het laatste onderdeel was slaan. Na een korte uitleg over de juiste techniek, mochten de kinderen zelf aan de slag. Voor hen stond een groot net, zodat de bal niet ver weg kon vliegen. Het was niet alleen een ontzettend leuke dag, maar ook zeer leerzaam. We sloten de activiteit af met een lekker koekje en wat vrije speeltijd voordat de kinderen werden opgehaald. Een perfecte aftrap van onze jubileumweek!

Dinsdag 20 februari:
Vandaag stond opnieuw een dag vol gave activiteiten op het programma. Na het ophalen van de kinderen en het genieten van ons fruit, doken we gelijk in de middagactiviteiten. Met z'n allen trokken we naar buiten, waar de XL-games op ons stonden te wachten. Vier levensgrote spellen die garant stonden voor plezier. Na een korte uitleg mochten de kinderen zelf kiezen welk spel ze wilden spelen. Het eerste spel was een XXL Twister-mat met twee grote dobbelstenen om te bepalen welke hand of voet op welke kleur moest komen. Dankzij de enorme mat konden wel zes of zeven kinderen tegelijk meedoen. Natuurlijk deden ook de juffen en meester enthousiast mee. Het tweede spel was een levensgrote Vier-op-een-rij. De kinderen plaatsten om de beurt een schijf in het spel, en wie als eerste vier van dezelfde kleur op een rij had, was de winnaar. Het derde spel was een reusachtige Jenga, waarbij de kinderen om de beurt een blokje uit de toren duwden en ervoor zorgden dat hij niet omviel. Het laatste spel was Groot Mikado, waarbij je probeert een stokje te pakken zonder dat andere stokjes bewegen. De kinderen waren super enthousiast en raasden van het ene spel naar het andere. Een dag vol plezier en teamwork!

Woensdag 21 februari:
We zijn al op de helft van de jubileumweek en vandaag stond een studiedag op het programma. De kinderen die vanochtend naar de BSO kwamen, gingen samen met ons naar Coppelmans voor een spannende safari-tour. We moesten op zoek naar verschillende dieren en bijbehorende vragen beantwoorden. Aan het einde van de tour mochten we zelfs een cadeautje uitzoeken. Nadat ook de andere kinderen op de BSO waren gearriveerd, was het tijd om gezamenlijk de boterhammen te eten. In de middag namen we de kinderen die niet deelnamen aan de ouder-kind quiz mee naar Rood Wit voor een middag vol spelplezier. Bij de ouder-kind quiz kreeg iedereen een blaadje met vragen die op het grote bord werden getoond. Als je het antwoord wist, kon je het invullen op je blaadje. Natuurlijk waren er ook prijsjes te winnen. Bij Rood Wit speelden we twee spellen. Het eerste spel was Kat en Muis, waarbij sommige muizen een lintje achter in hun broek hadden. De katten moesten proberen het lintje te pakken. Als dit lukte, werd het lintje in hun eigen broek gestopt en was de ander de nieuwe kat. Om half vijf keerden we terug naar Basko om daar nog even vrij te spelen totdat de kinderen werden opgehaald. Een dag vol avontuur, kennis en plezier!

  

Donderdag 22 februari:
De dag begon opnieuw vroeg met een energieke studiedag. De kinderen die 's ochtends al naar de BSO kwamen, beleefden een gezellige ochtend bij Coppelmans in Nuenen. Opnieuw gingen we op zoek naar allerlei dieren en de bijbehorende vragen, gevolgd door wat speeltijd in de binnenspeeltuin. Na al dat plezier hadden we natuurlijk honger, dus was het tijd voor een gezamenlijke lunch met boterhammen. Nadat de rest van de kinderen ook gearriveerd was, gingen we aan de slag met een fantastische puzzel en genoten we van wat verfrissend fruit. In de middag stond er opnieuw een geweldige jubileumactiviteit op het programma: de Sportstuif Beweeg Bingo. Iedereen kreeg een blaadje en een pen, met daarop nummers tot en met 74. Op het grote bord verscheen steeds een nummer, en als dat nummer op je blaadje stond, mocht je het aankruisen. Elk nummer was gekoppeld aan een specifieke oefening, bijvoorbeeld opdrukken voor cijfers één tot en met tien, of jumping jacks voor cijfers 11 tot en met 20. Het laatste cijfer bepaalde hoeveel herhalingen er werden gedaan. Als iemand bingo had, wachtte er nog een mooie Sportstuif-bidon als beloning. Uiteindelijk kreeg iedereen er één mee naar huis. Het was een super leuke en sportieve middag vol beweging en plezier!

 

Vrijdag 23 februari:
En daar is het dan, de laatste dag van onze geweldige jubileumweek! Wat is de tijd voorbijgevlogen met al die supergave activiteiten. Ook vandaag stond er weer iets bijzonders op het programma. Na het ophalen van de eerste kinderen genoten we gezamenlijk van onze boterhammen en deelden we onze plannen voor het weekend. De één ging logeren bij oma en opa, terwijl de ander zich verheugde op een ontspannen chillweekend. Na de lunch was er tijd voor vrij spel. Toen alle kinderen gearriveerd waren, stonden er al bordjes met fruit op ons te wachten. We aten het fruit iets eerder dan normaal omdat Rood Wit naar ons toe kwam om samen de activiteit te beleven. En wat stond er op het programma? Laser gamen in de dome! Na het fruit verzamelden we allemaal in de dome, waar de spelregels duidelijk werden uitgelegd. Vervolgens werden de teams gevormd: team rood en team groen. Als je levens op waren, kon je even naar de juf lopen om de lasergun weer op te laden. We speelden niet zozeer tegen elkaar, maar beleefden vooral veel plezier. Om half vijf was het tijd om de laser games op te ruimen en naar binnen te gaan. Iedereen had een vrolijk rood snoetje van het enthousiaste spel en keek uit naar een verfrissend bekertje ranja. In plaats van een koekje kregen de kinderen een klein plakje cake. En zo kwam er een einde aan deze fantastische dag en aan onze jubileumweek vol onvergetelijke momenten!



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches