Onze kinderen hebben het hier erg naar hun! Lekker buiten spelen en sporten na een hele dag op school te hebben gezeten.

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hockey, Reactie-Rovertje, Superbal, Zone-vangbal en meer - week 15 2023

Hoi allemaal! Het was een kort weekje deze week door het lange Paasweekend. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, dus hebben we lekker veel buiten kunnen spelen en alle activiteiten buiten kunnen doen. Lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Dinsdag 11 april
Na een lekker lang weekend was het weer tijd om naar school te gaan en natuurlijk naar de BSO. Na het vrij spelen en knutselen was het tijd voor vers fruit en ranja. Hierna zijn we meteen naar buiten gegaan om van het zonnetje te genieten. We hebben vandaag met alle kinderen samen de spellen gedaan. We zijn begonnen met reactie-rovertje. Een leuk spel waarbij we de reactiesnelheid konden testen. In tweetallen hebben we op verschillende manieren de reactie getest door een pion in het midden te veroveren. Hierbij mocht je op het startsein zo snel mogelijk naar het midden rennen voor de pion. Hierbij zijn we onder andere staand, achterstevoren, zittend, liggend en gehurkt gestart. Hierna hebben we “Bommetje” gespeeld. De kinderen moesten een grote kring maken en een bal doorgeven. Bij ’20 seconden’ ging de bom en de 2 kinderen die toen de bal hadden waren de tikkers die iedereen zo snel mogelijk af moesten tikken en/of gooien. We hebben deze sportieve middag afgesloten met “Drie is teveel”. Een tikspel waarbij kinderen in tweetallen verspreid staan over het speelveld. De tikker moet de loper proberen te tikken, de loper kan zich veilig stellen door bij een tweetal aan te sluiten. Degene aan de andere kant moet dan zo snel mogelijk weg rennen. Was je getikt? Dan werd jij de tikker.

Woensdag 12 april
Vandaag zijn de kinderen van Sportstuif Veldhoven Rood- Wit gezellig bij ons komen spelen. Tussen de regenbuien door hebben we lekker buiten kunnen spelen. We hebben een reactiespel gespeeld, waarbij een hoedje in het midden van het speelveld stond. Een begeleider zei: Hoofd of schouders en dan moest je dat aanraken, tot de begeleider: HOEDJE riep. Dan moest je zo snel mogelijk naar het hoedje rennen. Hierna hebben we nog ‘abc-tikkertje’ gespeeld. De tikker noemt het alfabet op en wanneer de rest stop roept, moet de tikker een letter van het alfabet noemen. Als je een woord met die letter weet mag je vrij naar de overkant lopen. We hebben vandaag afgesloten met Superbal een leuke combinatie van trefbal en tikkertje.

Donderdag 13 april
Vandaag hebben we lekker veel buiten kunnen spelen en hebben we geknutseld en mooie tekeningen gemaakt. Nadat alle kinderen aanwezig waren hebben we weer fruit gegeten en daarna zijn we snel naar buiten gegaan voor drie leuke, sportieve activiteiten. We hebben de spelletjes in twee groepjes gespeeld, waarbij jong en oud verdeeld was. We hebben ”Winnaar van het veld met hockey” gespeeld. Er werd in drie teams tegen elkaar gestreden, waarbij het team dat scoorde mocht blijven staan en het verliezende team vervangen werd door het andere team. Op het andere veld hebben we “zone-vangbal” gespeeld. Door over te gooien konden de kinderen punten verdienen door de personen in de hoepels aan te gooien en daarin de bal te vangen. We hebben met zijn allen afgesloten met “politie-en-boefje-tikkertje”.

Vrijdag 14 april
Doordat we maandag vrij waren hebben we deze week maar 4 dagen school en is de week weer voorbij gevlogen. We sluiten de week af met een heerlijk zonnige middag. Na het eten van onze boterhammetjes zijn we dan ook snel naar buiten gegaan om lekker buiten te kunnen spelen. We hebben eigenlijk de hele middag buiten gespeeld en tussendoor even ranja gedronken en fruit gegeten. Hierna hebben we met autobanden gespeeld, hutten gebouwd met de “hop-up” materialen en lekker gevoetbald. Het was weer een erg leuke week met veel leuke en sportieve activiteiten.Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches