Zeer leuke buitenschoolse opvang waar de kinderen sportief en creatief bezig kunnen zijn, met veel ruimte om te kunnen spelen

Inge Inge
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week waarin we veel op de tennisbaan hebben gestaan! Week 25 - 2021

We hebben bij onze Sport BSO Sportstuif nieuwe tennisrackets. Deze zijn afgelopen week lekker veel gebruikt! Zowel op de grote tennisbaan als op de minibaan hebben we fanatiek gespeeld. Naast tennis hebben we nog veel meer leuke dingen gedaan, zoals het spel babybal en hockey! Lees je weer mee met de blog van Sportstuif Veldhoven?

Maandag 21 juni
Op maandag hebben we met de kinderen van Basko op de tennisbaan gestaan. De nieuwe rackets moesten zeker weten uitgeprobeerd worden. Vandaag lag de nadruk vooral op het serveren en de bal proberen terug te slaan. Dat was super leuk om te doen! Bij Rood-Wit hebben de kids bijna de hele middag op het voetbalveld gestaan. Het waren sportieve potjes voetbal. Ook hebben de kinderen ook nog vrij gespeeld op het veld. Er werd gespeeld met verschillende ballen en tennisrackets.


Dinsdag 22 juni
Hebben jullie ooit gehoord van babybal? Meester Pim had weer eens een leuk spel bedacht! Bij babybal start de groep in een kring. Iemand start dan met de bal en gooit de bal naar iemand anders en zegt daarbij "zaadje + de naam van het kind". Je start namelijk allemaal als zaadje en daarna word je een baby. Als iemand de bal niet vangt of er wordt niet helemaal goed gegooid is diegene de tikker. De tikker pakt dan zo snel mogelijk de bal en probeert iemand af te gooien. De rest van de kinderen rennen van honk naar honk tot ze weer terug zijn bij start. Tussen de honken in kun je afgegooid worden. Als je wordt afgegooid wordt je als eerst een baby. Wordt je dus afgegooid of vang je de bal niet dan groei je. Het is de bedoeling om zo min mogelijk te groeien. Wanneer je senior bent, ben je af. Dit spel klinkt toch super leuk? De kinderen van Sportstuif vonden het ook erg gaaf.




Woensdag 23 juni
Vandaag hebben de kinderen tennisles gekregen. De kinderen van vandaag waren iets jonger, dus we hebben het op een hele speelse manier gedaan. We begonnen bijvoorbeeld met het overgooien van tennisballen over het net. Daarna kwam het racket erbij en moesten de kinderen proberen om de bal op het racket te leggen en te gaan lopen. Daarna hebben we uitgelegd hoe je tegen de bal kon slaan. Eerst met een stuitje en vervolgens goed kijken naar de bal om hem te raken. Wat hebben de kinderen het toch goed gedaan! De juffen waren apetrots!


Donderdag 24 juni
Vandaag stond het spel kleurenverplaatsing op het programma. Er worden dan vier groepen gemaakt en elke groep mag bij een kleur dopje gaan staan. Één dopje blijft dus vrij. Wanneer de kleur van je groepje genoemd wordt, ren je met je groep naar het dopje waar niemand staat. Lekker fanatiek rennen en samen met je team goed samenwerken om naar de juiste kleur te rennen!

Ben je nu ook benieuwd naar die leuke spelletjes van Sportstuif? Je bent altijd welkom eens een kijkje te komen nemen met de kinderen. De kinderen mogen altijd meedoen met de activiteiten om eens te ervaren hoe het nu is bij een sport BSO. We halen momenteel bij heel veel scholen in Veldhoven kinderen op, zoals basisschool Op Dreef, De Brembocht, De Meerhoef, Eigenwijs, De Verrekijker, De Rank en Dick Bruna.

Vrijdag 25 juni
Op vrijdag lunchen we lekker bij Sportstuif. Hier wordt altijd een gezellig moment van gemaakt. De kinderen vertellen over hun dag op school en spreken hun wensen uit over wat ze willen gaan doen vandaag. We hebben een muziekbox bij Sportstuif dus we hebben gedanst op "De vloer is lava". Er werd een heel parcours gebouwd, zodat ze ook echt ergens op konden gaan staan. Super creatief! Verder hebben we vandaag lekker veel buiten gespeeld en geloomd. Loomen is een populaire creatieve bezigheid bij Sportstuif. Wanneer de kinderen even rustig aan willen doen, wordt vaak de loomdoos gepakt om mooie armbandjes of sleutelhangers te maken.



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches