Onze kinderen hebben het fantastisch naar hun zin daar. Na school worden ze opgehaald en eten eerst hun boterhammen om daarna heerlijk buiten te spelen en sporten. Mocht het slecht weer zijn mogen er binnen hutten gebouwd worden of rustig wat tekenen of knutselen. Super enthousiaste mensen die actief met de kinderen bezig zijn. Ik zou geen betere bso kunnen wensen!

Michael Michael
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie - week 7 2024

Hoi allemaal, de carnavalsvakantie is alweer voorbij. We hebben de hele week genoten van leuke carnavalsspelletjes en er een echt feestje van gemaakt. Lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 12 februari
De aftrap van de carnavalsvakantie was geweldig, met allerlei leuke activiteiten op ons programma. Om acht uur kwamen de eerste kinderen op de BSO aan, en we begonnen rustig met wat tekenen om de ochtend op gang te brengen. Al snel stroomde het lokaal vol met enthousiaste kinderen, en voordat we het wisten, was het al tijd om samen fruit te eten. Nadat iedereen wat meer wakker was geworden, ging de eerste activiteit van start. 's Ochtends speelden we allerlei spelletjes tijdens Minute to Win It. Onder andere kegels omgooien, ballonnen hooghouden, bekers stapelen, jenga en nog veel meer stonden op het programma. Het was een ochtend die voorbij vloog. 's Middags was het tijd om boterhammen te smeren en te eten. Het weer was fantastisch, dus besloten we naar buiten te gaan voor wat vrij spel. Er werd fanatiek gevoetbald, waarbij de juf en meester natuurlijk gezellig meededen. Na veel rode gezichtjes namen we een korte pauze om wat ranja te drinken en nogmaals te genieten van lekker fruit. Toen was het alweer tijd voor onze tweede activiteit van de dag: een Carnavalsmuziekbingo. Elk kind kreeg een bingokaart met daarop verschillende carnavalsnummers. De nummers werden willekeurig afgespeeld, en als het nummer op je kaart stond, mocht je het afstrepen. Natuurlijk werd er ook enthousiast meegezongen en gedanst. Wie als eerste bingo had, mocht een leuk prijsje uitzoeken. Met evenveel prijsjes als kinderen ging niemand met lege handen naar huis.Na nog wat buiten gespeeld te hebben, was het tijd voor een koekje, en werden we alweer opgehaald door papa of mama. Het was een dag vol plezier, spelletjes en gezelligheid!

 

Dinsdag 13 februari:
Vandaag was het opnieuw een gezellige dag vol spelplezier bij Sportstuif. Zodra de eerste kinderen arriveerden, namen we rustig de tijd om bij te praten totdat iedereen er was. Na het genieten van wat vers fruit verdeelden we de kinderen in twee groepen. De ene groep ging naar buiten om te spelen, terwijl de andere groep binnen aan de slag ging met het maken van hun eigen carnavalssteek. Bij het maken van de steek kregen de kinderen een uitgeprint ontwerp dat ze op hun eigen manier mochten versieren. Er waren potloden, stiften en verschillende knutselspullen beschikbaar, en elk kind kreeg zijn eigen veer om toe te voegen aan de creatie. Nadat de steek klaar was, wisselde de groepen zodat iedereen de kans kreeg om hun creativiteit te tonen. We zagen een overvloed aan creatieve creaties voorbijkomen. Nadat alles weer keurig was opgeruimd en de tafels waren gedekt, was het tijd voor de lunch met boterhammen. In de middag speelden we onze tweede activiteit van de dag: de Carnaval Minigames. Vier verschillende spellen stonden klaar voor de kinderen. Het eerste spel was Carnaval Sjoelen, waarbij ze sjoelsteentjes met een clowntje erop over een baan schoven om zoveel mogelijk punten te scoren. Het tweede spel was Confetti Werpen, waarbij ze zakjes met confetti naar een cirkel konden gooien om zoveel mogelijk punten te verdienen. Het derde spel was Clowntje Prik, waarbij ze geblinddoekt een clownsneus op de juiste plek moesten proberen te hangen. Het laatste spel van de middag was een Carnavalspuzzel. De kinderen mochten vrij tussen de spellen bewegen en kiezen welke ze graag wilden spelen. Na flink gespeeld te hebben, genoten we opnieuw van een fruitmomentje. We sloten de dag af met een leuke film en een klein bakje chips. Een dag vol plezier, creativiteit en gezelligheid!

 

Woensdag 14 februari:
We zijn alweer op de helft van de vakantie, en ook vandaag vierden we dat goed bij Sportstuif. We begonnen de dag met het spelen van een spelletje en het inkleuren van mooie kleurplaten. Nadat we rustig waren gestart, maakten we kennis met iemand die vandaag een dagje mee kwam kijken bij Sportstuif. Onze eerste activiteiten vonden plaats in de dome. Hier splitsten we de oudere en jongere kinderen op en speelden twee verschillende spellen. Met de oudere kinderen speelden we mijnenveld. Bij dit spel lagen vier rijen van vier met onder elke rij twee of drie mijnen. De kinderen sprongen in een hoepel rij voor rij, en de juf riep heel hard "BOEM" als er op een mijn werd gesprongen. Het was dus belangrijk goed te kijken en te onthouden waar degene voor jou had gesprongen, zodat je er zelf niet nog een keer op sprong. Wie als eerste helemaal uit het mijnenveld was, had gewonnen. Met de jongere kinderen speelden we diamantenroof. Bij dit spel lagen verschillende soorten diamanten in het midden met twee bewakers eromheen. De kinderen mochten proberen een diamant te stelen en deze in hun eigen hoepel leggen. Als ze werden getikt, moesten ze de diamant helaas terugleggen en het opnieuw proberen. Na al dat rennen en spelen hadden de kinderen en de juffen honger gekregen, en was het tijd om gezellig samen de boterhammen te eten. Toen de middag aanbrak, was het eigenlijk tijd voor onze middagactiviteit, maar omdat iedereen zo fijn buiten aan het spelen was en het weer fantastisch was, besloten we om dit voort te zetten en te genieten van het weer en de fantasie van de kinderen. Na het spelen werd er nog even rustig een filmpje opgezet, en zo kwam er alweer een einde aan een geslaagde dag.

Donderdag 15 februari:
Vandaag was het opnieuw een drukke en gezellige dag op de BSO. Met veel kinderen in de groep zorgden we ervoor dat we zoveel mogelijk buiten konden spelen. Na de eerste potjes voetbal was het tijd voor een welverdiende pauze met fruit en ranja. In de middag hadden we voor de kinderen die wilden een leuke film opgezet. Na het genieten van de boterhammen gingen we weer gezellig met z'n allen naar buiten. Hier speelden we het spel "De vloer is lava" met zijn allen. Een vrolijk carnavalsliedje klonk, en wanneer het werd gepauzeerd, telde de juf hardop van vijf naar nul. Wie dan nog met zijn voeten op de grond stond, was af en moest even aan de kant komen zitten. Het spel eindigde wanneer er nog maar één kind over was. We hebben dit een aantal keer gespeeld, tot het tijd was om nog wat stukjes fruit te eten. Aan het einde van de middag hadden we nog wat vrije speeltijd voordat we een koekje kregen en werden opgehaald. De dag vloog weer voorbij, vol plezier en spelletjes!

 

Vrijdag 16 februari:
In de ochtend stroomden de kinderen weer binnen bij de BSO, waar we allerlei leuke spelletjes speelden. Rond 10:00 uur was het tijd voor een gezamenlijk moment om fruit te eten. Hoewel oorspronkelijk een speeltuinentocht gepland stond, moesten we vanwege het natte weer dit plan helaas laten varen. Gelukkig waren we flexibel en verplaatsten we de middagactiviteit naar de ochtend. We gingen aan de slag met het knutselen van piñata's, en er kwamen prachtige creaties tevoorschijn. Na deze creatieve sessie was het al snel tijd voor een smakelijke lunch met boterhammetjes. Met hoop op beter weer voor de middag hielden we onze vingers gekruist voor de speeltuinentocht. Echter, later op de dag bleek dat de weergoden ons opnieuw niet gunstig gezind waren. Ondanks dit obstakel wisten we de kinderen toch te vermaken met een fanatiek potje verstoppertje, wat ze ook erg leuk vonden. De dag sloten we af met een gezellig filmavondje en een knapperig bakje chips. Ondanks de veranderingen in het programma, was het weer een geslaagde dag vol plezier en creativiteit.

 

 



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches