Leuke Buitenschoolse Opvang, waar extra aandacht besteed wordt aan bewegen en spel met de kids!

Pim Pim
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Auto's wassen, Just dance, moordenaartje, hoepeldans, voetballen en vakantie vieren! - week 28 2023

Hoi allemaal, de laatste week voor de vakantie is begonnen en wat ging de week weer snel door de studiedag van vrijdag. We hebben geluk gehad met het lekkere weer en zo leuke activiteiten kunnen doen. Kijk je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Maandag 10 juli
De nieuwe week is weer begonnen en wat was het weer warm vandaag. Na het halen van de kinderen en het inschenken van lekker koude ranja gingen we fruit eten. De activiteit van vandaag deden we in de schaduw omdat het in de zon toch wel wat te warm was. In de schaduw hebben we kringspelletjes gedaan. Het eerste spel was moordenaartje. Bij dit spel moet 1 iemand even weg zodat hij/zij niks meer kan zien of horen. Dan kiest de juf of meester 1 iemand uit de kring uit die stiekem iedereen mag vermoorden met een knipoog of door de tong uit te steken. Degene die even weg moest gaat dan in het midden van de kring staan en moet dan goed opletten en raden wie de moordenaar is. Het andere spelletje is fopbal. Bij dit spel staat iedereen in de kring met de handen op de rug. Degene in het midden heeft een bal en mag nu kiezen of hij/zij echt gooit of net doet alsof. Als je je handen ziet of je vangt de bal niet ben je af. Het was leuk en fijn om dit in de schaduw te spelen met de kinderen.

Dinsdag 11 juli
We begonnen de dag vandaag weer zoals anders, een lekker stukje fruit en koude ranja. Ook vandaag was het buiten weer lekker warm dus hadden we als middag activiteit de mogelijkheid om mee auto’s te wassen. Dit deden we gewoon op locatie zelf met water, zeep en sponzen. Als je dit niet wilde doen dan had je de mogelijkheid om vrij te spelen. Bijna alle kinderen op de BSO hebben meegeholpen om de sportstuif autos weer blinkend te krijgen. Na het wassen hebben we nog een kleine activiteit gedaan namelijk moordenaartje. Het was een gezellige middag en na al dat harde werken hadden ze wel een koekje verdient.

Woensdag 12 juli
Vandaag begonnen we de dag met het eten van de boterhammen. Nadat alle kinderen bij BASKO waren hebben we weer fruit gegeten met wat ranja. In de middag hadden we twee activiteiten gepland staan. de eerste was de bevrijdingstikkertje. Tijdens dit spel worden er 2 tikkers gekozen die even weg moesten lopen van de groep. Hierna werden er 2 geheime verlossers gekozen door de juf. Als je bent getikt verander je in een standbeeld en alleen als een geheime verlosser je aantikt mag je weer meedoen, aan de geheime verlossers dus de taak dit zo on opvallend mogelijk te doen. Het tweede spel was de hoepeldans. Hierbij liggen er hoepels verdeelt over een bepaald gebied. Een hoepel minder als kinderen. Als de muziek aan gaat ga je rond rennen/dansen in het veld. Stopt de muziek, dan ren je zo snel mogelijk na een hoepel. Heb je geen hoepel, dan ben je af en mag je even langs de kant gaan zitten. Uiteindelijk blijft de echte hoepeldans koning of hoepeldans koningin over.

Donderdag 13 juli
Vandaag is het voor de meeste de laatste dag voor de zomervakantie! Nadat we de kinderen hebben opgehaald begonnen we weer met wat fruit en ranja. Omdat het vakantie is hadden we in de middag een vrije middag waaruit ze zelf konden kiezen wat ze graag wilde gaan doen. Er stond Just dance op om lekker mee te dansen, er werd weer veel getekend en uiteraard  veel buiten gespeeld. Het was een gezellige middag dus en voor de meeste de laatste schooldag. Na het spelen kregen ze nog een ijsje en wenste we ze een fijne vakantie!

Vrijdag 14 juli
Het was vandaag een studiedag voor de meeste scholen. Samen met de kinderen zijn we in de ochtend naar rood-wit gegaan om daar samen te spelen. Om 12 uur zijn we terug gelopen om hier samen met de kinderen die vandaag hun laatste schooldag hadden de boterhammen te eten. In de middag hadden we weer een leuke activiteit op de planning staan. In de middag hebben we vliegtuigjes gemaakt en hebben we wedstrijdje gedaan wie het verste kon vliegen. Toen hebben we als afsluiting nog met zijn alle gevoetbald op het pannaveldje en nu kan de vakantie echt beginnen!Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches