Eindelijk een BSO die geen verkapte oppas is en actief iets met de kids doet. Geen zwarte band strijkkralen maar sporten en actie.
Super professionele begeleiding met laag drempelige communicatie. Zeker voor ons, wij plannen niet zo ver voorruit.
Wat ons betreft echt een aanrader.

Danny Danny
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Acrogym, voetbaltoernooi, tikkertje, kwartet en meer - week 21 - 2024

Hoi allemaal, deze week was wat korter door Pinksteren, maar we hebben weer leuke spellen en activiteiten gedaan. Lees je mee wat we allemaal hebben gedaan?

Dinsdag 21 mei:
Na een lekker lang weekend kon het plezier bij Sportstuif weer beginnen. Samen met Sportstuif Rood-Wit begonnen we de dag met het eten van fruit. De activiteiten van vandaag speelden we in de dome, omdat het buiten helaas begon te regenen. We begonnen met een altijd leuk warming-up spelletje, namelijk Sportstuif Tikkertje. Hierna splitsten we de kinderen in twee groepen en speelden verschillende spelletjes. Met de grotere kinderen speelden we kwartet. Hierbij waren er vier teams. Elk team had een hoepel met vier verschillende kleuren pionnen erin. De bedoeling was dat ze vier pionnen van dezelfde kleur in hun eigen hoepel verzamelden door deze te stelen bij een ander groepje. Wie dit als eerste had, had gewonnen. Met de kleinere kinderen speelden we jagerbal. Hierbij moeten de kinderen elkaar proberen te tikken met een bal. Als je getikt was, moest je even aan de kant zitten totdat er drie andere kinderen af waren. Als de vierde erbij kwam, mocht de eerste weer meedoen. Het spel werd moeilijker gemaakt doordat de tikkers ook met elkaar mochten gooien. Toen het eindelijk weer droog was, aten we snel een koekje en genoten we nog even van het lekkere weer buiten.

Woensdag 22 mei:
Nadat alle kinderen weer met onze blauwe auto’s opgehaald waren, kon het plezier bij Sportstuif weer beginnen. Na het wassen van de handen aten we verschillende soorten fruit en groenten, zoals komkommer, appel, peer, sinaasappel, paprika en banaan. Toen alle buikjes gevuld waren, konden we beginnen met de activiteiten, die we vandaag gelukkig buiten konden doen. We begonnen met lieveheersbeestje tikkertje. Hierbij waren er twee tikkers. Als je werd getikt, ging je op je rug liggen en spartelde je als een lieveheersbeestje. Als iemand anders je weer rechtop hielp, was je bevrijd en mocht je weer meedoen. Na een paar potjes gingen we door met het volgende spel: de hoepeldans. Iedereen pakte een hoepel en legde deze ergens in het veld neer. Als de muziek aanging, mochten de kinderen vrij rond dansen. Als de muziek stopte, moesten de kinderen zo snel mogelijk weer in een hoepel gaan staan; degene zonder hoepel was dan af. De kinderen waren super fanatiek en hebben heel erg hun best gedaan. We sloten deze leuke dag af met vrij spelen, want wat hebben ze allemaal een heerlijke fantasie.

Donderdag 23 mei:
Ook vandaag scheen het zonnetje heerlijk, wat vrolijke gezichtjes bij de kinderen opwekte. Nadat iedereen op de locatie was, kon het plezier beginnen. Na het eten verzamelden we allemaal op veld twee om te beginnen met een fantastisch warming-up dansje. Samen met de juffen en meesters dansten we op "Kinderen voor Kinderen" totdat onze spieren goed warm waren. Na het dansen mochten de kinderen kiezen wat ze graag wilden doen. De twee spellen waar de kinderen uit konden kiezen waren acrogym en een voetbalwedstrijdje. Tijdens acrogym lagen er verschillende kaarten die de kinderen met hulp van de juffen en meesters na konden doen. We klommen op elkaar en maakten de mooiste kunstwerken. Tijdens het voetbalpartijtje werden er gelijke groepen gemaakt. Met lintjes werden de teams goed uit elkaar gehouden. Iemand was de scheidsrechter en had echte gele en rode kaarten bij zich. De kinderen speelden super goed en sportief mee. Het was een leuke middag die we afsloten met een welverdiend koekje.

Vrijdag 24 mei:
En zo is het alweer de laatste dag van de week. Nadat iedereen er was, aten we samen de boterhammen en vertelden we elkaar over onze plannen voor het weekend. Nadat de buikjes gevuld waren, was er even tijd om binnen vrij te spelen, want het was buiten helaas aan het regenen. Na het eten van het fruit gingen we de dome in om de activiteiten te doen. We speelden het vier vakken spel. Bij dit spel verdelen de kinderen zich in drie groepen over de vakken, waardoor er één vak leeg blijft. De juf of meester roept een kleur, en de kinderen die bij deze kleur staan moeten naar het lege vak rennen. Ondertussen kunnen ze getikt worden door de tikker. Wie er als laatst overblijft, heeft gewonnen. Nadat alle gezichtjes rood waren gekleurd van het rennen, gingen we naar binnen om het weekend in te luiden met een lekker koekje.Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches