Echt een TOP BSO! Goede afwisseling tussen sporten - rustige activiteiten én alles in teamverband. Je leert dus sportief samen te werken in een gezellige omgeving met een jonge, dynamische leiding. En als bonus maken ze met grote regelmaat leuke uitstapjes zoals de bios of een (indoor) speeltuin. Echt gaaf!

Janssen Janssen
5 /5
bij Google reviews

Geslaagde woensdag middag activiteit en meekijken bij meerdere locaties - week 5

Dinsdag 30 januari 
Op de dinsdag waren we op bezoek bij Helmond Brandevoort. Er kwamen vandaag 43 kindjes naar de BSO. Deze kinderen moesten we van 7 verschillende scholen ophalen. Hiervoor hadden we 4 auto’s om dit voor elkaar te krijgen! Eenmaal op de BSO aangekomen was het meteen tijd voor het fruit momentje. Hierna mochten de kinderen eerst even kort vrij spelen. Na het spelen stonden de activiteiten op het programma. Zo zijn we met de middelste groep aan de gang gegaan met het spel ‘de geheime diamant’. Wanneer een speler getikt wordt moest hij zijn handen laten zien of hij de geheime diamant bij zich heeft. De tikker moet door blijven tikken tot hij de geheime diamant heeft gevonden. Na deze activiteit zijn we lekker nog met wat kinderen buiten blijven voetballen en werd er op een ander klein veldje gehockeyd. 

Woensdag 31 januari
Voor Sportstuif Uden FC stond er deze woensdag weer een woensdagmiddag activiteit op het programma. Met dit keer het thema 'XL games'. Uiteindelijk waren we met een leuk groepje van 10 kinderen die we verdeeld hebben in jong en oud. Op het programma stonden 4 verschillende spellen die we in het groot hadden, namelijk Jenga, Vier op een Rij, Twister en Mikado. Onze eerste ronde bestond uit 2 van de 4 spelletjes. Hierna gingen we even kort naar binnen voor een fruit en ranja pauze. Na de pauze speelden we de andere twee spelletjes. Het was super leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen mee speelden met de spellen. Aan het einde hadden we nog wat tijd over en zijn we buiten gaan voetballen of werd er met vliegtuigjes gegooid. Al met al een geslaagde woensdagmiddag.

     

Donderdag 1 februari 
Op de donderdag liepen we een dagje mee met onze collega’s van Sportstuif Schijndel. Hier hadden we 21 kinderen op de BSO die we verdeeld over 4 scholen op moest gaan halen. De kinderen mochten eerst even lekker vrij spelen. Er werd buskruit gedaan met een hele groot groep kinderen. Toen was het toch echt tijd om even fruit te gaan eten. We moesten natuurlijk nog aan onze activiteit gaan beginnen. De activiteit die op de planning stond was Levend Stratego! Elk team moest zijn eigen vlag goed gaan verstoppen. Het andere team moest de vlag gaan zoeken. Elke speler had ook een kaartje in zijn hand. Iedere keer als je getikt werd moest je je kaartje laten zien. Het kaartje met het laagste cijfer won in de meeste gevallen. Na Levend Stratego hebben we de dag nog afgesloten met een potje buskruit en zijn we toen het donker werd verder gegaan met kleuren en knutselen.

Vrijdag 2 februari 
Op de vrijdag liepen we een dag mee bij Sportstuif Son en Breugel. Vandaag hadden we 25 kindjes vanuit 7 verschillende scholen. Een van de scholen had een studie dag waardoor de kinderen al vanaf half 8 welkom waren op de BSO. Zo worden er dan zowel in de ochtend als in de middag sportieve activiteiten gegeven om de kinderen van genoeg beweging te voorzien. In de middag kwamen de kinderen van de andere scholen met de Sportstuif auto’s naar onze BSO toe. Toen de groep compleet was, hebben we fruit gegeten en zijn we naar buiten gegaan. Buiten begonnen we met 'stopcontact tikkertje'. Als je getikt bent, moet je gaan staan als een stopcontact. Een medespeler kan je bevrijden door als een stekker de armen in het stopcontact te steken. Na het tikspelletje zijn we een spel gaan doen waar de kinderen de pionnen om moesten gooien van het andere team. Als dat lukte, mocht je de pion pakken en bij je eigen vak neerzetten. Aan het einde van de tijd keken we welk team de meeste pionnen in het vak had staan en die had gewonnen. Als laatste speelde we fopbal. Een kindje staat in het midden van de kring met een bal. De andere kinderen staan met de handen op de rug in de kring. Het middelste kindje gooit de bal naar de medespelers in de kring en moesten de bal vangen. Gooide die persoon de bal niet, dan moest de speler tegenover hem ook zijn handen achter de rug houden. Probeerde de speler toch de bal te vangen dan was hij gefopt en was de speler af.

     



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches